Winesday App împlinește 1 an

Winesday App împlinește 1 an

Astăzi, 1 martie 2023, aplicația mobilă Winesday App împlinește 1 an de la lansare. Și ce an frumos a fost! Parcă ieri publicam aici cu mare entuziasm vestea lansării iar ziua a devenit plină cu telefoane, mesaje, emailuri cu tot felul de întrebări despre aplicație și mesaje de felicitări!

Ziua de 1 martie a anului trecut rămâne în sufletul meu ca ziua în care mi s-a părut că au încăput 7 zile la câte mesaje venite ca o avalanșă am primit. Și au fost toate ascultate pe îndelete și mi-au mers la suflet. Nu știu când a trecut timpul! Nu am făcut altceva în ziua aceea decât să vorbesc despre aplicație, despre ce se găsește în ea, cui se adresează, cum funcționează și ce noutăți aduce ea în piață.

A fost un început extraordinar de frumos și mulțumesc tuturor celor care au primit-o cu atât entuziasm! A însemnat enorm pentru mine să văd că aplicația este bine primită (lucrasem la concept timp de aproape 1 an inainte), iar cei care au descărcat-o curioși să vadă despre ce este vorba!

Cum am fost primul an

În primul an de existență al aplicației aceasta a fost descărcată(pe iOS & Android) de oameni pasionați de vin interesați de noutăți din lumea vinului ce apar în aplicație, oameni care intră în aplicație când caută ceva anume într-o regiune viticolă sau un oraș, care urmăresc evenimentele cu vin publicate săptămânal sau articolele pe diverse teme ce apar aici constant. Vorbim despre o aplicație de nișă care crește încet, dar sigur. Cu răbdare și suportul celor care au dat o șansă aplicației (utilizatorii care au descărcat-o și companii care au ales să fie vizibile în aplicație în baza unui abonament) facem pași importanți în fiecare zi! Mulțumesc tuturor celor care au crezut în aplicație și au descărcat-o, precum și companiilor din lumea vinului care au ales să fie prezente în ea.

Câți iubitori de vin avem în România? Încă nu pot răspunde la această întrebare însă aflu despre noi iubitori de vin zi de zi și, cel mai important este că vinul începe să încânte cu ale lui arome și povești din ce în ce mai mulți oameni. Iar când bei vin cu măsură și în cunoștință de cauză înseamnă că te bucuri mai mult de el, înveți să apreciezi aromele și petreci timp relaxant alături de cei cu care împărți acel vin. Unde mai pui că sunt atât de multe evenimente ce au vinul în preajmă, precum și călătorii tematice în lumea vinului? Despre asta este aplicația Winesday App: despre a aduce oamenii la un loc, despre povești și timp de calitate petrecut împreună.

Aplicația este una de turism și vin și a pus pe harta României până în prezent 45 de crame, 16 unități de cazare, 21 restaurante, 20 wine shop-uri, 16 wine bar-uri și 37 de organizatori de evenimente cu vin. Mai este mult de lucru pentru a cuprinde toate cramele din România, precum și mai multe unități de cazare din zone viticole, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri, precum și organizatori de evenimente cu vin din toată țara, însă zi de zi lucrez să îmbogățesc portofoliul aplicației și să aduc utilizatorilor locuri noi în care pot savura vin, evenimente cu vin, oferte speciale (la vin sau evenimente), precum și informații, inspirație și educație legată de vin.

În primul an focusul meu a fost pe de o parte să completez aplicația cu cât mai multe crame, unități de cazare de pe lângă crame, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri și organizatori de evenimente, iar pe de altă parte să aduc în atenția iubitorilor de vin aplicația, aceștia să o descarce și să o utilizeze și să iau feedback de la aceștia pentru a știi ce să dezvolt mai departe în ea.

