Ce zici de un Alira Flamma Charme la mic dejun?

Ce zici de un Alira Flamma Charme la mic dejun?

De ceva timp mi-am propus să încerc un spumant la micul dejun. Mai încercasem în diferite călătorii și mi s-a părut de fiecare dată o idee foarte bună atunci când vrei să te răsfeți.

Am observat spumantul prezent cam la toate unitățile de cazare la care am stat când am fost în Republica Moldova (nu e de mirare, la ei chiar și în cameră aveam pahare de vin cu picior, un tirbușon și cel puțin 2 tipuri de vinuri-menționez aici că în unele hoteluri aveau chiar și sticle de 750 ml cu vin în frigiderele din cameră, nu sticle mici), dar și în hoteluri din Austria și Ungaria.

Îmi amintesc însă cu mare plăcere vizita făcută la Brașov acum 3-4 ani unde am luat cazare fără mic dejun special pentru a merge dimineața să mă răsfăț cu un mic dejun la Bistro de’l Arte, unul din locurile dragi mie la care ajung de fiecare dată când merg în Brașov. Și cu acea ocazie am găsit pe meniu mai multe tipuri de mic dejun pe care să le comand-l-am ales pe cel ce includea un pahar de spumant și tare răsfățată m-am simțit toată ziua.

Așa că mi-am propus să încerc răsfățul acesta și acasă și iată că a sosit timpul.

Cum descoperisem zilele trecute un spumant nou în magazine, Alira Flamma Charme, cunoscând vinurile de la Alira, am zis că trebuie să fie ceva fain.

Odată deschisă sticla am observat culoarea galben-verzuie și perlajul fin, am simțit apoi în pahar arome proaspete de flori de câmp. Gustul a completat paleta de arome cu mere verzi și flori de piersica, postgustul fiind destul de lung.

Alira Flamma Charme este primul spumant produs de Alira în colaborare cu Casa de Vinuri Cotnari, este realizat prin metoda Charmant și este lansat la final de martie. Spumantul este obținut din struguri românești, Frâncușă și Fetească Albă, este sec și are 11,5% alcool.

Am asortat acest spumant cu avocado cu ou la cuptor (a fost asortat cu puțin parmezan, sare afumată și harissa), ridichi și roșii cherry proaspete și a fost perfect pentru o dimineață liniștită de primăvară petrecută acasă. Visez însă să savurez spumantul acesta și undeva la iarbă verde sau chiar și pe plajă, răcit foarte bine.

Alira este o cramă ce își are viile în Dobrogea, mai exact în zona Aliman și Rasova și este cunoscută pentru mai multe game de vin precum Alira Grand Vin, Alira Special, Alira Eleganza și, gamă de retail pe care o găsești în mai multe supermarketuri, Alira Flamma. În 2016 am avut plăcerea de a merge la una din vizitele în vie pe care le-au organizat și cu acea ocazie am participat și la concursul de cules vie. Nu numai că am participat, dar l-am și câștigat alături de echipa mea – povestea acelei frumoase zile o găsești aici.

În acest moment Alira nu are o cramă care se poate vizita de public însă știu că aceasta este în lucru de ceva timp și sper să fie gata cât de curând.

Mai multe detalii despre Alira Flamma Charme găsești pe siteul Alira.

Update-uri despre acest spumant găsești și pe Vivino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.