Verticala de Taraboste roșu

Verticala de Taraboste roșu

Luna octombrie este specială din mai multe puncte de vedere. Sezonul de cules se încheie, avem Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului din România în prima duminică din octombrie și Ziua Vinului în Republica Moldova în primul weekend din octombrie, iar eu sărbătoresc și ceva în plus: anul acesta se împlinesc 8 ani de când am intrat în lumea vinului.

Întâmplarea face ca povestea mea cu vinul să înceapă la „Ziua Vinului” în Republica Moldova în 2015, iar prima cramă vizitată atunci mi-a scos în cale un vin emblematic: Taraboste roșu 2011 (Cabernet Sauvignon 100%) de la crama Château Vartely.

Și dacă tot e an aniversar, m-am gândit să îl sărbătoresc într-un mod savuros cu o degustare specială cu vinuri din colecția mea personală.

Pe 25 octombrie te invit la „Verticala de Taraboste roșu”.

Dacă nu ai participat până acum la o „degustare verticală” să știi că vei avea o ocazie puțin întâlnită. O degustare verticală înseamnă să încerci vinurile de la o singură cramă, din aceeași gamă, din aceleași soiuri de struguri, dar din ani diferiți de recoltă.

Pe 25 octombrie vom avea ocazia să degustăm comparativ vinuri din 6 recolte diferite: 2011, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.

Hai și tu să vezi evoluția acestui vin! Eu sunt tare curioasă să aflu cum s-a păstrat vinul din recolta anului 2011, chiar cel pe care l-am încercat la acea primă vizită la cramă în 2015.

De această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la degustarea din 25 octombrie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Programul, pe scurt

Data: 25 octombrie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Corks Cozy Bar, Str. Băcani nr.1, București (Centrul Vechi, zona metrou Piața Unirii).

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustare verticala Taraboste roșu
21:00 – 21:30 networking

Participare eveniment

Tarif: 260* ron/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus

Tariful include:

 • acces la degustarea a 6 vinuri
 • platouri de apertive & preparate calde
 • apă plată

 

Înscrierile s-au încheiat. Anunțăm în curând următoarea degustare!

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 20 octombrie 2023 (începând cu data de 21 octombrie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

 

O parte din vinurile Taraboste. Fotografie realizata la crama.

Vinurile alese pentru degustare

Vinurile alese pentru degustare sunt:

 • Taraboste roșu 2011: 100% Cabernet Sauvignon
 • Taraboste roșu 2014: 100% Cabernet Sauvignon
 • Taraboste roșu 2015: 70% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot
 • Taraboste roșu 2016: 54% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot
 • Taraboste roșu 2017: 54% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot
 • Taraboste roșu 2018: 55% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot

Vinurile sunt vinificate de Arcadie Foșnea, enolog ce a făcut parte mulți ani din echipa Château Vartely și și-a lăsat amprenta asupra vinurilor cramei.

Evenimentul este organizat de Winesday în parteneriat cu Corks Cozy Bar și Baroque Books & Arts.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 20 octombrie 2023 (începând cu data de 21 octombrie înscrierile se închid).

Înscrierile s-au încheiat. Anunțăm în curând următoarea degustare!

 

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 20 octombrie 2023.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 20 octombrie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (10 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 16 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Accesul la degustare va fi permis numai persoanelor ce au primit confirmare scrisă de participare și a căror nume se regăsește pe lista de participanți aflată la intrare.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.
Degustare tematica – colectia Taraboste

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + 18 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.