Wine Explorer: Dealu Mare

Wine Explorer: Dealu Mare

Update 28.05.2023: înscrierile s-au încheiat. Stai pe aproape pentru când anunțăm următoarea călătorie la crame.

Pe 20 aprilie 2023 Winesday împlinește 3 ani.

Au fost 3 ani frumoși în care mă bucur că mi-ai fost alături atât aici pe site, citind articolele despre lumea vinului pe care le scriu, participând la degustările tematice Winesday Specials pe care le organizez constant, dar și pentru că ai descărcat aplicația mobilă Winesday App, sora mai mică a proiectului Winesday ce a prins viață la 1 martie anul trecut.

Ei bine, la aniversarea de 3 ani este timpul pentru a anunța un serviciu nou pe care îl includ de aici încolo în cadrul Winesday: tururile la crame. Mi-am dorit de ceva vreme să pun la punct câteva astfel de tururi atât în România cât și în străinătate iar astăzi am gata detaliile despre primul tur.

Se numește „Wine Explorer: Dealu Mare”, și are loc în perioada 22 – 25 iunie 2023.

Ediția din această vară este dedicată zonei „Dealu Mare” și o organizez împreună cu agenția de turism Fresh Holidays și cu sprijinul Asociației Dealu Mare , Atlasul Vinului Românesc și editura Baroque Books & Arts.

Ți-am pregătit un program axat pe vizite cu degustări de vin la crame in Dealu Mare, podgoria cu cele mai multe crame situate într-un areal de numai câțiva zeci de kilometri.

Timp de 4 zile vei vizita și vei degusta vinuri de la 8 crame (câte 2 crame pe zi) și anume (în ordine alfabetică):

 • Apogeum
 • Crama de Piatră
 • Ferdi
 • Licorna Winehouse
 • Mierla Albă
 • S.E.R.V.E,
 • Velvet Winery
 • Viile Metamorfosis.

Cazarea este asigurată la Cramă de Piatră, în mijlocul regiunii Dealu Mare, iar pentru ca programul să fie complet, pe lângă vizitarea cramelor și degustările de vin incluse în program am mai inclus câte ceva inedit:

 • fiecare participant va primi o hartă viticolă printată realizată de Iulian Bărbuceanu și Atlasul Vinului Românesc. Doar trebuie să ne orientăm cum trebuie în cea mai concentrată regiune viticolă (din punct de vedere al cramelor) de la noi, nu?
 • în prima zi avem inclusă și o vizită la Muzeul Cramă 1777. Este un muzeu, nu o cramă (singurul din acest tur, promit!); vom avea parte de povești despre cum se făcea vinul în vechime și vom admira câteva exponate extraordinar de frumoase ce mă bucur că au supraviețuit până astăzi. Nu mai zic de doamna Emilia Savelovici – Muzeograf care ne va povesti într-un mod inconfundabil despre acest muzeu unic.
 • a doua degustare din ultima de tur se va încheia cu un grătar pe care îl organizăm în vie. Va fi un final gustos al turului la crame pentru că vom savura câteva vinuri foarte potrivite cu acest grătar.
 • pe 24 iunie este Ziua iei, motiv pentru care te încurajez să te îmbraci în ie că să facem sărbătoarea și mai frumoasă. Atenție! Se lasă cu premii* de la Baroque Books & Arts (*dacă te îmbraci în ie)!

Motive pentru care să vii

 • Ai parte de vinuri excelente de la 8 crame din Dealu Mare într-un singur tur de crame
 • Vei întâlni oameni noi, iubitori de vin, ca și tine
 • Degustările de vin vor fi pline de informații date de către reprezentanții fiecărei crame în parte
 • Turul este organizat cu transport inclus tocmai pentru ca tu să te bucuri de vinuri și să nu ai grija transportului de la o cramă la alta/de la cramă la cazare
 • Cazare inclusă (cu mic dejun): vei sta 3 nopți și 4 zile în inima Dealului Mare pentru a simți din plin atmosfera dintr-o regiune viticolă.
 • Ghidajul este semnat de mine, Carmina Nițescu, ce dețin dublă certificare ca și Ghid Național de Turism, dar și WSET Level 3 Wines Certified. Asta înseamnă că o să avem o mulțime de discuții despre vin și te încurajez să pui întrebări.
 • Bonus: ai parte de o hartă viticolă printată realizata de Atlasul Vinului Românesc. Este cea mai completă hartă viticolă a României care există în acest moment pe piață.
 • Ziua Iei: dacă tot prindem Ziua Iei în Dealu Mare hai să ne îmbrăcăm cu toții în ie. Avem și premii pentru cei ce fac asta: câte o carte pe o temă legată de vin publicată de Baroque Books & Arts.