În primul an de existență aplicația a dezvoltat foarte mult zona de „Evenimente” fiind încărcate aici 620 de evenimente din mai multe categorii. Dacă la început aplicația avea câteva categorii de „Evenimente” precum „Degustări de vin”, „Degustări de vin și brânzeturi”, „Experiență gastronomică”, „Târguri de vin”, „Wine Trips”, ei bine, secțiunea aceasta a fost completată cu secțiuni noi precum „Wine & Sports”, „Wine, Art & Music”, „Degustare bere, rom, whisky + altele”. Cum de s-a întâmplat acest lucru? Urmărindu-i pe care care organizează evenimente cu vin (crame, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri, organizatori de evenimente) am observat că aceștia au organizat tot felul de evenimente tematice la care vinul era fie subiect principal, fie un liant. Așa că în aplicație vei găsi de aici înainte și piese de teatru la care poți savura un pahar cu vin, zile sau seri dedicate muzicii cu un vin alături, vizite la tot felul de muzee urmate de vizite la crame, concursuri de alergare în vie sau plimbări cu bicicleta în vie. În plus, pentru că iubitorii de vin sunt curioși să savureze vinul cu mâncare dar să încerce din când în când și alte băuturi, am creat categoria „Degustare bere, rom, whisky + altele” care a avut puține evenimente până acum dar care sunt convinsă că în următorul an va strânge tot mai multe.

În prezent „Evenimentele” pe care le poți găsi în aplicația mobilă includ următoarele categorii:

 • Cursuri despre vin
 • Cursuri despre vin (online)
 • Degustări de vin
 • Degustări de vin (online)
 • Degustări de vin și brânzeturi
 • Degustare bere, rom, whisky + altele
 • Experiență gastronomică
 • Festival Vin & Gastronomie („Târgurile de vin” au fost redenumite intr-o categorie mai cuprinzatoare)
 • Wine Trips
 • Wine & Sports
 • Wine, Art & Music
 • Winesday Specials (aici găsești degustările organizate exclusiv de Winesday)

Pentru că educația în lumea vinului este foarte importantă am scos în evidență categoria „Cursuri de vin” într-un banner separat de cel cu „Evenimente pentru iubitorii de vin” pe home page-ul aplicației. Am luat în calcul atât feedbackul primit de la utilizatori, cât și dezvolatrea secțiunii acesteia pentru că între timp cursurilor de vin li s-au adăugat și varianta online, aici fiind destul de multe cursuri active.

Cursurile de vin sunt vizibile alături de celelate Evenimente cu vin și în bară de search din partea de jos a aplicației (loc în care Evenimentele cu vin din toate categoriile pot fi vizualizate împărțite pe luni), precum și în secțiunea „Descoperă” aflată tot aici. Deschide aplicația să vezi despre ce vorbesc!

Pe lângă Evenimentele cu vin, în aplicație am dezvoltat mai multe secțiuni:

 • în secțiunea de articole”Wine News” public în fiecare zi de luni câte un articol în categoria „Evenimentele săptămânii” pentru a scoate în evidență evenimentele (degustări, cursuri, etc) ce au loc în toată țară în acea săptămâna.
 • în secțiunile de articole „Despre vinuri”, ” Lansări de vinuri”, Wine tales” public câte un articol sau interviu în zilele de joi. Temele sunt variate iar scopul este de a asigura conținut util și interesant despre lumea vinului celor care au descărcat aplicația, o urmăresc și caută lucruri noi despre vin și industria vinului
 • la fiecare dată de 1 a fiecărei luni public un articol cu o recomandare de carte legată de vin și gastronomie în secțiunea lansată la început de ianuarie 2023 numită „Cartea lunii”. După cum spuneam, educația este importantă și consider că această secțiune contribuie semnificativ.
 • tot de la începutul anului 2023 am adăugat în aplicație secțiunea „Târguri internaționale de vin”. Motivul este simplu: este bine să știm și ce fac alții în alte țări în ceea ce privește vinul, cu atât mai mult cu cât aplicația a început să fie descărcată și de persoane din industria vinului, deci oameni care lucrează cu vinul zi de zi și au nevoie de astfel de informații
 • despre toate aceste articole utilizatorii care au descărcat aplicația află prin notificări push ce vin lunea (articolele din secțiunea „Evenimentele săptămânii”), joia (articolele din celelate categorii) sau la data de 1 a fiecărei luni (articolele cu recomandări „Cartea lunii”). Fac tot posibilul să folosesc responsabil opțiunea de notificare push pentru că îmi doresc ca utilizatorii aplicației să aștepte cu interes noutățile prin această notificare și nu să considere că primesc prea multe notificări.

