Tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer

Tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer

Update 22.10.2021: înscrierile la această tabăra s-au închis, iar formularul a fost scos. Ne vedem în 2022 la următoarea ediție!

La lansarea Winesday am promis să vin cu propuneri de călătorii dedicate vinului. Cum sunt o călătoare pasionată și lucrez în industria de turism de 15 ani, am așteptat cu multă nerăbdare să-ți fac propuneri de călătorii tematice cu vin.

Anul 2020 a dat peste cap planurile tuturor în ceea ce privește călătoriile, însă dacă tot este mai bine să stăm pe lângă casă sau să călătorim la distanțe mici, în locuri cât mai „remote” și să avem activități în aer liber, vara aceasta am pus la punct o tabără dedicată celor pasionați de vin, de natură și…de cai.

Din 2013 organizez tabere tematice pentru adulți cu teme inspirate din pasiunile mele (găsești detalii despre taberele organizate până în prezent pe blogul meu de călătorii, Travel with a Smile), echitația fiind una din aceste pasiuni.

Din 2018 până în prezent am organizat 6 tabere la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway aflată în comuna Runcu, județ Dâmbovița (la 120 km de București).

De fiecare dată am inclus în această tabără câte o degustare de vin surpriză pentru participanți și de fiecare dată feedbackul a fost mai mult decât pozitiv: participanții au aflat ce înseamnă să participi la o degustare de vin făcută ca la carte, au devenit curioși în ale vinului, au pus întrebări și am stat la povești cu și despre vin. Ca să îți faci o idee, am scris despre una din degustările susținute la una din edițiile acestei tabere aici, iar aici găsești informații despre degustările de vin incluse în cele 2 ediții ale taberelor din 2020 când am avut degustări de vin în fiecare seară.

Astfel, am vorbit cu centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway, locul meu preferat de mers la căluți și am stabilit împreună să facem o nouă ediție a taberei de echitație în perioada 4 – 7 noiembrie 2021.

Bineînțeles, tabăra va fi organizată respectând toate condițiile legale de organizare excursii tematice și activități sportive în aer liber, luând în calcul în primul rând siguranță oaspeților astfel încât toată lumea să fie sănătoasă și să aibă o experiență frumoasă. Adaug aici și faptul că pensiunea se află în mijlocul naturii, la 3 km de cel mai apropiat sat, iar mare parte din timp o vom petrece outdoor.

Ca și până acum, aceasta se adresează celor aflați la început de drum în ale echitației, însă de data asta vine cu câteva  lucruri noi față de edițiile anterioare. Iar aici intervine povestea vinului.

Ediția din această toamnă a taberei Horse Riding Adventure & Wine Explorer este axată atât pe echitație, cât și pe vinuri, ca si cele 2 ediții de anul trecut.

În ambele cazuri vom avea parte de teorie și practică în cantități moderate astfel încât să învățăm împreună lucruri noi și totodată să ne bucurăm de toamnă într-un loc remote din mijlocul naturii.

Pe scurt, programul pe zile, sună cam așa:

 • Joi: ne vedem cu toții direct la centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway la ora 10:30-11:00 dimineață. Ne cazăm, facem cunoștință cu colegii de tabără și cu caii, apoi începem atelierul de horsemanship-introducere în arta echitației: cum să te apropii de cai, ce trebuie să știi despre aceștia incă de la început, cum se îngrijesc caii, cum interacționezi cu ei prima dată și cum ajungi la lecțiile de călărie. Urmează masa de prânz, o sesiune teoretică despre echitație, încă o interacțiune directă cu caii, iar seara avem parte de prima degustare de vin însoțită de povești.
 • Vineri: ziua va fi împărțită în două sesiuni practice de echitație (una dimineață și una după amiază), precum și o sesiune teoretică despre interacțiunea cu caii. Seara este dedicată din nou descoperirii vinului atât din punct de vedere teoretic cât și practic, iar în această zi vom avea parte de o degustare de vin tematică. Ce vinuri vom degusta și ce temă am ales pentru această seară afli direct în tabără. După degustare și cină avem în plan și un foc de tabără (ce poate avea loc în ziua de vineri sau cea de sâmbătă, în funcție de vreme).
 • Sâmbătă: sesiunile teoretice și practice legate de echitație continuă și în această zi, de data asta făcând drumeții călare în imprejurmi și având ocazia să mergem pe cai atât pe dealuri cât și prin pădure. Seara este dedicată celei mai complexe degustări de vin din această excursie: vom lua masa la foișorul acoperit de la Potcoava (daca vremea va permite), loc tare îndrăgit de toți oaspeții ce ajung aici și loc cunoscut pentru sesiunile de outdoor cooking ce se organizează aici.
 • Duminică: După mic dejun urmează o ultimă plimbare călare prin împrejurimi, tragem concluziile taberei și analizăm cu ce pleacă fiecare de aici, avem timp de stat la soare, luăm masa de prânz, apoi ne luăm rămas bun și pornim spre casă.

