Saperavi din Georgia & Republica Moldova

Saperavi din Georgia & Republica Moldova

Luna noiembrie vine cu o nouă degustare Winesday Specials la care te invit să descoperi soiul de struguri Saperavi.

Saperavi este un soi de strugure negru originar din Georgia, locul în care a apărut vinul pentru prima dată în lume, în jurul anului 5000 î.Hr. În traducere, „Saperavi” înseamnă „vopsea” și, pe bună dreptate, vinurile din acest soi sunt de un roșu intens inconfundabil. Cam ca o vopsea 🙂 Spre deosebire de alte soiuri roșii, Saperavi are pulpa boabei de strugure ușor rose, ceea ce este foarte rar la un strugure (în mod obișnuit, strugurii roșii au pielița roșie, dar pulpa strugurelui este de culoare albă – acesta este și motivul pentru care se poate face vin alb din struguri roșii; vinul întotdeauna își ia culoarea din pieliță).

Pe 15 noiembrie 2023 te invit la degustarea „Saperavi din Georgia & Republica Moldova”.

Pentru că Georgia nu este singura țară care cultivă și astăzi soiul Saperavi, degustarea va include vinuri din 2 țări: Georgia și Republica Moldova și va fi o degustare „în orb”.

Dacă nu ai mai participat până acum la o degustare de vinuri „în orb”, vei avea parte de o experiență foarte interesantă. Pentru început sticlele vor fi acoperite, vei degusta vinurile fără să vezi etichetele, iar abia apoi, după ce analizăm diferențele între culoare, miros și gust, vei afla despre ce vinuri este vorba, pe rând.

Vei avea ocazia să deguști comparativ 6 vinuri realizate din strugurele Saperavi: 3 din Georgia și 3 din Republica Moldova.

De această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la degustarea din 15 noiembrie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Programul, pe scurt

Data: 15 noiembrie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Wine bar-ul WineWithMe.ro, Str. Puțul lui Zamfir, nr.45-47, București (zona Floreasca)

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 6 vinuri din soiul Saperavi
21:00 – 21:30 networking

Participare eveniment

Tarif: 240* ron/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus

Tariful include:

 • acces la degustarea a 6 vinuri din soiul Saperavi
 • platouri cu aperitive reci
 • apă plată

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 10 noiembrie 2023 (începând cu data de 11 noiembrie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

 

Vinurile alese pentru degustare

Vinurile alese pentru degustare sunt:

 • Georgia: Batono Batonis Kari Saperavi
 • Georgia: Batono De’Wino Saperavi
 • Georgia: Batono Saperavi Qvevruli
 • Republica Moldova: Novak Black Saperavi
 • Republica Moldova: Chateau Vartely Individo Saperavi Editie Limitata
 • Republica Moldova: Chateau Vartely Taraboste Tribut Saperavi 2017

Ordinea de mai sus este aleatorie și nu reprezintă ordinea vinurilor în degustare.

Degustarea va fi realizată în orb, după fiecare vin degustat urmând să dezvăluim eticheta și vinul savurat.

Evenimentul este organizat de Winesday în parteneriat cu wine bar-ul WineWithMe.ro și Baroque Books & Arts.

 

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 10 noiembrie 2023 (începând cu data de 11 noiembrie înscrierile se închid).

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 10 noiembrie 2023.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 10 noiembrie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (16 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 16 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Accesul la degustare va fi permis numai persoanelor ce au primit confirmare scrisă de participare și a căror nume se regăsește pe lista de participanți aflată la intrare.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 − four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.