Sparkling Wines – Traditional Method

Sparkling Wines – Traditional Method

Șampania a fost mereu consumată la ocazii speciale. De ziua ta, de ziua lui/ei, de ziua voastră, de Anul nou, de Crăciun alături de cei dragi, la nunta celor mai buni prieteni. Cumva, această băutură a fost considerată „vin de sărbătoare”, un vin pe care obișnuiești să îl savurezi cu o ocazie specială.

Cum ar fi ca această ocazie să vină mai des? Adică să te bucuri de o șampanie cu mai multe ocazii? Sau, dacă nu chiar de o șampanie, poate de un alt vin spumant. Șampania este un vin spumant produs în regiunea Champagne din Franța și, prin lege, este singurul loc din lume în care o poți numi așa. Băuturi realizate cu a două fermentație în sticlă (ca și șampania) există în multe colțuri ale lumii și merită să încerci cât mai multe pentru a vedea care este preferată ta. Spun asta pentru că, chiar dacă metoda de producție este aceeași, diferă soiurile de struguri și regiunile din care provin aceștia, plus timpul petrecut la maturare în sticlă.

Despre diferența între șampanie, cava, prosecco și vin spumant am povestit în acest articol care este unul dintre cele mai citite articole de pe siteul Winesday, motiv pentru care încep anul 2023 cu o invitație la o degustare.

De această dată te invit să savurăm împreună vinuri spumante realizate prin metoda tradițională: atât șampanie, cât și Cava, un Cap Classique și vin spumant.

Astfel, pe 15 februarie 2023 la ora 18:30 îți dau întâlnire la Băcănia Veche Delicatese & Grădină  pentru a încerca 6 vinuri spumante produse prin metoda traditonala cu a doua fermentare in sticla. Printre ele vei gasi atat spumante romanesti, cat si Cava din Spania si Champagne din Franta.

Împreună cu Marius Tudosiei de la Băcănia Veche Delicatese & Grădină am pus la cale aceasta prima degustare a anului 2023: „Sparkling Wines – Traditional Method”. Eu vin cu propunerile de vin, el vine cu câteva preparate delicioase semnate de Băcănia Veche Delicatese & Grădină.

În plus, de această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas. Astfel, la degustarea din 15 februarie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Pot spune acum doar că este una din cărțile pe care ai nevoie să le citești dacă vrei să înveți lucruri noi despre vin. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Programul, pe scurt

Data: 15 februarie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Băcănia Veche Delicatese & Grădină, Sector 1, București (zona metrou Piața Romană).

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 6 vinuri spumante însoțită de mâncare
21:00 – 21:30 networking

Participare eveniment

Tarif: 350* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:

  • acces la degustarea a 6 vinuri spumante
  • meniu mâncare semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădină
  • apă plată

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 10 februarie 2023 (începând cu data de 11 februarie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Vinurile alese pentru degustare

Pentru degustarea „Sparkling Wines – Traditional Method” am luat în calcul mai multe vinuri spumante realizate în întreaga lume prin metoda tradițională, adică cu a doua fermentație în sticlă.

Am ales astfel 6 vinuri reprezentative pentru acest eveniment iar între ele vei avea ocazia să încerci atât spumante românești, cât și Cava din Spania și Șampanie produsă chiar în regiunea Champagne din Franța, cea mai cunoscută zona producătoare de vinuri spumante din lume.

Welcome drink:
România: Rhein Extra Brut Imperial, The Iconic Estate

Vinurile din degustare:

România:  Carassia Classic Brut, Carastelec Winery
Africa de Sud: Sparklehorse, Ken Forrester Winery
Spania: Cava Gran Reserva Brut Nature Reserva de la Familia, Juve & Camps
Franța: Champagne Penet Chardonnet Terroir & Sens Grand Cru Extra Brut, La Maison Penet
Franța: Champagne Alexandre Penet Grand Cru Banc de Noir Brut Nature, La Maison Penet

Meniu

Detaliile despre meniul de mâncare vin cu câteva zile înainte de eveniment direct către cei care se înscriu la degustare. Meniul este pregătit cu drag și ingrediente proaspete de Marius Tudosiei și echipa lui de la Băcănia Veche Delicatese & Grădină, adică în locația care ne este gazdă la acest eveniment. Las mai jos câteva imagini de la evenimentul trecut pe care l-am organizat în aceeași locație că să îți faci o idee despre cât de bine arată mâncarea. Și e și mai gustoasă decât spun fotografiile.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 10 februarie 2023 (începând cu data de 11 februarie înscrierile se închid).

Odată cu înscrierea pe formular vei primi datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 10 februarie 2023.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 10 februarie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (16 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

  • Numărul maxim de participanți este limitat la 16 persoane.
  • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
  • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
  • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
  • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
  • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five − 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.