Wine Weekend: Crama Ferdi & Velvet Winery

Wine Weekend: Crama Ferdi & Velvet Winery

Locurile la acest tur  s-au epuizat.

Aniversarea de 4 ani a proiectului Winesday vine cu o noua ediție Wine Weekend! De această dată mergem să vizităm Crama Ferdi & Velvet Winery.

Wine Weekend este seria de evenimente de una sau două zile, ce au loc întotdeauna în weekend și îți dă ocazia:

 • să călătorești la crame pentru a le afla povestea
 • să înveți despre vin în cadrul unui workshop (cu degustare inclusă, normal!)
 • să ai parte de o degustare de vin cu ceva în plus.

Spre deosebire de seria Winesday Specials care înseamnă degustări de vin realizate în București într-o seară de miercuri, seria Wine Weekend reprezintă evenimente ce pot dura întreaga zi (sau chiar 2 zile) ce au loc în București sau în apropiere și care reunesc una sau mai multe degustări de vin ce sunt prezentate fie la cramă, fie în locații aparte, în care nu te-ai fi gândit că poți avea parte de o astfel de experiență.

Astfel, Wine Weekend rezumă o ieșire de weekend pe tema vinului, unele ieșiri fiind mai scurte (1 zi), altele mai lungi (întregul weekend).

Următoarea editie a Wine Weekend ajunge la Crama Ferdi & Velvet Winery.

Te invit la fața locului la crame să cunoști vinurile și povestea lor spusă chiar de făuritorii acestora.

Astfel, pune data de duminică, 2 iunie 2024 în calendar pentru că mergem în Dealu Mare la 2 crame mai puțin știute: Crama Ferdi și Velvet Winery. Programul este de 1 zi întreagă, include degustările de vin și transport cu microbuz, iar returul în București se face în cursul după amiezii.

Ce zici, sună bine? Hai și tu!

 

Programul, pe scurt

Data: 2 iunie 2024
Ora: 08:45 – 18:00
Locație: Crama Ferdi & Velvet Winery (Dealu Mare)

Program:

08:45 întâlnire de grup în București (locația va fi anunțată persoanelor ce se vor înscrie) și plecare spre Dealu Mare
10:30 vizită cu degustare Velvet Winery
13:30 vizită cu degustare Crama Ferdi + grătar în vie
16:30 plecare spre București
18:00 sosire în București

 

Participare eveniment

Tarif: 650* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 7 degustări Winesday Specials au o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:

 • degustare de vin la Crama Ferdi (6 vinuri)
 • degustare de vin la Velvet Winery (4 vinuri)
 • masa de prânz (grătar la Crama Ferdi în vie)
 • 1 sticla apă plată 0,5 l (o vei avea pe drum, în microbuz)
 • transport cu microbuz București – Dealu Mare – București
 • Bonus: ghidaj specializat din partea mea

Tariful nu include:

 • alte cheltuieli personale

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 23 mai 2024 (începând cu data de 24 mai înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Ce vizităm & ce degustăm?

Velvet Winery

Prima  cramă ce o vom vizita este Velvet Winery. Velvet Winery, un concept de cramă “boutique”, este situată în inima regiunii viticole Dealu Mare, podgoria Tohani, într-o zonă cu o bogată tradiţie viticolă, recunoscută pentru producerea vinurilor de mare calitate și complexitate.

Crama este dotată cu tehnologie modernă pentru întreg procesul de prelucrare a strugurilor şi de elaborare a vinurilor de calitate, menită să păstreze aromele primare ale strugurilor și tipicitatea de soi. Întregul proces de producţie creează condiţiile optime pentru realizarea unor vinuri de creație.

Liviu Grigorică este enologul care semnează vinurile iar în cadrul degustării pe care o vom avea aici avem 4 incluse, prientre care și vinurile din noua gamă lansată pe piață la finalul anului 2023, Magiq.

Crama Ferdi

A doua cramă a zilei este Crama Ferdi. Aceasta reprezintă, în totalitate, viziunea și conceptul proprietarului și vinificatorului cramei, Fernando Mihăilescu, cel care și-a asumat provocarea creării vinurilor într-un stil personal dar după metoda tradițională; ulterior alăturându-i-se în acest demers îndrăzneț și fiul său, Paul Mihăilescu.

Ferdi face vinuri ce greu le poți uita, motiv pentru care am ales această cramă pentru turul de 1 zi la început de vara. În degustarea de aici avem 6 vinuri incluse; degustarea de vin va fi completată de un grătar pregătit în vie pentru a savura ziua caldă de vară ce ne așteaptă. Prânzul va fi servit târziu, iar după acesta vom porni înapoi spre București.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 23 mai 2024 (începând cu data de 24 mai înscrierile se închid).

Locurile la acest tur  s-au epuizat.

Odată cu înscrierea pe formular vei primei datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 23 mai 2024.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 23 mai), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (18 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 18 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 12 persoane. 
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 + 12 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.