Cui se adresează tabăra:

Tabăra “Horse Riding Adventure & Wine Explorer” se adresează începătorilor în ale echitației (poți participa chiar dacă nu te-ai urcat niciodată pe cal, dar poți participa și dacă ai deja câteva cunoștințe și ai mai călărit în alte centre de echitație), pasionaților de călătorie și natură și celor care își doresc să descopere echitația ca și activitate de petrecere a timpului liber.

Totdata, tabăra se adresează și celor pasionați de vin care vor să descopere arome noi și care vor să învețe totodată ce vinuri li se potrivesc și cum să aleagă vinurile în funcție de ocazia pe care o întâmpină – vinuri potrivite pentru a fi savurate chiar și la prânz pe timp de vară/iarnă, vinuri potrivite cu aperitive, vinuri mai corpolente ce merg bine cu anumite feluri de mâncare, vinuri pentru aniversări și ocazii speciale.

Tabăra se adresează persoanelor adulte și include atât teorie cât și practică legată de echitație și vin.

Tabăra HorseRidingAdventure & WineExplorer are loc în perioada 4 – 7 noiembrie 2021, iar in cadrul acesteia ai parte de: 

 • introducere în echitație (atelier horsemanship): este momentul în care înveți să te apropii și să comunici cel mai bine cu caii
 • lecții de echitație și plimbări călare în fiecare zi
 • vei accesa Programul de Formare în Călărie al FRTE (Federația Română de Turism Ecvestru) și vei primi Jurnalul de Călărie (putând astfel să îți urmărești singur evoluția și să ajungi să ai câteva certificări de bază)
 • training și suport permanent din partea lui Ionuț Popescu – proprietar Potcoava
 • înveți despre vin și încerci vinuri noi la degustările de vin realizate în fiecare seară
 • mâncare sănătoasă preparată cu ingrediente naturale din zonă

 

De ce să vii?

 • ai parte de o tabără de echitație autentică
 • călătorești și descoperi noi activități în aer liber
 • centrul de echitație Potcoava dispune de cai antrenați special pentru a fi potriviți pentru învățare
 • caii sunt din rasa Haflinger, cai de munte veniți din zona Sud-Tirol, recunoscuți atât pentru frumusețea lor cât și pentru performanțele pe care le au în zonele de deal și munte.
 • spre deosebire de alte rase de cai, Haflingerul nu se împiedică, nu alunecă, merge foarte bine pe pante abrupte
 • ai parte atât de lecții de echitație in manej cât și în afara acestuia – sunt puține centre de echitație în România care oferă echitație în afara manejului
 • primești Jurnalul de Călărie și accesezi Programul de Formare în Călărie inițiat de FRTE
 • descoperi lumea vinurilor și afli ce îți place din degustările de vin realizate profesional cu vinuri premium în fiecare seară
 • savurezi mâncare tradițional românească pregătită cu ingrediente naturale și produse din zonă

Tarife si detalii organizatorice

Tarif*:

1960 lei/persoană în cameră dublă/pachet
2310 lei/persoană în cameră single/pachet

*Tabăra se adresează adulților însă, la cerere, se poate oferi tarif pentru copii dacă aceștia sunt interesați de activitatea de echitație și sunt suficient de mari pentru a participa la lecții de echitație (minim 6 – 7 ani). Copiii vor fi cazați în cameră cu părinții. În mod evident, copiii nu vor participa la activitățile legate de vin.

Cei care dețin deja Jurnalul de Călărie și încă mai au spațiu de înregistrare a lecțiilor în el sunt bineveniți în tabără. Pentru aceștia se va scădea tariful de 150 lei/persoană (contravaloarea înscrierii în Programul de Formare in Călărie al FRTE) odată cu trimiterea seriei jurnalului și a codului de călăreț (elemente unice).

Special pentru cei care au mai fost în tabere organizate de mine: Cei care au participat la una din taberele tematice pe care le-am organizat în anii trecuți au 5% reducere la tariful de persoană în cameră dublă afișat mai sus.

