Degustare de vinuri din Africa de Sud

Degustare de vinuri din Africa de Sud

În preajma zilei naționale a Africii de Sud (aceasta este pe 27 aprilie, se mai numește și Freedom Day) îți propun să degustăm împreună câteva vinuri emblematice din această țară. Cunoscută pentru numeroase vinuri „de lume nouă” și mai ales pentru soiurile Chenin Blanc și Pinotage, Africa de Sud este una din țările care oferă lumii întregi vinuri remarcabile, motiv pentru care am zis să sărbătorim cunoscând câteva vinuri produse aici, în emisfera sudică.

Astfel, pe 26 aprilie 2023 la ora 18:30 îți dau întâlnire la Băcănia Veche Delicatese & Grădină  pentru a încerca 5 vinuri din Africa de Sud: 2 albe și 3 roșii.

Am pus la cale aceasta degustare impreună cu Marius Tudosiei de la Băcănia Veche Delicatese & Grădină. Eu vin cu propunerile de vin, el vine cu câteva preparate delicioase semnate de Băcănia Veche Delicatese & Grădină.

În plus, de această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas. Astfel, la degustarea din 26 aprilie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Pot spune acum doar că este una din cărțile pe care ai nevoie să le citești dacă vrei să înveți lucruri noi despre vin. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Programul, pe scurt

Data: 26 aprilie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Băcănia Veche Delicatese & Grădină, Sector 1, București (zona metrou Piața Romană).

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 5 vinuri însoțită de mâncare
21:00 – 21:30 networking

Participare eveniment

Tarif: 250* RON/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:

 • acces la degustarea a 5 vinuri
 • meniu mâncare semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădină
 • apă plată

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Notă: dacă vrei să faci cadou această degustare unei persoane dragi scrie-mi pe carmina@winesday.ro. Cadoul poate fi oferit sub forma unui voucher cadou personalizat cu numele persoanei respective.

Locurile la această degustare s-au epuizat. 

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 21 aprilie 2023 (începând cu data de 22 aprilie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Vinurile alese pentru degustare

Pentru „Degustare de Vinuri din Africa de Sud” am studiat mai multe vinuri produse în Africa de Sud și am ales 5 dintre care 3 dintre ele sunt realizate din două tipuri de struguri specifici ai Africii de Sud: Chenin Blanc și Pinotage.

Vinurile din degustare:

 • Terre Brulee Le Blanc Swartland 2019 (Chenin Blanc)
 • Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc 2021
 • Terre Brulee Le Rouge Swartland 2018 – Vincent Careme (Syrah, Cinsault)
 • L’Avenir Provenance Pinotage 2018
 • Ken Forrester Renegade (Shiraz, Mourvedre, Grenache) 2017

Toate sunt importate de TheWinederers în România iar pentru cei ce vor veni la degustare avem și o surpriză pe care o voi dezvălui la fața locului la eveniment.

Meniu

Detaliile despre meniul de mâncare vin cu câteva zile înainte de eveniment direct către cei care se înscriu la degustare. Meniul este pregătit cu drag și ingrediente proaspete de Marius Tudosiei și echipa lui de la Băcănia Veche Delicatese & Grădină, adică în locația care ne este gazdă la acest eveniment. Las mai jos câteva imagini de la evenimentele trecute pe care le-am organizat la ei ca să îți faci o idee despre cât de bine arată mâncarea. Și e și mai gustoasă decât spun fotografiile.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 21 aprilie 2023 (începând cu data de 22 aprilie înscrierile se închid).

Update 20.04.2o23: locurile au fost ocupate în totalitate iar formularul de înscriere a fost scos. Stai pe aproape, anunț cât de curând următoarea degustare de vin!

 

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 21 aprilie 2023.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 21 aprilie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (18 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 18 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.