Idei de comenzi de vinuri în autoizolare

Idei de comenzi de vinuri în autoizolare

A trecut deja mai mult de o lună de când stau acasă în autoizolare. La început nu am știut cum va fi, eu fiind obișnuită să lucrez de acasă și din teren de ani de zile. Ce-i drept, eram obișnuită să fiu mai mult pe drumuri – mai mult de 3 zile consecutive nu am stat acasă în ultimii 7 ani – cu câte o mică excepție între Crăciun și Revelion în vreo 3 ani.

Timpul a trecut, m-am adaptat, iar în ceea ce privește subiectul cumpărăturilor a trebuit să găsesc alte soluții decât eram obișnuită. Așa că am ales varianta de comandă online la cât mai multe produse, iar vinurile nu au făcut excepție.

Iubesc să cumpăr vinuri direct de la cramă sau din destinație – asta înseamnă că ajung până acolo, descopăr destinația, crama, povestea acelor vinuri și așa mai departe. Cei care mă cunosc știu că viața mea e construită din multe „călătorii”, că lucrez de 14 ani în industria de turism (cumva deplasările sunt inevitabile – eu lucrez în timp ce cei din jur înțeleg că „mă plimb”) și că atunci când mă caută pe Facebook să îmi spună/să mă întrebe ceva prima întrebare din mintea lor este „oare pe unde o fi azi?”.

Însă dacă tot a trebuit să mă reorientez în ceea ce privește cumpărăturile iar vinul este nelipsit din meniu, am ales să fac chestia asta cu cap și să aleg să susțin pe de altă parte crame și magazine de vin.

Așa că am fost mai atentă la mesajele transmise în online de diverse crame și magazine specializate de vinuri pe care le urmăresc, iar mai jos găsești câteva idei legate de locurile în care poți comanda și tu vin direct de la cramă/magazin specializat în perioada asta:

Crama Histria: situată în Dobrogea, a fost prima cramă prin care am comandat online în perioada asta și am descoperit niște vinuri noi tare faine. Negru de Histria a fost preferatul meu, urmat de Mirachi Cabernet Sauvignon Rose. Mai mult de atât, Paul Fulea, proprietarul cramei, a spus că oferă o reducere de 25% la toate vinurile pe perioadă stării de urgență. Recomandarea este să faci comandă pe email vanzari@cramahistria.ro pentru aplicarea reducerii (înțeleg că în magazinul online încă nu sunt incluse toate opțiunile de reducere).

Gramma Wines: situată în Iași, crama Gramma Wines se deosebește prin vinurile albe pe care le face. Aligote-ul este un „vin semnătură” al lor iar în perioada asta au pregătit „pachete de autoizolare” ce pot fi personalizate de fiecare cumpărător în parte.

Domeniile Anastasia: cramă mică situată în zona Dealu Mare pe care o știam de ceva timp are un discount de 5% la prima comandă și livrează repede și bine. Încercasem acum vreo 3-4 ani niște vinuri de-ale lor la un târg însă de atunci nu i-am prea văzut pe nicăieri. Așa că mi-a atras atenția activitatea lor de pe Facebook și m-a convins să încerc o parte dintre vinurile lor mai noi.

#VinCuSolidaritate: a fost o companie lansată la final de martie în care mai multe crame din Dealu Mare au pus la dispoziția celor care au dorit să doneze pentru Asociația zi de bine (Scut pentru spitale) și Crucea Alb-Galbenă mai multe pachete de vinuri. Am comandat și eu cu această ocazie un bax de Fetească Neagră de la Valahorum și, spre bucuria mea, când am căutat astăzi linkul să îl pun aici, am văzut că toate pachetele au fost deja comandate, asta însemnând că au fost mulți cei care au donat iar campania „Vin cu solidaritate: bei vin, faci bine de toți banii” și-a atins scopul. Las aici însă linkul de pe siteul lui Cezar Ioan, unul din inițiatorii campaniei, în cazul în care aceasta se reia.