 

Programul pe zile

Ziua 1 – 22 iunie 2023 (joi) București – Dealu Mare

Ne întâlnim cu toții în București (locul va fi stabilit și comunicat celor înscriși cu câteva zile înainte de plecare) iar la ora 10 plecăm cu microbuzul spre Dealu Mare. Prima oprire o avem la Muzeul Cramă 1777 pentru a-l vizita și a afla povestea vinului așa cum se făcea el odinioară.

În jurul prânzului, după vizita la muzeu, ajungem la Crama de Piatră pentru a ne caza, iar ulterior ne vom bucura de prima degustare oficială din tur: Licorna Winehouse ne așteaptă cu 5 vinuri savuroase, prezentarea cramei și o plimbare prin via care se întinde de jur împrejurul cramei. Ajungem totodată și în sala baricurilor, bijuteria cramei!

Seara o vom încheia cu o degustare de vin la Crama de Piatră, locul în care avem și cazarea. Tot aici putem servi cina, fiecare persoană putând comanda a la carte în restaurantul cramei.

Ziua 2 – 23 iunie 2023 (vineri) Mierla Albă și Apogeum

Micul dejun îl vom servi la Crama de Piatră, urmând ca ziua să o petrecem la două crame din apropiere: Mierla Albă și Apogeum. La fiecare avem degustare de vin inclusă (cu câte 5 vinuri).

După amiază ne întoarcem la Crama de Piatră pentru relaxare, povești și cazare.

Ziua 3 – 24 iunie 2023 (sâmbătă) Viile Metamorfosis și S.E.R.V.E.

După micul dejun vizităm crama Viile Metamorfosis ce ne-a pregătit 5 vinuri din soiuri românești prezente în mai multe game. Astăzi este Ziua iei, motiv pentru care am zis să sărbătorim cu soiuri românești. Și, cine știe, poate ne îmbrăcăm toți în ie că să facem sărbătoarea și mai frumoasă. Iar pentru cei ce aleg să se îmbrace în ie în această zi, atenție! Se lasă cu premii de la Baroque Books & Arts!

A doua degustare a zilei are loc la crama S.E.R.V.E unde avem încă 5 vinuri savuroase de încercat. După amiază ne întoarcem la Crama de Piatră pentru relaxare, povești și cazare.

Ziua 4 – 25 iunie 2023 (duminică) Velvet Winery, Ferdi și drum spre București

Ultima zi a expediției noastre în Dealu Mare începe cu micul dejun la Crama de Piatră, se continuă cu vizitarea Velvet Winery unde vom avea parte de 4 vinuri de vară, albe și rose, precum și de o priveliște superbă asupra viilor ce o înconjoară. Vremea prânzului ne va găsi la crama Ferdi unde avem parte de o ultimă degustare de 5 vinuri. După degustare ne bucurăm de un prânz preparat pe grătar chiar lângă vie și de o ultimă după amiază de relaxare.

După degustări și grătarul de prânz ne întoarcem cu microbuzul în București în același loc din care am plecat.

Tarife și Detalii Organizatorice

Tarif**:

2370 lei/persoană în cameră dublă/pachet
2760 lei/persoană în cameră single/pachet

**Special pentru cei care au mai fost în excursii tematice organizate de mine de-a lungul anilor (în proiectul Travel with a Smile/Clubul Foto) și pentru cei care au participat la cel puțin 5 degustări Winesday Specials:  5% reducere la tariful de persoană în cameră dublă afișat mai sus.

