Hai la Revino Bucharest Wine Show (ediția 7) pe 11 – 13 mai 2024 – București

Hai la Revino Bucharest Wine Show (ediția 7) pe 11 – 13 mai 2024 – București

Ediția cu numărul 7 a Revino Bucharest Wine Show are loc în perioada 11-13 mai 2024 la Novotel Bucharest City Centre Hotel. Cum a mai rămas puțin până la salonul de vinuri, revin astăzi cu câteva noutăți ce merită a fi trecute în agenda ta.

Revino Bucharest Wine Show este salonul de vinuri organizat de Alina Iancu și Revino Cheese & Wine și este unul dintre cele mai așteptate evenimente din lumea vinului an de an. Evenimentul păstrează aceeași locație încă de la lansare, Hotelul Novotel Bucharest City Centre, iar în cadrul acestuia sunt evidențiate crame și vinuri preponderent din România, la care se adaugă și câteva crame din afara țării.

Anul acesta Revino Bucharest Wine Show vine cu câteva noutăți și masterclassuri exclusive, așa că zilele trecute am stat de vorbă cu Alina Iancu, inițiatoarea salonului de vinuri pentru că am vrut să aflu câteva noutăți despre această ediție. Așa că mai jos găsești un scurt interviu din care să îți dai seama la ce să te aștepți de la acest eveniment.

Carmina: Bună Alina. Îți mulțumesc tare mult că ți-ai făcut timp să stăm de vorbă, acum, când mai e atât de puțin până la Revino Bucharest Wine Show!

Alina: Bună! Ca la fiecare ediție, este o placere să povestim despre ce urmează.

Carmina: Revino Bucharest Wine Show a ajuns la ediția a șaptea și se adresează iubitorilor de vin care sunt în căutare de crame și vinuri noi. Spune-mi te rog câte crame vor fi prezente? Fiind primăvară, mă aștept la multe vinuri noi, însă sunt curioasă dacă vreuna din crame a anunțat vreo lansare a unui vin sau a unei game cu ocazia ediției din acest an a Revino. Înțeleg totodată că printre expozanți ai și câțiva reprezentanți ai vinurilor din alte țări.

Alina: Revino este despre oameni, comunitatea noastră, iar vinul este plăcere și motiv de revedere, de o ieșire pe Calea Victoriei dar și multe noi prietenii. Fiecare ediție vine cu expozanți noi, dar mai ales cu lansări de vinuri, pentru că avem și mulți expozanți fideli și asta nu înseamnă că ei nu pot surprinde de fiecare dată cu ceva nou.

Avem 39 de expozanți, în principal crame locale, mici și mijlocii. Trei crame vin pentru prima dată la salonul de vinuri Revino, însă vor fi și 3 importatori cu vinuri internaționale din întreaga lume. Vinurile din Georgia și Serbia sunt noutate absolută.

Carmina: În afară de crame, salonul de vinuri este completat și cu partea de gastronomie. Spune-mi te rog câte ceva despre expozanții pe care îi găsim aici.

Alina: Ne dorim experiențe complete pentru publicul nostru și așa cum v-am obișnuit, brânzeturile maturate locale vor fi nelipsite. Zona gourmet va fi completată de pâine și cafea de specialitate, alături de ulei de măsline.

Carmina: De curând s-au anunțat Masterclassurile ce au loc în cadrul Revino Bucharest Wine Show. Spune-mi te rog câte ceva despre acestea, dacă mai sunt locuri și unde se fac înscrierile. Știu că în mod obișnuit Masterclassurile de la Revino se epuizează repede.

Alina: Organizăm 4 masterclassuri dedicate publicului pasionat și unul pentru reprezentanții cramelor.

Ziua de sâmbătă începe cu masterclassul lui Oliver Bauer, degustare de 6 vinuri din podgoria Drăgășani. Al doilea masterclass al zilei vine cu prezentare și demonstrații de utilizare de echipamente Airtender pentru aerarea vinului și a cocktailurilor și despre păstrarea corespunzătoare a alimentelor, toate acestea urmate de degustări.

Ziua de duminică este completată de un masterclass cu degustare de ape naturale din mai multe colțuri ale lumii, proveniență și asocierea apelor cu vin, brânză și ciocolată. Al doilea masterclass ne introduce în lumea vinurilor georgiene unde vom degusta vinuri premium vinificate cu mai multe metode.

Carmina: Între Masterclassuri am văzut unul și de apă. Surprinzător, la un salon de vinuri avem un masterclass de apă! Chiar așa, cum ți-a venit ideea acestui masterclass?

Alina: Am avut ocazia să o cunosc pe Silvia Ștefanucă-Șerban, sommelier de apă, anul trecut la un eveniment și m-a impresionat ce diferențe sunt între apele naturale și câte lucruri am putut învăța. Folosind ape premium, Silvia va contura experimente de diferențiere și complementaritate cu vin, brânză și ciocolată, pentru a demonstra necesitatea integrării apelor minerale naturale în experiențele culinare.

Carmina: Evenimentul este împărțit în 3 zile, sâmbătă și duminică fiind dedicate publicului larg, iar ziua de luni reprezentanților Horeca. Spune-mi te rog de unde se pot achiziționa biletele pentru public, dar și unde se pot înscrie reprezentanții Horeca pentru ziua de luni pentru că înțeleg că în această zi accesul este în baza unei invitații. Totodată, cei care nu își achiziționează biletele online, vor avea posibilitatea să le achiziționeze la fața locului?

Alina: Biletele se pot achiziționa atât online (de aici) cât și la intrare. Costul unui bilet pentru o zi este de 80 lei, iar pentru masterclassuri se achita separat.

Reprezentanții Horeca au acces gratuit în baza înregistrării pe site, aici.

Carmina: Alina, îți mulțumesc tare mult pentru răspunsuri și îți doresc spor la organizare. Abia aștept să vin și la această ediție a Revino Bucharest Wine Show și sper că mulți iubitori de vin să își facă acest plan pentru perioada 11 – 13 mai 2024.

Alina: Abia aștept să ne revedem. Pe curând!

Acestea fiind spuse sper să mă văd cu cât mai mulți dintre voi în perioada 11 – 13 mai 2024 la Revino Bucharest Wine Show! Cramele participante au fost deja anunțate și le găsești aici:

Las mai jos și o harta cu poziționarea standurilor, însă pentru harta actualizată și informații noi găsești toate informațiile pe wineshow.revino.ro

Winesday & Winesday App sunt parteneri ai salonului de vinuri Revino Bucharest Wine Show, iar în următoarea perioadă vei mai găsi noutăți despre salonul de vinuri atât aici, cât și în aplicație și pe conturile noastre de social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.