Private Wine: mai activi pe Facebook și email decât pe site, Private Wine este un magazin micuț de vinuri dichisite situat în București. Am participat de nenumărate ori la degustări organizate de ei și în perioada asta nu aveam cum să nu observ că au oferte speciale pentru vin. În plus, toți cei care comandă vinuri de la ei în perioada aceasta de stare de urgență devin automat membri ai clubului „Blue Time Partners”. Detalii despre vinuri găsești pe pagină lor de Facebook – întreabă prin mesaj privat ce ai nevoie.

Abel’s Wine Bar: situat în centrul vechi al Bucureștiului, Abel’s are o mulțime de oferte speciale la vin cu livrare gratuită în aceeași zi (detalii pe Facebook). Și pe ei îi știu de la degustările de vin pe care le organizează și tare mi-e dor să savurez un pahar de vin pe terasa lor în miez de vară.

Marvin Wineshop: winebar micuț situat în zona Eroilor din București ale cărui degustări de vinuri le-am urmărit mereu cu interes, s-a axat în această perioadă pe magazinul online și pe livrări. Detalii găsești pe siteul lor dar recomand să îi urmărești și pe Facebook pentru inspirație.

Bioshop România: nu îi știam înainte de perioada asta însă mi-a atras atenția oferta lor cu 2 vinuri ecologice de la Domeniul Bogdan și cartea „Connaisseur fără ifose” scrisă de Cezar Ioan. Cum nu am reușit să ajung la lansarea cărții în București, apoi a venit epidemia, am zis că e un moment numai bun să comand aici și cartea și vinurile. Știam o parte din vinurile cramei Domeniul Bogdan însă nu știam cum este Cuvee Christian iar acesta s-a dovedit a fi o surpriză foarte frumoasă.

Produse Moldovenești: dacă până acum am dat exemple de locuri de unde poți comanda vinuri românești, la final am și o completare. Cei de la Produse Moldovenești (au depozit în București) importă vin și băuturi spirtoase de la mai multe crame din Republica Moldova: Château Vartely, Vinăria Dac, Kvint, Kazayak Vin, Garling, Migdal P și poți face comanda și la ei. Pentru că știu că au mai multe vinuri disponibile decât cele afișate în magazinul online poți folosi și adresa de email office@produse-moldovenești.ro pentru comenzi.

Pe lângă aceste crame/magazine online/magazine specializate de vinuri pe care le-am recomandat mai sus există și altele o mulțime. Bineînțeles că lista aceasta poate fi completată și, pe măsură ce voi descoperi și alți furnizori de vinuri ce fac livrări în această perioadă îi voi adăuga aici.

Dacă vrei să bei un vin fain și să și ajuți furnizorii de vinuri pe această cale caută vinul sau crama preferată online și de acolo ar trebui să afli mai multe detalii despre cei care fac livrări. Atenție, nu toți au încă pus la punct magazinul online însă asta nu înseamnă că nu le poți trimite un email să îi întrebi ce ofertă au pentru perioada asta.

Acestea fiind spuse eu văd un lucru destul de clar după perioada asta. Dacă până acum cumpăram vin atât de la cramă, magazin specializat cât și supermarket/hypermarket (în funcție de ce vin doream, de locul în care mă aflam, de ocazie sau cu ce anume voiam să îl asortez), ei bine, de aici înainte, având experiența comenzilor online și comunicării pe timp de criză cu toți cei de la care am cumpărat vin în perioada asta, mă gândesc să schimb puțin modalitatea de a cumpăra vin pe viitor – adică să iau în calcul mai des comenzile online în cazul vinurilor.

Comenzile online m-au ajutat să gestionez mai bine vinurile comandate și suma cheltuită așa că am găsit un plus foarte important pe care vreau să îl rețin și de aici înainte. În plus, dacă atâtea crame și magazine specializate au lansat opțiunea de comanda online mă aștept să o și păstreze pe viitor.

Evident că voi continuă și pe viitor să cumpăr vin de la crame și de la magazine specializate, mai ales că abia aștept să „merg pe teren” să simt mirosul frunzei de vie sau chiar al florilor de viță de vie (nu știu dacă va fi posibil anul ăsta), însă cel mai mult aștept să încerc vinuri noi la crame, să le aflu povestea și să o spun mai departe aici, pentru alți iubitori ai vinului cum ești și tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.