Single Grape: Garnacha

Single Grape: Garnacha

Luna martie începe cu o degustare specială chiar pe 8 Martie. Ce spui, începi și tu primăvară cu câteva vinuri savuroase?

Pentru începutul primăverii am ales strugurele „Garnacha” pentru a continua seria de degustări „Single Grape” începută acum 2 ani. Am ales acest tip strugure pentru că e mai puțin cunoscut la noi în România, este folosit mai ales în cupaje însă am descoperit câteva vinuri savuroase realizate cu 100% struguri Garnacha și am zis că va fi un eveniment savuros dacă aduc la aceeași masă vinuri doar din Garnacha, precum și câteva cupaje ce includ procente diferite din acest soi. Ambele variante sunt savuroase, însă foarte diferite! Hai sa vedem care este preferata ta!

Garnacha (spaniolă)/Grenache (franceză) este unul și același soi de struguri, originar din Spania (sursă: Wine Grapes – Jancis Robinson). Se cultivă cu mare succes și în Franța și Sardinia (unde se numește „Cannonau”) și este un soi de strugure ce se coace târziu, care are nevoie de un climat mai cald și mai uscat. Soiul se folosește foarte mult pentru a produce vinuri rose seci, dar și vinuri roșii, în special în cupaje. În multe cazuri, datorită faptului că acest strugure se coace cel mai bine în zone mai calde, gradul de alcool în vinul rezultat este mai ridicat (ex. 15%).

Astfel, pe 8 martie 2023 la ora 18:30 îți dau întâlnire la Grapes – The Wine Bar pentru a încerca 6 vinuri din soiul Garnacha/Grenache, precum si un spumant din Spania (cava). 

În plus, de această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas. Astfel, la degustarea din 8 martie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Pot spune acum doar că este una din cărțile pe care ai nevoie să le citești dacă vrei să înveți lucruri noi despre vin. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Programul, pe scurt

Data: 8 martie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Grapes – The Wine Bar, Bulevardul Mărășești 2B , București (în apropiere de metrou Piața Unirii și Parcul Carol).

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 6 vinuri + 1 spumant  însoțită de platouri de brânzeturi și tapas
21:00 – 21:30 networking

Participare eveniment

Tarif: 270* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:

 • acces la degustarea a 6 vinuri + 1 spumant
 • platouri de brânzeturi și tapas
 • apă plată

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Locurile au fost ocupate, iar formularul a fost scos. Stai pe aproape pentru că anunțăm cât de curând următoarea degustare.

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 3 martie 2023 (începând cu data de 4 martie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Vinurile alese pentru degustare

Pentru degustarea „Single Grape: Garnacha” am luat în calcul mai multe vinuri din soiul Garnacha. Trei dintre acestea sunt produse din struguri Garnacha 100%, de aceeași cramă, în aceeași gamă, prin aceeași metodă, singurul lucru care diferă fiind solul pe care au crescut strugurii. Al patrulea vin este realizat tot din struguri Garnacha 100% însă de altă cramă în altă regiune, iar ultimele două vinuri ale serii sunt cupaje cu soiul Garnacha și alte soiuri (precum Cabernet Sauvignon, Syrah, Mourvedre, Carignan) pentru a vedea diferențele. Pentru a sublinia inclusiv diferența dată de terroir, unul din cupaje vine din Franța, toate celelalte vinuri ale serii fiind din Spania.

Și, pentru că întotdeauna caut să încep degustările cu un vin proaspăt, de această dată am ales o cava (vin spumant) din Spania ca și welcome drink.

Welcome drink:

 • Cava Sens Cap Brut Reserva de Capcanes CAVA D.O., Celler de Capçanes

Vinurile din degustare:

 • La nit de les Garnatxes SLATE, Celler de Capçanes
 • La nit de les Garnatxes SAND, Celler de Capçanes
 • La nit de les Garnatxes CLAY, Celler de Capçanes
 • Pegaso Zeta, Telmo Rodriguez
 • Les Cuvee Rares Les Elmes, Calmel & Joseph
 • Costers del Gravet , Celler de Capçanes

 

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 3 martie 2023 (începând cu data de 4 martie înscrierile se închid).

Locurile au fost ocupate, iar formularul a fost scos. Stai pe aproape pentru că anunțăm cât de curând următoarea degustare.

Odată cu înscrierea pe formular vei primei datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 3 martie 2023.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 3 martie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (16 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 16 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.