Degustare Vin & Zacuscă alături de Curatorul de Zacuscă

Degustare Vin & Zacuscă alături de Curatorul de Zacuscă

Locurile la această degustare s-au epuizat. În curând vin vești despre următoarea degustare. Stai pe aproape 🍷


Primăvara vine cu degustări de vin inedite, așa că am pus țara la cale alături de Cosmin Dragomir și iată că organizăm împreună  o degustare de vin specială.

Cum Cosmin este și fondatorul GastroArt, prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești și de curând a lansat o carte…delicioasă ca să spun așa – „Curatorul de Zacuscă”, la degustarea de vin pe care o plănuim vei avea ocazia să deguști 5 feluri de zacuște însoțite de 5 vinuri. Cosmin vine cu propunerea de zacuște, iar eu am acceptat provocarea de a completa seara cu 5 vinuri potrivite.

Astfel, pe 13 aprilie 2022 la ora 18:30 te așteptăm la Hanu’ lui Manuc la evenimentul „Degustare Vin și Zacuscă”. Promitem că va fi o seară delicioasă cu multe arome cunoscute încă din copilărie (mă refer aici la zacuscă și la pâinea semnată de cei de la Casa del Pan) dar și cu descoperirea unor vinuri faine ce pot fi savurate cu mai multe tipuri de zacuscă.

În plus, dacă ești curios/curioasă despre cum este cartea lansată de Cosmin, află că el va povesti despre ea în cadrul evenimentului și totodată ai opțiunea de a achiziționa un bilet la degustare cu carte inclusă (ai toate detaliile mai jos). Sau, dacă nu ești hotărât(ă) acum în ceea ce privește achiziția cărții, o vei găsi la fața locului la un preț special (60 lei/bucată).

Programul, pe scurt

Data: 13 aprilie 2022
Ora: 18:30 – 22:00
Locație: Hanu’ lui Manuc, Str. Franceză nr. 62-64, Sector 3 București (zona metrou Piața Unirii). Evenimentul are loc în una din sălile de evenimente.

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 19:20 prezentarea cărții „Curatorul de Zacuscă” – Cosmin Dragomir
19:20 – 21:30 degustarea a 5 feluri de zacuște recomandate de Cosmin însoțite de 5 vinuri recomandate de Carmina
21:30 – 22:00 networking

Participare eveniment

Tarif* degustare vin & zacuscă: 180 lei/persoana
Tarif* degustare vin, zacuscă & carte**: 240 lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus, indiferent de varianta de bilet aleasă

Tariful include:

 • acces la degustarea a 5 vinuri însoțite de 5 zacuște
 • pâine, apă
 • ** cartea „Curatorul de Zacuscă” (pentru cei care optează pentru această variantă de bilet)

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

 

Locurile la această degustare s-au epuizat, iar formularul a fost scos. În curând vin vești despre următoarea degustare. Stai pe aproape!

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 8 aprilie 2022 (începând cu data de 9 aprilie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Vinurile & zacuștele alese pentru degustare

Când am inițiat ideea acestei degustări i-am propus lui Cosmin să vină cu propuneri de zacuște cât mai diferite tocmai pentru a scoate în evidență multitudinea de rețete existente și pentru a oferi celor care vor participa la eveniment noi arome pe care să le descopere în zacuscă. Și, cum Cosmin a ales 5 zacuste foarte interesante, provocarea pentru mine a fost să adaug câteva vinuri pe care le consider potrivite.

Las lista zacuștelor și a vinurilor alese mai jos cu invitația de a veni să le încerci pe toate și să ne spui care este zacusca ta preferată și care este vinul care îți place cel mai mult în contextul dat. Și pentru că ne dorim că evenimentul să fie o adevărată experiență a gustului, îi avem alături de noi pe cei de la Casa del Pan care vor pregăti pâinea ce va fi servită cu zacuscă.

 • Zacuscă cu fasole rehidratată + Vin pentru Zacuscă Sauvignon Blanc, Domeniile Averești
 • Zacuscă de țelină + Kerner Premium, Villa Vinea
 • Zacuscă de pește + Aligote Caii de la Letea Volumul II, Viaviticola Sarica Niculițel
 • Zacuscă cu hribi + Individo Rară Neagră, Chateau Vartely
 • Zacuscă cu Babic + Fetească Neagră Cantus Primus, Viile Metamorfosis

Evenimentul este organizat de Winesday în parteneriat cu Cosmin Dragomir – GastroArt, Casa del Pan și Hanu’ lui Manuc.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 8 aprilie 2022 (începând cu data de 9 aprilie înscrierile se închid).

Accesul la eveniment va fi posibil numai celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

 

Locurile la această degustare s-au epuizat, iar formularul a fost scos. În curând vin vești despre următoarea degustare. Stai pe aproape!

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 8 aprilie 2022.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 8 aprilie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (30 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Începând cu data de 9 aprilie 2022 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru pe site.
 • Accesul la eveniment va fi posibil numai celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.
 • Numărul maxim de participanți este limitat la 30 de persoane.
 • Pentru că suntem într-o perioadă delicată vreau să îți spun că atât eu cât și cei de la Hanu’ lui Manuc am luat măsuri pentru ca toată lumea să fie în siguranță și să avem parte de o după amiază frumoasă respectând toate condițiile de distanțare și de igienă.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • În măsura în care utilizarea Certificatului Verde se va reintroduce de către autorități pentru intrarea în restaurante/participarea la evenimente, vom solicita și noi acest document (însă, din câte știm, începând cu data de 9 martie 2022 documentul nu mai este solicitat de autorități).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.