Sub sloganul „Yes. Romania Makes Wine”, 21 de producători duc vinul românesc la ProWein Düsseldorf , Germania, în perioada 10-12 martie 2024. Evenimentul are loc cu sprijinul APEV (Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România).
ProWein este cel mai important târg de vin și băuturi spirtoase din lume, cel mai mare loc de întâlnire din industrie pentru experți din viticultură, producție, gastronomie și comerț cu vin. Mai mult de atât, anul acesta ProWein are ediție aniversară de 30 de ani. Am povestit mai multe despre acest târg aici.
Vizitatorii de la ProWein vor găsi standul României în Hall 13, Stand D10, iar cele 21 de crame participante sunt: Aurelia Vișinescu Wines, Domeniile Averești, Budureasca, Crama Ceptura, Caii de la Letea, Cotnari, Familia Darabont, Davino, Crama DeMatei, Domeniile Franco-Române DFR, Domeniul Bogdan, Dropia Wines, Crama Gîrboiu, Crama Hermeziu, Jidvei, Liliac, Viile Metamorfosis, Murfaltar Vinul, Crama Oprișor, Crama Rasova, Domeniile Sâmburești
În cadrul ProWein, pe lângă degustarea a peste 200 de vinuri românești disponibile în FREE TASTING AREA, vor avea loc câteva evenimente conexe:
- 10 Martie, ora 11:00-12:00 Hall 1/ C69- podcast sustinut de Mihnea Ioan Olariu cu informatii despre terroir, soiurile de struguri și tehnicile de vinificație care definesc peisajul viticol al României
- 11 Martie, ora 11:00 – 11:30 lansarea de carte „Wine Sectets of Romania Vol.II, Dobrogea region” de către Asociația Winelover România
- 11 Martie, ora 12:00-13:00 Hall 13- Forum 13.1- Masterclass – „Let’s discover the three Romanian queens: Fetească Neagră, Fetească regală and Fetească albă” – susținut de Valentin Ceafalău.
În plus, vom regăsi informații despre România, soiurile locale și cramele prezente la ProWein si în revista Decanter – ediție specială a lunii martie cu 16 pagini despre România.
Despre APEV România
APEV România, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România, grupează cei mai importanți exportatori de vinuri ai țării, care dețin împreună aproximativ 70% din totalul exportului românesc de vinuri. Membrii săi dețin, de asemenea, o cotă de aproximativ 70% din piața internă.
APEV România a fost înființată în 2001 ca entitate legală nonprofit, menită să reprezinte, să apere și să promoveze drepturile și interesele membrilor săi, atât la nivel local, cât și internațional. Misiunea sa este de a acționa ca un organism promoțional generic pentru toate „Vinurile României” și pentru România ca destinație de top pentru enoturism în Europa. Mai mult, organizația oferă o gamă largă de servicii profesionale de suport în afaceri care adaugă valoare activităților membrilor și îi ajută să-și consolideze poziția ca membri respectați ai comunității internaționale a vinurilor.
Leave a Reply