Festivalurile cu vin ale toamnei

Festivalurile cu vin ale toamnei

Toamna începe să se arate încet încet, atât prin vremea culesului, cât și prin temperaturile puțin mai domoale, precum și prin faptul că natura începe să poarte culori galben ruginii.

Și dacă toamna este vremea recoltei, noi, cei care iubim vinul, știm că urmează o perioadă savuroasă în care se organizează mai multe festivaluri și târguri de vin, așa că în articolul de astăzi mi-am propus să îți spun despre evenimentele cu vinuri ce urmează a avea loc în următoarea perioadă. Mai jos găsești o listă cu festivalurile și târgurile de vin ce au loc în România în toamna 2022, lista fiind deschisă și urmând a fi completată pe măsură ce aflu despre noi astfel de evenimente. Evenimentele sunt scrise în ordine cronologică.

VIN(o)laMTR, este un festival de vinuri outdoor ce are loc în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București (Bd. Kiseleff Nr. 3) în perioada 23 – 25 septembrie 2022. Festivalul se află la ediția a doua.

WineFest, organizatorul evenimentului, a anunțat prezența a 700 de etichete de la 50 de crame din România și Republica Moldova, precum și prezența unor vinuri din Franța, Italia și Spania. Așa că dacă vrei să încerci câteva vinuri în ultimul weekend al lunii septembrie, hai și tu la VIN(o)laMTR. Biletele pot fi achiziționate online de aici, iar festivalul este deschis pe 23 septembrie în intervalul orar 14:00 – 22:00, iar în 24 și 25 septembrie în intervalul 11:00 – 22:00.

 

Yvona Mardare și „Ora de Vin” te invită la „Hai cu pluta!” în zilele de 1 și 2 octobrie, la Iași.

Evenimentul are loc la Trai Restaurant (Fundacul Gavriil Musicescu nr.3, Iași), în intervalul orar 12:00 – 19:00. Este un festival mic de vin la care și-au anunțat deja prezența câteva crame importante din România și Republica Moldova, așa că dacă ești din Iași sau îți poți face drum pe acolo, vei avea ocazia să încerci vinuri de la Domeniul Bogdan, Valea Ascunsă, Caii de la Letea, Domeniile Averești, Crama Rasova și multe alte crame despre care vei afla urmărind evenimentul lor de pe Facebook precum și pagina lor. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Revino Gourmet Show este salonul gastronomic organizat de Alina Iancu și Revino Cheese & Wine și are loc pe 8 și 9 octombrie 2022 la Hotel Novotel, în București.

Evenimentul este dedicat celor care apreciază gastronomia și caută excelență în serviciile oferite de producători. Expozanții vor prezenta specialități premium pentru publicul larg și specializat, produse locale și internaționale. Brânzeturi, specialități din carne, vinuri, bere artizanală, băuturi spirtoase și alte delicatese vor putea fi degustate în cele două zile ale evenimentului.

Am fost la aproape toate evenimentele cu vin organizate de Alina, iar de data aceasta aștept evenimentul din octombrie cu și mai mare nerăbdare pentru că vinului i-au fost adăugate preparate gastronomice și abia aștept să le încerc!

Evenimentul are loc la Hotel Novotel (Calea Victoriei 37 B, București) iar participanții sunt așteptați în zilele de 8 și 9 octombrie în intervalul orar 11:00 – 20:00. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Ediția de toamnă a „RO-Wine.The Internațional Wine Festival of Romania” are loc pe 15 și 16 octombrie în București.

Dedicat vinurilor premium şi superpremium, Ro-Wine va fi găzduit de Fratelli (Str. Glodeni nr.1-3),locul în care antreprenorii HoReCa şi profesioniştii din domeniu, dar şi iubitorii şi colecţionarii de vin pot interacţiona direct cu proprietarii cramelor participante. Ca în fiecare an, festivalul va include crame din România, Europa şi din alte regiuni viticole ale lumii, o selecţie gourmet impresionantă, masterclass-uri susţinute de autorităţi în domeniu şi evenimente speciale. Biletele pot fi achiziționate de aici.

La finalul lunii noiembrie, în perioada 26 – 27 noiembrie 2022, s-a anunțat organizarea unei noi ediții GoodWine Fest la Hotel Pullman în București. Mai multe detalii nu au fost publicate momentan, însă cu siguranță vor veni cât de curând pe evenimentul de pe Facebook.

Pe măsură ce aflu de apariția unor noi evenimente cu vin ce au loc în România în toamna 2022 voi actualiza această listă așa că dacă știi cumva vreun festival sau târg de vin ce nu a fost încă menționat mai sus, lasă-mi un mesaj pe email carmina@winesday.ro. O toamna cu vinuri pe placul tău îți doresc!

PS. Poți urmări evenimentele cu vin (târguri, degustări, vizite la crame, cursuri) și în aplicația mobilă Winesday App pentru că acolo le public de îndată ce sunt anunțate. Dacă nu ai descărcat încă aplicația o poți face gratuit atât din AppStore și Google Play de aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

1 × two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.