Tariful este aplicabil pentru înscrieri cu plată integrală până pe 25 octombrie 2021 și include 10% reducere față de cel standard (tariful standard este 2180 lei/persoană în cameră dublă).

Perioada taberei: 4 – 7 noiembrie 2021

Tariful include:

 • 3 nopți cazare în cadrul unității de cazare de 3* recent renovate deținute de centrul de echitație Potcoava
 • pensiune completă începând cu prânzul din ziua 1 și terminând cu prânzul în ziua 4
 • apa plată la discreție pe tot parcursul zilei (la mese și în afara acestora)
 • toate activitățile legate de călărie individuale și de grup (lecții de călărie, plimbare călare)
 • lecțiile teoretice zilnice despre echitație
 • Jurnalul de Călărie, înscrierea ca membru călăreț în FRTE (1 an) și Legitimația de Călăreț
 • echipamentul de siguranță necesar activităților de echitație
 • foc de tabără în una din seri
 • partea teoretică legată de vin și degustările de vin profesionale din fiecare seară
 • Bonus: la finalul taberei vei primi câteva fotografii (format electronic) cu tine și cu colegii de tabără. Vom face pe tot parcursul zilelor taberei fotografii astfel încât fiecare participant să rămână cu câteva amintiri de pus în ramă.

Tariful nu include:

 • transportul la și de la Centrul de echitație Potcoava (sat Brebu, comuna Runcu, județ Dâmbovița; hartă aici)
 • alte băuturi și servicii care nu sunt menționate la “tariful include”

Important:

 • Începând cu data de 26 octombrie  2021 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru aici pe site.
 • Pentru organizarea acestei tabere am negociat cu cei de la Potcoava un tarif special tocmai pentru a încuraja accesul publicului la activitățile ecvestre – un domeniu atât de frumos, însă încă puțin cunoscut în România!
 • Pentru că ne aflăm în perioada aceasta post-Coronavirus nu putem accepta înscrieri de câte 1 persoană decât în cameră single. Ținem la siguranța oaspeților noștri și recomandăm ca cei care doresc să vină neînsoțiți în tabără să aleagă camera single.
 • În măsura în care la momentul taberei legea va cere ca toți cei ce intră în restaurant/unitate de cazare/participă la activități sportive să prezinte un Certificat Verde, vom cere și noi acest lucru pentru că nu ne putem desfășura activitatea în alt mod. Așa că recomandarea ar fi să ai în vedere acest lucru încă de la înscriere (dacă nu ai un Certificat Verde iar legea îl va impune la momentul respectiv, acest lucru nu poate fi invocat pentru anularea participării la tabăra și nici pentru returnarea sumei achitate). Noi ne vom adapta astfel încât să respectam tot ceea ce spune legea, iar, în măsura în care situația epidemiologică la nivel de țară/județ/localitate va împiedică realizarea taberei, o vom amâna și vom propune o perioada nouă (sperăm încă că acest lucru să nu se întâmple).

Număr minim participanți: 6
Număr maxim de participanți: 12

Cazarea o vom avea la pensiunea de 3* deținută de Centrul de echitație Potcoava. Pensiunea dispune de 13 camere duble renovate pe parcursul anului 2019, un restaurant ce servește un meniu al zilei, un living generos cu bibliotecă, terasă exterioară și un foișor numai bune pentru a savura mesele. Camerele dispun de paturi duble sau twin, baie proprie și un balcon generos ce oferă priveliște asupra Munților Leaota. Pentru că încurajăm petrecerea timpului în natură, camerele NU dispun de TV.

Mai jos găsești câteva fotografii cu camerele din pensiune, precum și un tur virtual foto 360° (interior + exterior) pentru a-ți face o idee. Dă click pe pin-uri, mișcă cursorul/telefonul stânga-dreapta și descoperă întreaga locație.

Cum te înscrii:

Din experiența taberelor anterioare grupul se va forma destul de repede, așa că dacă vrei să prinzi un loc în tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer înscrie-te chiar acum pe formularul de mai jos (click pe butonul “Mă înscriu”):

Update 22.10.2021: înscrierile la această tabăra s-au închis, iar formularul a fost scos. Ne vedem în 2022 la următoarea ediție!

