Winesday împlinește 4 ani

Winesday împlinește 4 ani

Data de 20 aprilie a rămas în sufletul meu încă din 2018 când am susținut prima degustare de vin „cu acte în regulă”. Eram proaspăt absolventă a cursului Wine & Spirits Education Trust (WSET) Level 1 și aveam o mulțime de emoții. Am păstrat data în minte și în suflet iar, după 2 ani de la idee, am lansat proiectul Winesday pe 20 aprilie 2020.

Pe 20 aprilie 2024 se împlinesc 4 ani de când, cu pași timizi și cu emoții cât casa, anunțam în mediul online că lansez Winesday. Site dedicat iubitorilor de vin și celor curioși în ale vinului care nu au îndrăznit încă să întrebe prea multe despre vin. Cum vine asta? Ei bine, și eu mă aflu printre cei care au făcut cunoștință cu vinul după împlinirea vârstei de 30 de ani iar la început nu înțelegeam mare lucru când ascultam o discuție despre vin sau când participam la degustări de vin. Îmi era rușine să întreb, așa că îmi notam și căutam eu apoi ce înseamnă acele cuvinte pe care nu le înțelegeam din prima.

Cred că sunt mai multe persoane care știu despre ce vorbesc și tocmai din acest motiv am vrut să lansez Winesday, un loc în care vinul este povestit în cuvinte simple, ușor de înțeles de toată lumea și, mai ales, savurat pe îndelete și cu măsură.

Anii ai trecut, pandemia a venit și a plecat, articolele și poveștile scrise despre vin au rămas aici, iar degustările de vin au avut loc constant (luând în calcul, bineînțeles, perioada de pauză din pandemie atunci când nu s-a putut organiza nimic).

Astăzi, la 4 ani de la lansare, viața mea este total schimbată, dețin certificarea WSET Level 3 Wines Certified, direcția „lumea vinului” este bine împământenită și creez zi de zi lucruri noi legate de vin. Totodată, învăț câte ceva nou despre vin în fiecare zi. Pentru mine, frumusețea acestui domeniu constă în faptul că în fiecare an avem recolte noi, deci vinuri noi, gusturi noi, iar lucrurile noi nu au cum să te termine vreodată. Industria vinului este un domeniu extrem de vast iar fără curiozitate și dorință de învățare constantă nu ai cum să fii la curent cu toate. Așa că este mereu loc de descoperiri noi și de dat informații mai departe.

Astăzi, la 4 ani de la lansarea Winesday, degustările publice din seria Winesday Specials se întâmplă lunar (stai pe aproape, următoarea va avea loc pe 29 mai iar detaliile vin foarte curând), degustările de vin private (pentru companii sau persoane iubitoare de vin ce doresc să organizeze un moment special la o aniversare sau o petrecere) sunt active și din ce în ce mai dese, iar de ceva vreme am lansat ideea excursiilor tematice Wine Explorer și Wine Weekend.

De 2 ani încoace proiectului Winesday i s-a adăugat o sora mai mică, Winesday App, aplicație mobilă de turism și vin dedicată iubitorilor de vin, gastronomie și călătorie la crame în România. Dacă nu ai descărcat încă aplicația o poți face gratuit de aici. Winesday App este aplicația care îmbină vinul cu experiențele de gastronomie și de călătorie la crame în România. Aplicația oferă acces direct către toate companiile afișate (crame, unități de cazare de pe lângă crame, restaurante cu liste generoase de vin, wine shop-uri, wine bar-uri, organizatori de cursuri și evenimente cu vin), utilizatorii putând merge la crame, participa la degustări și la cursuri sau cumpăra direct de la furnizorii menționați în aplicație.

Înainte să scriu acest articol am citit articolele scrise la aniversarea de 1 an, 2 ani și 3 ani a Winesday. Nu voi repeta ce am scris acolo, îți spun doar că sunt tare recunoscătoare că mă urmărești aici pe site, pe newsletter, că participi la degustările de vin și excursiile pe care ți le propun și că ai descărcat și folosești aplicația mobilă Winesday App.

Aniversarea de 4 ani a Winesday aduce cu ea multă recunoștință, dar și planuri de viitor despre care vei afla treptat în perioada urmatoare.

Prima veste o dezvălui aici: următoarea călătorie tematică ia forma unei excrusii de 1 zi ce are loc pe 2 iunie în Dealu Mare. Se numește „Wine Weekend: Crama Ferdi & Velvet Winery”, include tururile celor 2 crame cu degustare de vin, masă de prânz (grătar în vie), precum și transport din București și ghidaj din partea mea. Detaliile tocmai au fost publicate și le găsești aici. M-aș bucura tare mult să ne (re)vedem cu această ocazie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 − 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.