Vin pe hartă. Degustare de vin la Muzeul Hărților

Vin pe hartă. Degustare de vin la Muzeul Hărților

Locurile la această degustare s-au epuizat. În curând vin vești despre următoarea degustare. Stai pe aproape 🍷
__________________________________

Am așteptat cu sufletul la gură să îți spun asta: vara 2022 vine cu noi degustări de vin la Muzeul Hărților!

Așa că de aici înainte ia în calcul că vara aceasta ne vedem la muzeu să descoperim vinuri noi într-un loc special dedicat iubitorilor de călătorii, de istorie și celor curioși în ale vinurilor, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Următorul eveniment are loc pe 2 iunie 2022, chiar de „Ziua Italiei”, așa că tema acestei degustări se bazează pe vinuri din Italia.

Programul, pe scurt

Data:  2 iunie 2022
Ora: 18:30 – 21:00
Locație: Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Str. Londra nr.39, Sector 1 București. Evenimentul are loc în curtea Muzeului, accesul făcându-se prin interiorul Muzeului.

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților și vizită individuală a Muzeului
19:00 – 19:30 prezentarea hărții de către personalul specializat al muzeului
19:30 – 21:00 degustare a 5 vinuri, networking

Participare eveniment

Tarif: 120 lei/persoana

Tariful include:

 • acces la prezentarea hărții și la degustarea a 5 vinuri (acestea vor avea loc în aer liber, în curtea muzeului)
 • apă, focaccia de la Casa del Pan (special realizată pentru acest eveniment)
 • vizită individuală în Muzeul Hărților
 • Bonus: te vei bucura de câteva lucrări realizate în realitate augmentată în noua expunere permanentă a Muzeului Hărților, precum si de expoziția temporară „Atipic. Drumul către ceilalți”, care îl are în centru pe David Stescu, un tânăr fotograf de 16 ani, cu autism.

 

Nota: Locurile la această degustare s-au epuizat iar formularul de inscriere a fost scos. În curând vin vești despre următoarea degustare. Stai pe aproape!

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 30 mai 2022 (începând cu data de 1 iunie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Harta prezentată și vinurile alese pentru degustare

Pentru acest eveniment am ales să povestim despre o hartă a Italiei, iar detaliile și povestea întreagă o vei afla la fața locului, la eveniment.

Bineînțeles, am ales vinuri în ton cu tema evenimentului – vinuri din Italia, din soiuri autohtone, dar și de un soi internațional, Cabernet Franc. Vinurile sunt de la două crame, Tamellini și Tenuta Luisa, despre care vei afla mai multe detalii la fața locului.

Și, pentru că obișnuiesc ca la majoritatea degustărilor să vin și cu surprize află că în această degustare vei descoperi un vin surpriză de la un enolog italian foarte cunoscut. Despre care e posibil să fi auzit, însă voi dezvălui secretul abia în ziua evenimentului.

Vinurile alese pentru degustare sunt:

 • Tamellini, Soave 2021
 • Tamellini, Le Bine de Costiola Soave 2020
 • Tenuta Luisa Refosco dal Peduncolo Rosso 2019
 • Tenuta Luisa Cabernet Franc 2019
 • vin surpriză creat de un enolog italian foarte cunoscut

Evenimentul este organizat de Winesday și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în parteneriat cu Casa del Pan, prin intermediul acestuia muzeul promovând patrimoniul propriu către publicul larg. Scopul evenimentului este de a aduce în atenția publicului hărțile vechi și de a îmbina povestea locurilor cu vinurile de astăzi.

Știu că te întrebi „de ce la Muzeul Hărților?”

Ei bine, eu am o vorbă: fiecare vacanță începe cu…„o călătorie pe hartă”. Înainte de a face o călătorie reală, stă planificarea. Și cum pentru fiecare vacanță pornești de la o idee, te uiți pe hartă să vezi zona și eventual ce e de văzut și de făcut pe acolo, m-am gândit să te invit la o „călătorie pe hartă” în căutarea vinurilor reprezentative ale fiecărei zone în parte.

