După ce am încercat „Terre Brulee – Le Blanc (Chenin Blanc)” realizat de Vincent Careme în Africa de Sud (am povestit despre acesta aici), m-am îndreptat și către vinurile roșii de la același producător și am încercat „Terre Brulle – Le Rouge”, un cupaj de Syrah/Shiraz și Cinsault, recolta anului 2018. Așa cum scriam și...
Categorie: Wine Tales
Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului din România împlinește 5 ani
Vinul este bun prieten cu gastronomia și, de 5 ani încoace, avem o zi oficială în care se sărbătoresc împreună: prima duminică din luna octombrie. Chef Nico Lontras, Cezar Ioan și Cosmin Dragomir au inițiat în 2019 un proiect de lege care să numească această zi națională, iar legea a trecut de Camera Deputaților numind...
Premiile de excelență Vinul.Ro 2023 vor fi anunțate de Ziua națională a gastronomiei și vinurilor
Luna septembrie vine cu recolta bogată, cu must proaspăt și cu promisiunea unor vinuri savuroase. Și mai vine, bineînțeles, cu Premiile de Excelență Vinul.ro competiție organizată de Vinul.ro de 15 ani încoace. Am avut plăcerea ca, la invitația lui Cezar Ioan, inițiatorul Vinul.ro, în 2021 și 2022 să fac parte din Juriu, iar anul 2023...
Cercul de Fetească, 16 septembrie 2023 (București)
Pe Cezar Ioan îl cunosc încă de când am intrat în lumea vinului acum 8 ani. Îmi amintesc că de numele lui erau legate tot felul de lucruri depre vin: atât publicația (atât online cât și offline pe atunci) Vinul.ro, Premiile de Excelență Vinul.ro (la care am luat parte prima dată ca Jurat la „Premiul...
Muzeul Crama 1777
Ai fost vreodată la un muzeu al…vinului? Da, știu, vinului îi stă bine în pahar, la temperatura ideală de servire și eventual și alături de câteva preparate delicioase. Însă dacă iubești vinul și cauți să afli mai multe lucruri despre el sunt sigură că vei caută mai multe informații de-a lungul timpului. Poate mergi la...
Wine books: recomandări de vară
Dacă urmărești proiectul Winesday și sora mai mică a acestuia, Winesday App, știi deja că în aplicația mobilă Winesday App public pe data de 1 a fiecărei luni câte o recomandare de carte. Recomandarea cărților vine însoțită de o scurtă recenzie a acestora, de cuprins și de cel puțin 1 motiv să citești cărțile respective....
De ce un wine brunch?
De ceva vreme mă gândesc să organizez un nou concept de degustare. Unul relaxat, cu vinuri și informații despre acestea, dar și cu mâncare diversă astfel încât fiecare persoană să poată încerca fiecare vin cu mai multe tipuri de mâncare în paralel. Și cum ideea degustărilor însoțite de mâncare o susțin de câțiva ani încoace,...
Kellerei Cantina Kaltern: Pinot Bianco 2021
Primăvara aceasta am avut ocazia de a încerca primul vin din soiul de truguri Pinot Bianco și, fiind un soi nou (cel puțin pentru mine), am zis să îi fac și câteva note de degustare. Pinot Bianco, Pinot Blanc, Weißburgunder sau Weissburgunder este unul și același soi de struguri ce a tot fost confundat cu...
Cursuri despre vin cu Transylvania Wine School (TRAWIS)
Când am descoperit vinul am simțit nevoia să îl înțeleg. Observasem că toți cei cu care interacționasem la crame vorbeau cu pasiune despre vin, despre arome, despre domeniul pe care se aflau, despre diferite soiuri de struguri, despre cum fac ei vinul. Apoi am gustat vinuri diferite și am fost îndemnată să caut aromele din...
Hai la Revino Bucharest Wine Show (ediția 6) pe 6-8 mai 2023 – București
Primăvară este în toi, zilele calde ce ne conduc spre vara sunt din ce în ce mai dese, iar dacă mai aveai nevoie de încă un motiv pentru a ieși din casă, iată, se apropie ediția a șasea a „Revino Bucharest Wine Show„, eveniment organizat de Alina Iancu și Revino Cheese & Wine. Am participat...