De ce un wine brunch?

De ce un wine brunch?

De ceva vreme mă gândesc să organizez un nou concept de degustare. Unul relaxat, cu vinuri și informații despre acestea, dar și cu mâncare diversă astfel încât fiecare persoană să poată încerca fiecare vin cu mai multe tipuri de mâncare în paralel.

Și cum ideea degustărilor însoțite de mâncare o susțin de câțiva ani încoace, mi-am propus ca în acest an mâncarea să joace un rol și mai important în degustările de vin pe care le organizez. Sunt faine și degustările de vin fără mâncare, însă atunci când adăugăm ceva de mâncare în ecuație ne jucăm mai mult cu gusturile, experiența se îmbogățeșteși este diferită pentru fiecare în parte.

Mai mult de atât, ador evenimentele care au loc afară, sub cerul liber, la umbra copacilor, savurând inclusiv adierea vântului sau razele soarelui, în funcție de sezon.

Motiv pentru care vara asta te invit la brunch. La Wine Brunch mai exact, un brunch ce se împarte în mod egal între preparatele delicioase pregătite de Băcănia Veche Delicatese & Grădina și vinuri.

Ce mi-a plăcut mereu la Băcănia Veche – Delicatese & Gradină a fost meniul scurt, adaptat întotdeauna la sezonul în care ne aflăm și la produsele disponibile în acel sezon.

Le urmăresc „Tabla Zilei” (mai nou numită „Derapajele zilei” – este chiar o tablă scrisă de mână cu meniul special al zilei), încerc ori de câte ori mă duc la ei câte ceva nou și apreciez din suflet că unele preparate rămân în „meniul fix” disponibil zilnic la ei.

Tabla zilei din 10 iulie 2023

Am organizat diferite evenimente cu vin la Băcănie de anul trecut încoace și de fiecare dată Marius, Ioana & echipa lor au fost deschiși în a-mi oferi o mulțime de alternative în ceea ce privește meniul, motiv pentru care când le-am povestit despre ideea unui „wine brunch” răspunsul a fost pe loc „da!”.

Și am adăugat atunci de comun acord că la un astfel de brunch nu trebuie să lipsească bulele, adică spumantele!

Am pus la cale împreună wine brunch-ul din 23 iulie 2023 ora 10:30 și i-am găsit tema In a Sparkling Summer din două motive: unul este pentru că vom avea două tipuri de spumante incluse (o cava din Spania + un spumant românesc), iar al doilea pentru că suntem în plină vară cu soare dogoritor!

Așa că dacă vrei să încerci câteva preparate gustoase, din produse locale de sezon, brunchul acesta este pentru tine.

Începem la ora 10:30 (fix!) și ne bucurăm împreună de vinuri și mâncare până la ora 13:30. Toate astea într-o frumoasă duminică de vară, 23 iulie!

Meniul este generos și este format din:

  • Tartine cu vinete, busuioc, roșii și brânză de capră
  • Cash-Prese cu roșii grase de grădină, caș dospit
  • Plăcintă cu roșii, busuioc și brânză de burduf
  • Ouă umplute (cu ele însele)
  • Pateu de casă din ficat de pasăre cu ghebe și ienibahar
  • Salată de ou cu verdețuri și oțet de Jerez
  • Turul Țării, o călătorie culinară de-a lungul și de-a latul țării, cu cârnați și brânzeturi românești artizanale
  • Rillete de porc cu dulceață de ardei iute & cornichon
  • Salată de vinete cu ardei copt
  • Egg love: ouă umplute, salată de ou, omletă cu zacuscă
  • Colțul de dulce: Prăjituri de casă de la Băcănia Veche, Lapte de pasăre

Și pentru că avem atâtea arome în preparatele de mai sus, am pregătit mai multe vinuri care să se potrivească:

  • Spania: Cava Baldus Reserva, Jane & Santacana
  • România: Spumant Bendis Rose, crama Petro Vaselo
  • Italia: Soave 2022, crama Tamellini
  • Spania: Coral Rosado 2022, Bodega Inurrieta
  • România: Negru de Petro Vaselo, crama Petro Vaselo

Vom începe ziua cu cele 2 spumante: o cava autentică din Spania realizată din struguri Xarel·lo, Macabeu, Parellada și un spumant din România făcut din Pinot Noir după metoda prosecco cu fermentare în tancuri de inox.

Vom continua cu un vin alb proaspăt din struguri Garganega ce vine din regiunea Soave din Italia, apoi cu un rose realizat din struguri Garnacha și Cabernet Sauvignon ce provin din regiunea Navarra, Spania, vinul având puternice influențe din Franța dacă vorbim de stilul vinului.  Nu am uitat nici de iubitorii vinului roșu(vinul va fi servit la temperatura optima de 16 grade), așa că vom încheia brunchul cu Negru de Petro Vaselo, vin roșu ce vine din localitatea Petro Vaselo de lângă Timișoara și este realizat din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

Dacă mai ai nevoie să afli câteva motive pentru care să vii și tu la acest wine brunch, iată:

  • petreci alături de cei dragi o dimineață savuroasă cu preparate de sezon, vinuri și spumante. Începem la ora 10:30 fix, duminică, 23 iulie!
  • descoperi pe aceasta cale Grădina Secretă de la Băcănia Veche Delicatese & Grădină (adică o grădină super liniștită și relaxantă aflată la Piața Română)
  • încerci o cava (spumant din Spania realizat prin metoda tradițională, ca și șampania)
  • descoperi un spumant din România (realizat prin metoda fermentarii în tancuri de inox, așa cum este făcut și prosecco)
  • ai ocazia să încerci vinuri din România, Spania și Italia
  • ai ocazia să te bucuri de preparate din produse de sezon de la noi în țară #eatlocal
  • avem și desert la Brunch!

Toate detaliile wine brunch-ului precum și formularul de înscriere sunt în acest articol. Evenimentul se adresează persoanelor peste 18 ani, iar pentru realizarea acestuia este nevoie de înscriere și plată în prealabil pentru a știi pentru câte persoane să ne pregătim.

Te așteptăm cu drag, iar dacă ți-a plăcut, ne spui și mai facem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.