Cum și vara aceasta călătorim mai mult în țară (și prin apropiere) și descoperim locuri mai puțin cunoscute, cred că este o idee bună să cunoaștem totodată și vinurile pe care le putem întâlni în călătoriile noastre. Așa că înainte de a pleca prin țară îți propun să faci cunoștință cu vinurile iar apoi să le cauți în destinație.

La ce să te aștepți de la evenimentul „Vin pe hartă”

Am descoperit de curând Muzeul Hărților din București și, cum mi-a plăcut tare mult, am zis că este o ocazie unică de a îmbina călătoriile cu vinul. La lansarea proiectului Winesday am spus că voi împleti vinul cu călătoriile așa că iată, aceasta este una din ocazii.

Muzeul Național Hărților și Cărții Vechi este un muzeu micuț situat pe strada Londra din București într-o zonă liniștită și cu foarte multă verdeață.

Am ajuns acolo în primăvara trecută chiar în perioada redeschiderii muzeelor și m-am bucurat să mă pierd prin încăperile pline cu povești puse pe hartă. Am învățat astfel că în trecut hărțile nu erau făcute pentru orientare în spațiu așa cum sunt acum, ci pentru a reprezenta lumea cunoscută oamenilor vremii. Scurta mea vizită în cadrul muzeului m-a purtat pe aripile călătoriei (sunt o călătoare înrăită, ce să fac?), dar și pe cele ale istoriei și denumirilor vechi și uite așa am recunoscut pe hartă câteva zone cu tradiție în ceea ce privește vinul.

Cum muzeul are o sală de evenimente și o curte interioară, m-am bucurat să găsesc deschidere în momentul în care am avut ideea organizării unei degustări de vin în aer liber.

Mai mult de atât, Muzeul Hărților este mai mult decât o gazdă: ei s-au alăturat cu tot sufletul în acest eveniment dorind să promoveze patrimoniul lor – hărțile pe care le păstrează cu atâta grijă – către cei ce le vor călca pragul în data de 2 iunie. În acest sens vom avea o persoană specializată din partea muzeului care va vorbi despre hărți și istoria lor și ne va arăta pe acestea zonele viticole pe care le cunoaștem astăzi. Ai să fii surprins ce denumiri asemănătoare există!

După ce vom afla povestea hărții special alese pentru această ediție, vom descoperi și vinurile special alese din Italia. De prezentarea vinurilor mă voi ocupa personal așa că abia aștept să ne cunoaștem la eveniment!

Și, cum îmi place mereu să vin cu ceva nou, trebuie să știi că în de anul trecut etajul 2 al Muzeului a fost renovat complet iar pe 2 iunie vei avea ocazia ca, înainte de degustarea de vin efectivă, să te plimbi prin muzeu și să vezi noile amenajări. Vei descoperi astfel și câteva lucrări realizate în realitate augmentată ce fac parte acum din expunerea permanentă.

Totodata vei avea ocazia sa vezi expoziția temporară „Atipic. Drumul către ceilalți, care îl are în centru pe David Stescu, un tânăr fotograf de 16 ani, cu autism. Organizată de Muzeul Hărților și inițiatorii proiectului „Faces of Autism”, Teodora și Mihai Stescu, expoziția are ca scop creșterea nivelului de conștientizare cu privire la autism, o misiune socială la care muzeele contribuie din ce în ce mai mult.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 30 mai 2022 (începând cu data de 1 iunie înscrierile se închid).

Nota: Locurile la această degustare s-au epuizat iar formularul de inscriere a fost scos. În curând vin vești despre următoarea degustare. Stai pe aproape!

 

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura fiscală într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plătii pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 30 mai 2022.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 30 mai), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (20 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

 

Important:

 • Evenimentul se va desfășura în aer liber – atât degustarea de vin va avea loc aici cât și explicațiile despre hărți date de personalul specilizat al muzeului.
 • Numărul maxim de participanți este limitat la 20 de persoane. 
 • Evenimentul va avea loc în afara orelor de funcționare a muzeului. Fiecare participant va putea vizita întreg muzeul pe interior pe cont propriu în momentul sosirii la eveniment, urmând ca apoi să fie invitat în curte pentru prezentarea hărților și degustarea de vin.
 • Accesul la curtea interioară a muzeului se face prin interiorul muzeului.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Programul evenimentului este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea prezentării hărților și a degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

5 × one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.