Carmina Nițescu

Wine Adventurer

Eu sunt Carmina Nițescu, am un background de 17 ani în turism și organizare evenimente și, așa cum am scris și aici, sunt pasionată de vin din 2015. În cazul meu pasiunile adevărate nu trec neobservate așa că am ales să caut să învăț cât de mult am putut despre vin, să merg la degustări și să descopăr tainele licorii lui Bacchus, iar acum mă simt pregătită să dau mai departe cele învățate.

Din 2015 de când a luat amploare pasiunea mea pentru vin și până în prezent am mers la o mulțime de degustări atât în România cât și în afară, atât la crame cât și la magazine specializate sau diferite restaurante, am făcut cursuri de introducere în lumea vinului și a spumantelor, cursurile internaționale WSET Level 1, 2 & 3 și cursul de Inițiere în Degustarea Vinurilor organizat de ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România). Pe scurt, am mers peste tot pe unde am considerat că am ceva de învățat despre vinuri. Încă nu am terminat, simt că distracția abia acum începe!

Îmi place să spun că mi-a plăcut “să merg la școală după ce am terminat cu toate școlile obligatorii”, iar în cazul vinului, cursurile acestea au devenit școala mea preferată. Mergând la cursuri și degustări, stând de vorba cu oenologi, proprietari de cramă, somelieri, organizatori de evenimente legate de vin dar și oameni pasionați de vin, am înțeles cât de frumos și stufos poate fi acest domeniu. Și, aflându-mă pe drumul învățării tainelor vinului, mi s-a deschis un orizont și mai larg. Sunt atâtea lucruri pe care le mai am de învățat și abia aștept să mă bucur…de drum!

Ideea proiectului Winesday am avut-o încă din vară lui 2017 când am avut cea mai intensă perioadă de degustare de vinuri atât în winebar-uri cât și în wineshopuri dar mai ales direct la crame. Pentru că sunt perfecționistă, am așteptat să învăț mai întâi, să mă perfecționez, să stabilesc în cele mai mici detalii ce urmează a fi Winesday și abia apoi să-i dau drumul.

Știu că perfecțiunea asta nu e buna, însă iată că acum, în 2020, sunt gata! Bine ai venit în lumea Winesday!

Studiez și savurez vinul din 2015. Călătoresc, descopăr arome noi în fiecare zi și iubesc să fac asocieri de vin cu mâncare. Sunt “Wine Adventurer”, organizez și susțin degustări, iar aici, pe Winesday, povestesc despre vin.

Mă găsești pe: carmina@winesday.ro

Socials