Tariful este aplicabil pentru înscrieri cu plată integrală până pe 7 iunie 2023.

Perioada turului la crame: 22 – 25 iunie 2023

Tariful include:

 • 3 nopți cazare în cadrul unității de cazare Crama de Piatră (in camera dubla/single, in functie de optiune)
 • mic dejun
 • vizită cu degustări de vin însoțite de aperitive la 8 crame conform programului afișat mai sus
 • prânzul de duminică (ultima zi) sub formă de grătar servit în vie
 • transport cu microbuzul pe toată durata celor 4 zile
 • o hartă viticolă printată realizată de Atlasul Vinului Românesc
 • Bonus: la finalul taberei vei primi câteva fotografii (format electronic) cu tine și cu colegii de tabără. Vom face pe tot parcursul zilelor taberei fotografii astfel încât fiecare participant să rămână cu câteva amintiri de pus în ramă.

Tariful nu include:

 • mesele de prânz și de seară (cu excepția prânzului de duminică)
 • alte băuturi și servicii care nu sunt menționate la “tariful include”

Important:

 • Turul se adresează exclusiv persoanelor ce au împlinit 18 ani.
 • Cazarea o vom avea la pensiunea deținută de Crama de Piatră unde am închiriat 7 camere. Acestea pot fi folosite ca și camere duble sau camere single, în funcție de înscrieri.
 • Număr minim participanți pentru a se putea realiza turul: 10
 • Număr maxim de participanți: 14
 • În măsura în care o persoană dorește să se înscrie în tur cu 1 loc în camera dublă în ideea că îi vom găsi noi coleg/colegă de cameră nu garantăm că vom găsi, motiv pentru care încurajăm pe toți cei care doresc să vină singuri în acest tur să opteze pentru cameră single. În măsură în care cineva se înscrie cu 1 loc în cameră dublă și nu îi găsim coleg/colegă de cameră până cu 2 săptămâni înainte de tur, persoana respectivă va accepta să achite suplimentul de cameră single.
 • Începând cu data de 8 iunie 2022 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru aici pe site.

Cum te înscrii:

Din experiența excursiilor anterioare grupul se va forma destul de repede, așa că dacă vrei să prinzi un loc la turul la crame „Wine Explorer: Dealu Mare” înscrie-te chiar acum pe formularul de mai jos (click pe butonul “Mă înscriu”):

Update 28.05.2023: înscrierile s-au încheiat. Stai pe aproape pentru când anunțăm următoarea călătorie la crame.

Iată ce ai de făcut pentru a-ți asigura locul în turul la crame:

 • te înscrii pe formularul de mai sus până pe 7 iunie 2023
 • vei primi datele pentru plată și factura (dacă dorești factură pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email) într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Din experiența mea, locurile se epuizează repede, așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul în tur.
 • îmi trimiți un e-mail cu dovada plății în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 7 iunie pe adresa carmina@winesday.ro
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale. Din experiența mea asta înseamnă că locurile se pot ocupa integral chiar și înainte de data de 7 iunie.
 • Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la tur și pe parcursul turului îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.
 • Confirmarea înscrierii se face pe e-mail după efectuarea plății, în limita locurilor disponibile. Atenție! Nu te alarma dacă nu primești confirmare imediat după ce trimiți dovada plății. Durează procesarea datelor, însă vei primi răspuns în cel mult 48 ore.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 30 de zile înainte de data călătoriei. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 30 de zile înainte de călătorie (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).

Turul se adresează persoanelor peste 18 ani. Nu există o limită maximă de vârstă.
Număr minim de persoane participante: 10 persoane. Dacă nu se întrunește numărul minim turul va fi reprogramat, tariful recalculat conform cu noul număr de persoane (și comunicat celor înscriși spre aprobare) sau banii vor fi returnați fiecărui participant.

Programul turului Wine Explorer este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea excursiei în cele mai bune condiții.

Te aștept cu drag să petrecem aceste 4 zile în mijlocul viei, cu vinuri savuroase alături!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.