Inspiro Muscat Rose: pentru o vară “vinspirată“

Inspiro Muscat Rose: pentru o vară “vinspirată“

La începutul lunii mai Château Vartely din Republica Moldova lansat noua gamă de vinuri de vară, Inspiro. Vinurile ajunseseră deja și în România prin cei de la Produse Moldovenești (importatorul oficial) și am fost printre primii care au făcut cunoștință cu ele în acel moment.

Veniseră deja temperaturile de peste 20 de grade, starea de urgență era pe sfârșite și așteptam cu toții să ieșim din case, să ne bucurăm de soare și de iarbă verde (mai ales că primăvara aceasta am văzut natura înverzită doar pe geam). Așa că am zis să păstrez totuși vinurile pentru o zi cu soare când aveam să ies undeva în aer liber. Au venit însă ploile, am tot amânat momentul…până azi când, după o zi foarte caldă și plină de treabă am zis că e timpul să încerc măcar unul din vinurile Inspiro.

Așa că după o lună de „învechire în sticlă” după ce a ajuns la mine, am încercat Inspiro Muscat Rose. Am răcit bine vinul înainte, iar de cum am turnat din sticlă am simțit aroma verii în pahar: am găsit note proaspete de căpșuni coape și ceva trandafiri pe final, mai ales în postgustul care mi s-a părut destul de lung. Este un vin ușor, de zi, ce poate fi savurat ca atare sau cu aperitive. Aș zice că ar merge bine chiar și cu un desert însă nu unul foarte dulce. Când am gustat vinul deja mă visam pe plajă sub o umbrelă deasă care să mai oprească din razele soarelui, savurând un castron de căpșuni lângă paharul de vin și simțind briza mării pe piele.

Vinul este realizat din recolta 2019, are 12,5% alcool, este demisec, ceea ce înseamnă că are puțin mai mult reziduu de zahăr din struguri (față de un vin sec) și pare ușor dulceag (dar nu e dulce). La început mi-a părut destul de la limită între vinul sec și demisec, însă pe parcurs, după ce l-am aerat puțin și l-am încercat din nou, s-a simțit clar că este un vin demisec.

Cum colecția Inspiro este făcută special pentru inspirația de vară, aceasta mai are două vinuri pe care urmează să le încerc în perioada următoare: Muscat alb și Viorica (da, „Viorica” este un soi de struguri, nu numai un nume). Revin cu impresii după ce mă las „vinspirată” de ele!

Lasă-te și tu „vinspirat” vara asta de vinurile Inspiro. Le găsești în shop-ul online de la Produse Moldovenești unde, dacă adaugi codul de reducere „winesday15” vei primi o reducere de 15% la produsele comandate (reducerea aceasta nu se cumulează cu alte reduceri valabile temporar pe siteul lor).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 + seven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.