Prima degustare de vin Winesday Specials

Home / Prima degustare de vin Winesday Specials
Prima degustare de vin Winesday Specials

Speram ca prima degustare de vin din seria „Winesday Specials” să aibă loc în luna martie 2020 în București, când plănuisem să scot în lume povestea Winesday și să dau drumul evenimentelor cu și despre vin.

A durat însă mai mult decât mă așteptam să pun la punct detaliile poveștii Winesday iar în momentul în care au fost gata criza Coronavirus era deja prezentă în România, apoi a urmat declararea stării de urgență.

Am stat și m-am gândit cum să fac: era clar că trebuie să mai aștept. Nu era momentul pentru o lansare legată de ceva fain de făcut în timpul liber…în oraș. Dar cât să aștept?

Răspunsul nu îl știu nici astăzi și nu cred că îl va știi nimeni în viitorul apropiat. Așa că am decis să lansez siteul Winesday și activitatea online a proiectului astăzi, 20 aprilie 2020 la fix 2 ani de zile de la prima degustare pe care am ținut-o vreodată.

Pe 20 aprilie 2018 eram la centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway în prima tabără de echitație pentru adulți pe care o organizasem vreodată. Și, așa cum îmi place mie, de fiecare dată pregătesc surprize inedite pentru participanți (vezi foto mai jos de la această primă degustare). Din aprilie 2018 această surpriză a luat forma unei degustări de vin care a devenit deja tradiție. Au trecut 4 ediții ale taberei de atunci și abia o aștept pe cea de-a cincea, care a fost și ea amânată pentru 18-21 octombrie 2020, tot din cauza stării de urgență încă actuale.

De la acea primă degustare de vin pe care am ținut-o în aprilie 2018 când tocmai dădusem examenul pentru Diploma WSET Level 2 au urmat multe alte degustări de vin. Următoarea a fost chiar la câteva săptămâni distanță, imediat ce am primit rezultatul examenului care mi-a dat și mai multă încredere că ăsta-i drumul meu. Am zis atunci că „trebuie să îmi fac mâna”, să văd cum vorbesc despre vin, cam ce tipuri de întrebări primesc și așa mai departe. Zis și făcut, mai ales că mă știu cum sunt-o perfecționistă convinsă care nu dă drumul unui proiect până nu e 100% că totul iese perfect.

Și uite că au trecut deja 2 ani, timp în care am încercat o mulțime de vinuri și am ținut degustări în continuare peste tot pe unde am avut ocazia. Am început să asortez vinul cu mâncarea, să citesc mai mult despre vin, să caut soiuri noi și să călătoresc în diverse destinații cu scopul de  a descoperi arome noi. De vin, bineînțeles.

Am realizat între timp că fiecare degustare e diferită, fiecare vin din pahar îți rezervă alte surprize și povești oricât de multe ai cunoaște despre el înainte și am decis că acum este momentul să dau mai departe poveștile mele cu și despre vin în mod oficial.

Așa că acest articol este un prim pas către a da povestea vinului mai departe. Momentan online, iar când se va putea voi reveni cu o primă propunere de degustare de vin în București. Apoi cu alte propuneri fie în București, fie în alte orașe din România, fie direct la crame.

Winesday are ca scop să „traducă” limbajul vinului în termeni mai ușor de înțeles pentru toată lumea și se adresează celor curioși în ale vinurilor, celor care lucrează în industrie și celor care au experiență în acest domeniu, însă mai ales celor care vor să încerce vinuri noi.

Până data viitoare îți las aici povestea mea și a proiectului Winesday, proiect născut din pasiune pentru călătorii și vin.