Și pentru că primul an al aplicației a fost plin de bucurie și întâmplări frumoase vreau să menționez aici că Winesday App a primit un premiu special în cadrul galei „Premiilor de Excelență Vinul.ro și Gastroart” ce s-a desfășurat în prima duminică a lunii octombrie 2022 la Ziua Gastronomiei și Vinului Românesc. Premiul acesta mă onorează și îmi spune că aplicația mobilă este pe drumul cel bun, este apreciată de public și observată și de cei din industria vinului și a gastronomiei. Mulțumesc Cosmin Dragomir & Cezar Ioan!

Winesday App în lume

Un alt lucru care îmi aduce multă bucurie este faptul că vestea aplicației mobile Winesday App a ajuns și peste hotare.

Astfel, aplicația a fost remarcată în Germania iar cei de la Amigo Spirits, magazin online ce promovează vinuri din România și Republica Moldova și livrează vinuri în întreaga Europă, au dat vestea mai departe. Dacă urmărești aplicația ai observat deja că în luna decembrie am publicat un articol despre ei în care îți spuneam cum poți să oferi vin că și cadou prietenilor din străinătate – cu ajutorul lor!

Totodată, Winesday App a fost partener media în cadrul ediției din acest an a „Vinaria”, târg de vinuri ce a avut loc în perioada 21-25 februarie 2023 la Plovdiv, Bulgaria iar în acest fel aplicația a ajuns și în Bulgaria, lucru confirmat chiar la Târgul de Turism al României ce a avut loc în perioada 23-26 februarie 2023 când, stand de vorba cu reprezentanții unei companii de turism ce face tururi la crame în Bulgaria, am văzut că aveau deja aplicația descărcată.

Ce pregătesc de aici înainte?

Se spune că primul an e mai greu, însă eu cred că primul an da de fapt claritate și o direcție de urmat.

În 2023 Winesday App continuă dezvoltarea pe harta României iar în acest sens vor fi adăugate noi crame, cazări, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri și organizatori de evenimente cu vin. Ca și noutate, la  secțiunea „Organizatori de evenimente cu vin” vor putea fi listate și persoane, nu numai companii – am observat că în acest domeniu dincolo de „companiile” care organizează evenimente sunt câteva persoane ce lucrează în industria vinului (somelieri, persoane cu certificare WSET) care organizează tot felul de vizite la crame și prezentări interesante și mi-ar plăcea ca și acestea să fie prezente în aplicație pentru că munca lor este extraordinar de frumoasă și își pun amprenta pe activitatea creată.

Secțiunea Evenimente va continua dezvoltarea și sunt tare curioasă ce categorii noi de evenimente cu vin vor apărea în următorul an.

În acest an vom pune accent și pe secțiunea „Oferte speciale” existența în aplicație. Aceste oferte speciale sunt create de către companiile listate în aplicație și pot fi la vin, la degustări de vin sau chiar și la vizite la crame.

Concursurile de vinuri din România și cele internaționale își vor face apariția în aplicație așa că stai cu ochii pe Winesday App să vezi ce vinuri vor fi medaliate în acest an.

Vinul merge tare bine cu mâncarea, iar uneori chiar mai bine, așa că în acest an focusul va fi și pe asocierile de vin cu mâncare pentru că fiecare dintre noi să își îmbogățească gustul și să aibă pate de experiențe complete. Așa că mă aștept că secțiunea „Restaurante” și evenimente de tipul „Experiențelor gastronomice” să ia amploare.

Acestea fiind spuse îți mulțumesc că îmi ești alături, că ai descărcat aplicația și că o urmărești (sau, dacă abia acum ai aflat de ea află că o poți descărca gratuit din AppStore și Google Playclick aici pentru download) și m-aș bucura ca pe viitor să îmi spui ce ți-ar plăcea să găsești în aplicație sau cum ți-ar plăcea să interacționezi cu ea. Trimite-mi un email pe adresa carmina@winesday.ro și îți voi răspunde.

Totodată, dacă reprezinți o cramă, o unitate de cazare a unei crame sau aflată într-o regiune viticolă, un restaurant (cu listă generoasă de vin), un wine bar, un wine shop sau organizezi evenimente cu vin și vrei să fii listat în aplicație dă-mi te rog un email pe adresa menționată mai sus pentru a-ți putea da mai multe detalii despre opțiunile de promovare disponibile în cadrul aplicației mobile.

Povestea merge mai departe iar Winesday App intră în anul 2. Să fie cu inspirație, vinuri și preparate savuroase!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + thirteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.