 

Iată ce ai de făcut pentru a-ți asigura locul în tabără:

 • te înscrii pe formularul de mai sus până pe 25 octombrie 2021
 • vei primi datele pentru plată și factura fiscală (dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email) într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Din experiența mea, locurile se epuizează repede, așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul în tabără.
 • plata se poate face în cont sau cu tichete (vouchere) de vacanță. Dacă vrei să plătești cu tichete de vacanță te rog să mă anunți la înscriere pentru a te îndruma mai departe.
 • îmi trimiți un e-mail cu dovada plății în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 25 octombrie pe adresa carmina@winesday.ro
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale. Din experiența mea asta înseamnă că locurile se pot ocupa integral chiar și înainte de data de 9 noiembrie
 • Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la tabără și pe parcursul taberei îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Confirmarea înscrierii se face pe e-mail după efectuarea plății, în limită locurilor disponibile. Atenție! Nu te alarma dacă nu primești confirmare imediat după ce trimiți dovada plății. Durează procesarea datelor, însă vei primi răspuns în cel mult 48 ore.

Sunt disponibile numai 12 locuri așa că dacă vrei să ai locul asigurat înscrie-te cât mai repede.

De reținut:

 • Pentru a ne asigura că toți participanții sunt în siguranță pe tot parcursul taberei, pensiunea Potcoava a luat măsuri sporite de igienă – la recepție există un ecran de plexiglas între recepționer și turistul venit la check-in, întreg personalul pensiunii poartă mască de protecție în spațiile interioare, fiecare cameră este dezinfectată înainte de a fi predată turiștilor, accesul în spațiile comune interioare (Recepție, holuri, living room) se face numai cu purtarea măștii de protecție, iar în cadrul pensiunii există câte un aparat cu dezinfectant la fiecare intrare.
 • În măsura în care la momentul taberei legea va cere ca toți cei ce intră în restaurant/unitate de cazare/participă la activități sportive să prezinte un Certificat Verde, vom cere și noi acest lucru pentru că nu ne putem desfășura activitatea în alt mod. Așa că recomandarea ar fi să ai în vedere acest lucru încă de la înscriere (dacă nu ai un Certificat Verde iar legea îl va impune la momentul respectiv, acest lucru nu poate fi invocat pentru anularea participării la tabăra și nici pentru returnarea sumei achitate). Noi ne vom adapta astfel încât să respectam tot ceea ce spune legea, iar, în măsura în care situația epidemiologică la nivel de țară/județ/localitate va împiedică realizarea taberei, o vom amâna și vom propune o perioada nouă (sperăm încă că acest lucru să nu se întâmple).
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 21 de zile înainte de data călătoriei. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 21 de zile înainte de călătorie (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Bineînțeles, în contextul Covid-19, în măsura în care în România legea va împiedica accesul turiștilor la pensiune sau va împiedica ieșirea acestora din localitățile de reședință, vom lua o decizie de comun acord – fie vom reprograma tabăra și vom muta banii achitați pe noua perioadă stabilită, fie vom returna banii.
 • Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani. Nu există o limită maximă de vârstă, însă persoanele care doresc să participe la tabăra de echitație trebuie să aibă o condiție fizică bună (nu trebuie să fie o persoană sportivă, însă să facă față activităților zilnice alături de cai).
 • Număr minim de persoane participante: 6 persoane. Dacă nu se întrunește numărul minim tabăra va fi reprogramată sau banii vor fi returnați fiecărui participant în tabără.
 • Numărul maxim de persoane participante: 12 persoane. Avem la dispoziție numai o parte din capacitatea de cazare a pensiunii.
 • Programul taberei Horse Riding Adventure & Wine Explorer este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea excursiei în cele mai bune condiții.
 • Transportul până la centrul de echitație Potcoava și înapoi nu este inclus în preț, fiecare participant ajungând la centrul de echitație în mod individual.
 • În cazul edițiilor anterioare ale taberei am ajutat cu drag în cazul în care cineva nu a avut mașină cu ce să ajungă la fața locului și i-am găsit un loc în mașina unuia dintre participanții care a avut câte un loc liber. Având în vedere contextul Covid-19, pentru a respecta cât mai mult normele de igienă, din păcate de această dată nu te pot ajuta cu acest aspect.
 • La fața locului la Potcoava există suficiente locuri de parcare în curtea pensiunii.

Te aștept cu drag să petrecem aceste 4 zile în compania celor mai frumoși cai pe care i-am cunoscut vreodată și totodată să descoperim câteva vinuri extraordinare împreună cu poveștile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.