Abonamentul la vin este mereu o idee bună

Abonamentul la vin este mereu o idee bună

Pasiunea pentru vin m-a făcut foarte curioasă în ceea ce privește ce vinuri noi apar în fiecare an, ce crame se mai lansează, ce degustări de vin se mai organizează și unde, ce magazine specializate de vin sunt în orașul X sau Y (pentru cei care nu știu că există și așa ceva să știți că România are destule orașe în care au apărut magazine specializate de vin) și așa mai departe.

Îmi place să beau vin, dar deopotrivă și să aflu despre cramă, oenolog, soiuri de struguri, cupaje, vinuri, asocieri cu mâncare și totodată îmi place să cumpăr vin. Iar când vorbim de vinuri internaționale stau chiar mai mult în magazin până să cumpăr pentru că iau experiența aceea că pe o potențială călătorie virtuală în acea țară (și de absolut fiecare dată ajung la concluzia că TREBUIE să ajung la cramele din țările respective).

Și, dacă tot urmăresc vinurile și cumpăr noutăți, era imposibil să nu aflu de opțiunile de abonamente la vinuri pe care le avem în România.

Primul abonament la vin despre care am aflat la final de 2016, chiar când a fost lansat, este cel de la Wineful. A fost primul abonament la vin din România și îmi amintesc că atunci mi s-a părut super faină ideea de a primi acasă lunar câte o cutie cu vin însă am rămas puțin contrariată la ideea ca altcineva să aleagă vinul din abonament. Sunt o persoană care știe ce vrea și, în majoritatea cazurilor, îmi place să aleg singură și nu prea accept să aleagă altcineva ceva în locul meu. Mi-ar fi plăcut cumva să știu înainte ce vinuri urmează să fie trimise lună de lună.

Timpul a trecut, am tot cochetat cu ideea ce a-mi face un abonament la vin și, dintre cele 4 variante disponibile de la Wineful (cutia de 2 vinuri albe, cutia de 2 vinui roșii, cutia de 2 vinuri mixte, cutia cu de toate-4 vinuri) aș fi ales varianta a patra care îmi oferea 4 variante de vin împreună cu câte un mic ghid despre fiecare în parte.

La începutul acestui an am zis că, dacă tot sunt în domeniu și oricum sunt curioasă în ceea ce privește lansările noi de vinuri, am zis că e momentul să mă decid și să îmi fac abonamentul la vin chiar dacă nu știu exact vinurile înainte să le primesc.

Călin însă mi-a luat-o înainte și, în loc de flori de 8 Martie, mi-a adus o cutie cu.. cele 4 vinuri de la abonamentul Wineful. Și uite că de atunci sunt deja 4 luni și tocmai ce am primit și cea de-a patra cutie cu vinurile lunii.

Și, dacă în prima zi când am primit cutia am fost foarte curioasă să o desfac să aflu ce vinuri sunt în ea, iată că lucrul acesta începe să fie din ce în ce mai palpitant lună de lună. Aștept mereu cu nerăbdare începutul lunii pentru a primi cutia cu 4 vinuri, o deschid cu grijă și aflu treptat care sunt vinurile lunii împreună cu poveștile lor puse pe hârtie și de fiecare dată când deschid câte o sticlă iau și ghidul primit pentru acea sticlă, îl citesc și încerc să asortez vinul respectiv cu mâncarea din seara respectivă.

Acum nici nu îmi dau seama cum de nu m-am hotărât mai repede să fac abonamentul acesta pentru că îmi place foarte tare ce vinuri primesc de fiecare dată – majoritatea au fost vinuri încercate pentru prima oară însă fie că le știam sau nu, toate vinurile sunt alese extraordinar de bine de la cramele din România și Republica Moldova. Așadar, dacă și ție îți place vinul (altfel mă gândesc că nu ai citi articolul ăsta) recomand să îți faci și tu un abonament la vin și să începi să le încerci.

Mai jos găsești vinurile din abonamentul Wineful din lunile aprilie și mai (cele din martie sunt la începutul acestui articol). Găsești și o fotografie cu vinurile lunii iunie însă prefer să nu le dezvălui acum – poate printre cititori sunt câțiva care încă nu au primit cutia lunii și nu vreau să le stric surpriza.

Update noiembrie 2020: pentru că a trecut ceva timp de la redactarea acestui articol iar lunile ce au trecut au fost pline cu vinuri tare faine, las mai jos fotografii cu vinurile primite în cadrul abonamentului până în luna noiembrie 2020 (cu mențiunea că fotografia cu vinurile lunii septembrie lipsește-am omis să fotografiez acele vinuri) iar pe viitor voi adăuga în continuare fotografii cu vinurile primite la abonament în lunile următoare.

Abonament Wineful aprilie 2020
Abonament Wineful mai 2020
Abonament Wineful iunie 2020
Abonament Wineful iunie 2020

 

Abonament Wineful iulie 2020

 

Abonament Wineful august 2020
Abonament Wineful octombrie 2020
Abonament Wineful noiembrie 2020
Abonament Wineful decembrie 2020
Abonament Wineful ianuarie 2021
Abonament Wineful februarie 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven − three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.