Degustare de Sauvignon Blanc din Franța, Italia și Noua Zeelandă

Degustare de Sauvignon Blanc din Franța, Italia și Noua Zeelandă

Update 30.05.2023: înscrierile s-au încheiat. Stai pe aproape pentru când anunțăm următoarea degustare.

Luna iunie începe cu o degustare specială de Sauvignon Blanc din 3 țări diferite: Franța, Italia și Noua Zeelandă. Ce spui, începi și tu vara cu câteva vinuri savuroase?

Pentru începutul verii am ales soiul Sauvignon Blanc pentru că este un strugure ce se adaptează bine în mai multe regiuni viticole ale lumii, produce vinuri savuroase și este foarte potrivit pentru vară. Așadar, vara asta ne răcorim cu câteva vinuri proaspete din soiul de struguri Sauvignon Blanc și încheiem seara cu vinuri mai complexe.

Astfel, pe 7 iunie 2023 la ora 18:30 îți dau întâlnire la Grapes – The Wine Bar pentru a încerca 5 vinuri din soiul Sauvignon Blanc, precum și un welcome drink surpriză.

Organizez acest eveniment alături de Cosmin Udrea și Wine Focus, importatorii vinurilor ce vor fi prezentate în degustare. Cosmin va fi alături de noi la degustare pentru a ne povești mai multe despre producătorii acestor vinuri și, bineînțeles, despre vinuri.

În plus, de această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas. Astfel, la degustarea din 7 iunie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Pot spune acum doar că este una din cărțile pe care ai nevoie să le citești dacă vrei să înveți lucruri noi despre vin. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Programul, pe scurt

Data: 7 iunie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Grapes – The Wine Bar, Bulevardul Mărășești 2B , București (în apropiere de metrou Piața Unirii și Parcul Carol).

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 5 vinuri Sauvignon Blanc + 1 welcome drink + platouri de brânzeturi
21:00 – 21:30 networking

Participare eveniment

Tarif: 260* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:

 • acces la degustarea a 5 vinuri + 1 welcome drink
 • platouri de brânzeturi
 • apă plată

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

 

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 2 iunie 2023 (începând cu data de 3 iunie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Vinurile alese pentru degustare

Pentru degustarea de Sauvignon Blanc am luat în calcul 3 țări diferite pentru a scoate în evidență diferențele între arome: Franța, Italia și Noua Zeelandă. Mai mult de atât, în ceea ce privește Franța avem în degustare 3 vinuri din Sauvignon Blanc de la același producător, Jean-Max Roger, din două regiuni din Valea Loarei – Sancerre și Manetou- Salon, ambele fiind recunoscute internațional pentru soiul Sauvignon Blanc.

Ceea ce este șampania pentru regiunea Champagne din Franța se poate spune că este și soiul Sauvignon Blanc pentru Sancerre și Manetou Salon din Valea Loarei.

Welcome drink:

 • vin surpriză

Vinurile din degustare:

 • Franța: Jean-Max Roger Cuvee Les Caillottes Sancerre Blanc 2022
 • Franța: Jean-Max Roger Morogues Le Petit Clos Menetou-Salon Blanc 2020
 • Franța: Jean-Max Roger Grand Chemarin Sancerre Blanc 2018
 • Italia: Kurtatsch Sauvignon 2022
 • Noua Zeelandă: Leefield Station Sauvignon Blanc 2022

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 2 iunie 2023 (începând cu data de 3 iunie înscrierile se închid).

Odată cu înscrierea pe formular vei primei datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 2 iunie 2023.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 2 iunie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (20 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 20 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven + nineteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.