Vin pe hartă. Degustare de vin la Muzeul Hărților

Vin pe hartă. Degustare de vin la Muzeul Hărților

Update 10.05.2023: locurile au fost ocupate în totalitate. Revenim cât de curând cu vești despre o nouă degustare de vin.

Primăvara aceasta revenim cu degustările de vin la Muzeul Hărților cu o nouă destinație: degustăm vinuri din Georgia și povestim despre o hartă veche din această țară.

Dacă nu știai, Georgia este locul în care s-au descoperit cele mai vechi urme ale producerii vinului, motiv pentru care este țară în care se consideră că a fost sursă pentru această băutură savuroasă.

Evenimentul are loc pe 16 mai 2023 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

De această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la degustarea din 16 mai, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Programul, pe scurt

Data:  16 mai 2023
Ora: 18:30 – 21:00
Locație: Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Str. Londra nr.39, Sector 1 București. Evenimentul are loc în interiorul Muzeului, la parter, în sala de expoziții. Dacă vremea va permite, vom putea ieși pe terasa Muzeului pentru degustare însă vom decide acest lucru la fața locului în funcție de temperatura de afară.

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților și vizită individuală a Muzeului
19:00 – 19:20 prezentarea unei hărți a Georgiei din patrimoniul Muzeului Hărților
19:20 – 21:00 degustare a 4 vinuri din Georgia + networking

Participare eveniment

Tarif degustare *: 140 lei/persoana

Tariful include:

 • acces la degustarea a 4 vinuri din Georgia și la prezentarea hărții
 • apă plata
 • vizită individuală în Muzeul Hărților

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 12 mai 2023 (începând cu data de 13 mai înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Vinurile alese pentru degustare

Vinurile alese pentru degustare sunt:

 • Batono De’Wino Napareuli (Rkatsiteli, Kisi Mtsvane) 2021
 • Batono Qvevruli Kisi Mtsvane 2018
 • Batono De’Wino Mukuzani (Saperavi) 2019
 • Batono Qvevruli Saperavi 2019

Evenimentul este organizat de Winesday și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în parteneriat cu TrueWines și Baroque Books & Arts, prin intermediul acestuia muzeul promovând patrimoniul propriu către publicul larg.

La ce să te aștepți de la evenimentul „Vin pe hartă”

Ei bine, eu am o vorbă: fiecare vacanță începe cu…„o călătorie pe hartă”. Înainte de a face o călătorie reală, stă planificarea. Și cum pentru fiecare vacanță pornești de la o idee, te uiți pe hartă să vezi zona și eventual ce e de văzut și de făcut pe acolo, m-am gândit să te invit la o „călătorie pe hartă” de data aceasta fiind o călătorie aparte pentru că vom povești despre…vinurile Georgiei, țara în care s-au descoperit cele mai vechi urme ale producției vinului din lume.

Îi vom avea alături de noi la acest eveniment pe cei de la TrueWines, importatorii vinurilor din Georgia, tocmai pentru a ne povesti mai în detaliu despre cum se fac vinurile în această țară. Și pentru că „qvevri” este vasul tradițional de maturare a vinului în Georgia, vom avea și vinuri maturate în acest fel.

Și, așa cum te-ai obișnuit deja dacă ai mai fost la degustări organizate de mine cu vinurile diferitelor țări, vom avea vinuri realizate din struguri specifici țării respective. Saperavi nu va lipsi, însă vom avea și alte soiuri de struguri în degustare.

Muzeul Național Hărților și Cărții Vechi este un muzeu micuț situat pe strada Londra din București într-o zonă liniștită și cu foarte multă verdeață.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 12 mai 2023 (începând cu data de 13 mai  înscrierile se închid).

 

Update 10.05.2023: locurile au fost ocupate în totalitate. Revenim cât de curând cu vești despre o nouă degustare de vin.

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura fiscală într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plătii pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 12 mai 2023.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 12 mai), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (20 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

 

Important:

 • Evenimentul se va desfășura în sala de expozitii de la parterul Muzeului.
 • Numărul minim de participanți pentru a se realiza degustarea: 10 persoane.
 • Numărul maxim de participanți este limitat la 20 de persoane. 
 • Evenimentul va avea loc în afara orelor de funcționare a muzeului. Fiecare participant va putea vizita întreg muzeul pe interior pe cont propriu în momentul sosirii la eveniment, urmând ca apoi să fie invitat în în sala de expozitii pentru prezentarea cartii și degustarea de vin.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.