Grapes of Romania: Negru de Drăgășani

Grapes of Romania: Negru de Drăgășani

Începutul iernii aduce cu el vreme numai bună pentru a degusta câteva vinuri roșii de excepție. Așa că pe 29 noiembrie 2022 te aștept la următoarea degustare din seria Winesday Specials dedicată strugurelui Negru de Drăgășani.

Cu această ocazie lansez secțiunea de degustări „Grapes of Romania” în care îmi doresc să aduc, pe rând, soiurile de struguri românești pentru a le analiză pe îndelete.

Primul soi de strugure ales pentru degustările tematice de soiuri românești este „Negru de Drăgășani”, soi de struguri obținut în 1993 de către Mărculescu Mircea și Vladasel Mircea la centrul de cercetare Drăgășani și creat din încrucișarea a două soiuri: Negru Vârtos (soi de strugure românesc ce nu mai este cultivat astăzi) și Saperavi (soi de strugure orginiar din Georgia).

Astfel, dacă vrei să încerci câteva vinuri emblematice obținute din acest soi de struguri te invit pe 29 noiembrie, la ora 18:30 la restaurantul Winestone (în cadrul Hotel Novotel, București).

Degustarea include 5 vinuri însoțite de meniu de mâncare realizat de chef Dumitru Bucșa la restaurantul Winestone din cadrul Hotelului Novotel

Programul, pe scurt

Data: 29 noiembrie 2022
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Winestone, Calea Victoriei nr.37B, Sector 1, București (în cadrul Hotel Novotel, la parter; zona metrou Universitate).

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 prezentare și degustare vinuri din soiul Negru de Drăgășani însoțite de mâncare (găsești mai jos meniul)
21:00 – 21:30 networking

 

Participare eveniment

Tarif: 300* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus

Tariful include:

 • acces la degustarea a 5 vinuri din soiul Negru de Drăgășani
 • meniu mâncare (găsești mai jos meniul)
 • apă, pâine

Meniul de mâncare este format din:

 • la început: pâine și unt sărat – specialități Winestone
 • mix de antreuri: Brânzeturi maturate (Praid, Tilsit, Peștera), Piept de rată afumat & Roast beef , Zacuscă cu hribi & Salată de țelină cu măr și maioneză, Măsline aromatizate & Fructe uscate & Mini murături
 • mix de feluri principale: Pulpă de rață & Ceafă de porc confit, sos de piper , Mușchi de vită la grătar , Piure de cartofi cu trufe & Tocăniță de ciuperci & Legume la grătar

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 25 noiembrie 2022 (începând cu data de 26 noiembrie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

 

Vinurile alese pentru degustare

Negru de Drăgășani se produce în special în regiunea Drăgășani din România, însă în degustare vom avea și un vin produs într-o altă regiune viticolă.

 • Negru de Drăgășani Ag/Um, crama Negrini
 • Negru de Drăgășani , crama Avincis
 • Negru de Drăgășani , crama Paolo Mennini
 • Negru de Drăgășani , crama Prince Știrbey
 • Negru de Drăgășani Via Marchizului, crama Viile Metamorfosis

Evenimentul este organizat de Winesday în parteneriat cu Winestone.

Am ales să organizăm degustarea la Winestone, loc tare fain aflat în centrul Bucureștiului, pe Calea Victoriei, la parterul Hotelului Novotel pentru că îl știm de la alte evenimente cu și despre vin și totodată pentru că am dezvoltat alături de ei un meniu de mâncare potrivit pentru vinurile pe care le vom servi în cadrul acestei degustări.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 25 noiembrie 2022 (începând cu data de 26 noiembrie înscrierile se închid).

Eveniment incheiat, formularul a fost scos.

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 25 noiembrie 2022.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 25 noiembrie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (16 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

 

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 16 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Accesul la degustare va fi permis numai persoanelor ce au primit confirmare scrisă de participare și a căror nume se regăsește pe lista de participanți aflată la intrare.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.