Degustare de Syrah/Shiraz din Franța, Argentina, Australia și România

Degustare de Syrah/Shiraz din Franța, Argentina, Australia și România

Locurile la această degustare s-au epuizat. Dacă vrei să participi la o altă experiență de degustare te aștept la „Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră” pe 9 martie. Mergem în Dealu mare și petrecem 1 zi întreagă la crame. Detalii și înscrieri aici.


Anul 2024 vine cu planuri de degustări tematice cât mai savuroase. Prima temă din acest an este descoperirea soiului de struguri Syrah/Shiraz.

Soiul de struguri Syrah își are originea în Nordul Rhone-ului în regiunile Hermitage și Côte-Rôtie. Același soi poartă totodată denumirea de Shiraz în țările de „Lume Nouă” a vinului, iar folosirea uneia dintre cele două denumiri indică în fapt un stil de vinificare.

Pe 21 februarie te invit să descoperi 5 vinuri din soiul Syrah/Shiraz și să faci diferența dintre Lumea Veche și Lumea Nouă a vinului în cazul acestor vinuri. Ca și notă comună Syrah/Shiraz este recunoscut în întreaga lume pentru notele de piper/condimente pe care le are, însă vinurile au și alte arome ce așteaptă să le descoperi.

Am ales pentru acest eveniment 5 vinuri din 4 țări:  2 în România și câte 1 din Argentina, Australia și Franța. Degustarea de vin se va face în orb. Dacă nu ai mai participat până acum la o degustare de vinuri „în orb”, vei avea parte de o experiență foarte interesantă. Pentru început sticlele vor fi acoperite, vei degusta vinurile fără să vezi etichetele, iar abia apoi, după ce analizăm diferențele între culoare, miros și gust, vei afla despre ce vinuri este vorba, pe rând.

Astfel, pe 21 februarie 2024 la ora 18:30 îți dau întâlnire la Băcănia Veche Delicatese & Grădină pentru a încerca 5 vinuri din soiul Syrah/Shiraz. Degustarea va fi însoțită de un meniu de mâncare delicios (format din aperitiv și fel principal) semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădină.

Programul, pe scurt

Data: 21 februarie 2024
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Băcănia Veche Delicatese & Grădină, Bd. Dacia nr.25, Sector 1, București (zona metrou Piața Romană).

Program:

18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 5 vinuri Syrah/Shiraz insotite de meniu (aperitiv + fel principal)
21:00 – 21:30 networking

Participare eveniment

Tarif: 300* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:

 • acces la degustarea a 5 vinuri
 • meniu de mâncare semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădină
 • apă plată

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul de mai sus până la data de 16 februarie 2024 (începând cu data de 17 februarie înscrierile se închid). Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare (detalii suplimentare mai jos).

Vinurile alese pentru degustare

Pentru degustarea de Syrah/Shiraz am luat în calcul 4 țări diferite pentru a scoate în evidență diferite expresii ale acestui soi: Franța, Argentina, Australia și România.

Vinurile din degustare:

 • România: Bauer Syrah
 • România: Epopee Syrah 06, Catleya Wines
 • Franța: Chateau de Saint Cosme Cotes du Rhone Rouge 2022
 • Argentina: El Enemigo Syrah Viognier 2020
 • Australia: Heirloom Barossa Valley Shiraz 2019

Ordinea vinurilor va fi alta și o vei descoperi la fața locului în degustarea în orb.

Meniu

Detaliile despre meniul de mâncare vin cu câteva zile înainte de eveniment direct către cei care se înscriu la degustare.

Meniul este pregătit cu drag și ingrediente proaspete de Marius Tudosiei și echipa lui de la Băcănia Veche Delicatese & Grădină, adică în locația care ne este gazdă la acest eveniment. Las mai jos câteva imagini de la evenimentele trecute pe care le-am organizat la ei ca să îți faci o idee despre cât de bine arată mâncarea. Și e și mai gustoasă decât spun fotografiile.

Cum te înscrii?

Pentru a confirma locul la eveniment te rog să te înscrii pe formularul următor până la data de 16 februarie 2024 (începând cu data de 17 februarie înscrierile se închid).

Odată cu înscrierea pe formular vei primei datele pentru plată și factura într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email. Altfel, factura va fi emisă pe persoană fizică.

Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare în contul indicat pe factura fiscală așa că am rugămintea să îmi trimiți un email cu dovada plății pe adresa carmina@winesday.ro până cel târziu 16 februarie 2024.

Din experiența mea, locurile se epuizează repede (chiar și înainte de data de 16 februarie), așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul la eveniment.

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile (20 de locuri), iar confirmarea acestora se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la eveniment și pe parcursul acestuia îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@winesday.ro și la telefon 0745 310 811.

Important:

 • Numărul maxim de participanți este limitat la 20 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.
 • Atmosfera acestui eveniment va fi surprinsă în fotografii, așadar vei apărea în imaginile făcute de fotograful nostru. Participarea la acest eveniment reprezintă aprobarea de a utiliza aceste fotografii pe site, în social media sau pe alte canale exclusiv cu scopul promovării evenimentelor de degustare pe care le organizăm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 12 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.