Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră

Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră

Cum aniversarea de 4 ani a proiectului Winesday vine în această primăvară, sărbătorim în avans cu un nou concept de degustare de vin: Wine Weekend!

Wine Weekend este seria de evenimente de una sau două zile, ce au loc întotdeauna în weekend și îți dă ocazia:

 • să călătorești la crame pentru a le afla povestea
 • să înveți despre vin în cadrul unui workshop (cu degustare inclusă, normal!)
 • să ai parte de o degustare de vin cu ceva în plus.

Spre deosebire de seria Winesday Specials care înseamnă degustări de vin realizate în București într-o seară de miercuri, seria Wine Weekend reprezintă evenimente ce pot dura întreaga zi (sau chiar 2 zile) ce au loc în București sau în apropiere și care reunesc una sau mai multe degustări de vin ce sunt prezentate fie la cramă, fie în locații aparte, în care nu te-ai fi gândit că poți avea parte de o astfel de experiență.

Astfel, Wine Weekend rezumă o ieșire de weekend pe tema vinului, unele ieșiri fiind mai scurte (1 zi), altele mai lungi (întregul weekend).

Se alege o zi de weekend, se pune data în calendar, se definește programul și degustările incluse și iată prima ediție a Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră. Te invit la fața locului la crame să cunoști vinurile și povestea lor spusă chiar de făuritorii acestora.

Astfel, pune data de sâmbătă, 9 martie 2024 în calendar pentru că mergem în Dealu Mare la 2 crame mai puțin știute: Mierla Albă și Crama de Piatră. Programul este de 1 zi întreagă, include degustările de vin și transport cu microbuz, iar returul în București se face în cursul după amiezii.

Ce zici, sună bine? Hai și tu!

 

Programul, pe scurt

Data: 9 martie 2024
Ora: 08:00 – 19:30
Locație: Crama Mierla Alba & Crama de Piatra (Dealu Mare)

Program:

08:00 întâlnire și plecare spre Dealu Mare
09:30 tur ghitat Muzeul Crama 1777
11:30 vizită cu degustare crama Mierla Albă
14:30 vizită cu degustare Crama de Piatră, timp liber pentru prânz
18:00 plecare spre București

Participare eveniment

Tarif: 550* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 7 degustări Winesday Specials au un tarif special la evenimentele Wine Weekend – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:

 • degustare de vin la crama Mierla Albă
 • degustare de vin la Crama de Piatră
 • intrare si tur ghidat Muzeul Crama 1777
 • 1 sticla apă plată 0,5 l (o vei avea pe drum, în microbuz)
 • transport cu microbuz București – Dealu Mare – București
 • Bonus: ghidaj specializat din partea mea
 • Bonus: o hartă viticolă

Tariful nu include:

 • masa de prânz (vom avea ocazia de a lua masă de prânz, însă această nu este inclusă în tariful de mai sus ci se plătește separat, individual, în funcție de ce comandă fiecare)
 • alte cheltuieli personale

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

 

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 29 februarie 2024 (începând cu data de 1 martie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Ce vizităm & ce degustăm?

Muzeul Cramă 1777

Cum ziua este dedicată iubitorilor de vin, m-am gândit că dacă tot mergem în Dealu Mare, ar fi păcat să nu oprim la singurul (din câte știu) muzeu pe tema vinului din România. Muzeul Cramă 1777 spune povestea vinului așa cum se făcea el odinioară și am rezervat în program aproximativ 1 ora pentru a-l vizita. Am vizitat și eu acum 2 ani acest muzeu (am spus povestea aici) și am avut atunci plăcerea de a-i afla povestea de la doamna muzeograf Emilia Savelovici. Aceasta a povestit cu atâta har că nu-ți mai venea să pleci mai departe, motiv pentru care am zis că voi recomanda și include acest muzeu în cat mai multe evenimente pe care le organizez.

Așadar, prima oprire a zilei este la Muzeul Cramă 1777, urmată de vizitarea cu degustare la 2 crame: Mierla Albă și Crama de Piatră.

Mierla Albă

Mierla Albă este o cramă artizanală în inima regiunii Dealu Mare. Este locul în care Daniel Dorneanu pune suflet zi de zi și reușește sa lanseze vinuri ce rămân pe buzele tuturor mult timp după degustare. Așa am aflat și eu de crama Mierla Albă undeva prin 2020 și m-am convins de toate acesta când i-am făcut o vizita la finalul acelui an.

Mi-a ramas în suflet Chardonnay-ul din gama Crucea Manafului, Cupajul roșu și, bineînțeles, faimoasa Mierla Albă, un vin realizat din struguri Fetească Neagră căruia i s-au adăugat un mic procent de Merlot.

Pe 9 martie Daniel Dorneanu va fi la crama gata să te poarte și pe tine prin lumea vinurilor sale. Degustarea include 5 vinuri și, din câte știu de la Daniel, la începutul lunii martie va avea câteva noutăți.

Crama de Piatră

Aflată în satul Vadu Săpat, la granița județelor Prahova și Buzău, Crama de Piatră te așteaptă cu o poveste ce își are originea acum mai bine de 100 de ani. Crama a fost construită în decursul a trei ani, între 1909-1912, finalizarea ei făcându-se de către meșteri italieni ajunși în podgoria Dealu Mare, unde au făurit alte două crame.

Din perioada interbelică până în anul 1995 unitatea viticolă a fost administrată de Cramele Prahova, apoi a urmat o perioadă de 23 de ani de pauză. Din 2018 au început lucrări de reabilitare a clădirilor, au apărut primele vinuri marca Crama de Piatră. Suprafața viticolă este de 8 hectare, iar anual sunt îmbuteliate aproximativ 30 000 de sticle de vin. În vreme ce beciul și hala de producție au fost reconsolidate, vechiul conac, vizibil distrus, a fost reconstruit oferind astăzi 11 camere (9 camere duble și 2 apartamente), precum si un restaurant renumit deja în Dealu Mare.

La Crama de Piatră avem inclus în program o degustare cu 5 vinuri, urmând ca după aceasta să rămânem în locație pentru un prânz târziu (masa de prânz NU este inclusă în costul programului nostru, însă fiecare participant își poate comanda ce dorește și va plăti separat la fața locului).

După degustarea de vin, masă de prânz și timpul de relaxare la Crama de Piatră pornim înapoi spre București.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 29 februarie 2024 (începând cu data de 1 martie înscrierile se închid).

Odată cu înscrierea pe formular vei primei datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 29 februarie 2024.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 29 februarie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (18 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 18 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.