Winesday a împlinit 1 an + primele degustări de vin din 2021

Winesday a împlinit 1 an + primele degustări de vin din 2021

Pe 20 aprilie Winesday a împlinit 1 an!

A fost:

 • 1 an de când mi-am îndeplinit un vis
 • 1 an de când am spus „Da” unui proiect diferit de turism (dar oarecum legat!)
 • 1 an de când mi-am luat inima în dinți și am lansat proiectul izvorât dintr-o pasiune ce și-a făcut loc încet dar sigur în sufletul meu din 2015 încoace
 • 1 an de când mi-am propus să povestesc vinul în cuvinte simple, uzuale, pentru a face vinul mai ușor de înțeles de toată lumea
 • 1 an de când am început să scriu despre vin
 • 1 an de când am organizat cu mult drag degustări de vin în aer liber și în locuri mai puțin știute
 • 1 an de când am „tradus” limbajul vinurilor și micilor grupuri corporate care au dorit o experiență aparte
 • 1 an de când a fost o adevărată aventură să organizez ceva, dar pe care l-am dus la capăt cu succes respectând toate măsurile în vigoare pe timpul pandemiei

Ce urmează:

 • 1 nou an plin cu recomandări legate de vin
 • 1 an cu – sper eu – mai multe degustări organizate ca la carte în locații mai puțin știute
 • 1 an cu articole și noutăți potrivite pentru cei ce vor să descopere lumea vinului și, în primul rând, ce tip de vin preferă
 • 1 an cu o surpriză majoră legată de vin, călătorii și cam tot ce ar avea nevoie un pasionat de vin.

În ultimul timp a fost destul de multă liniște aici pe site, însă asta se datorează faptului că mi-am canalizat toată energia către surpriza pe care o pregătesc. Mai am câteva lucruri de pus la punct, însă de îndată ce totul va fi gata, abia aștept să îți povestesc despre ce este vorba. Sper sa nu mai dureze mult. Cert e că până la începutul verii trebuie să fie gata 🙂

Până atunci însă, m-am gândit să îți dau o altă veste bună și anume că, dacă tot se apropie vara, am început planificarea degustărilor de vin pe care vreau să le organizez în următoarea perioadă. Găsești detaliile mai jos.

Primele degustări de vin din 2021

Întreg anul 2020 a fost însoțit de tot felul de restricții cauzate de pandemie, însă, cu grijă și căutând soluții punctuale, am organizat câteva degustări de vin pe perioada verii și a toamnei. Toate în deplină siguranță, cu distanțare și cu puțini participanți. Planuri mai erau, însă închiderea restaurantelor în luna octombrie m-a făcut să le amân și să aștept vremuri mai bune.

Sper ca anul 2021 să fie mai generos cu noi toți în a oferi ocazii pentru astfel de degustări de vin pentru că lumea vinului este extrem de bogată în arome și povești. Ce zici, vrei să guști o parte din ele?

Suntem deja în luna aprilie și, cum primăvara s-a stabilit destul de bine, planurile pentru degustările de vin pe care le voi organiza în acest an încep să prindă contur. Prima are loc chiar pe 1 mai, dar hai că fac o listă cu ce am conturat până acum.

Vacanța de Paște: Am început anul 2021 cu o degustare de vin susținută chiar pe 1 ianuarie (ai mai jos câteva fotografii de la acea degustare), în cadrul vacanței de Revelion organizate de centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway (locul meu de suflet în care am organizat degustări de vin cu vreo 2 ani înainte de a lansa proiectul Winesday), iar următoarea degustare pe care o organizez va fi tot la ei, în weekendul de Paște, degustare ce se adresează celor care vor fi cazați în pensiune în acea perioadă (în prezent toate locurile sunt ocupate la programul de Paște care se desfășoară aici).

Tabăra de fotografie Delta Explorer: așa cum organizez tabere de vin și echitație (cum au fost cele din iulie și octombrie anul trecut), organizez tabere de fotografie alături de soțul meu (care e fotograf), Călin Stan, în cadrul proiectului dedicat călătoriilor – Travel with a Smile. În perioada 23-27 mai 2021 are loc ediția a zecea a taberei de fotografie Delta Explorer pe care o organizăm în Delta Dunării, tabără este dedicată pasionaților de fotografie și, pe lângă activitățile de fotografiat, am inclus în una din seri o degustare cu vinuri din Dobrogea, vinuri menite a completa gastronomia locală în mod armonios. Dacă îți place să faci fotografii și ți se pare interesant să mergi în Deltă la fotografiat păsări, ai aici toate detaliile (momentan mai sunt locuri disponibile).

Vacanța de Rusalii: Weekendul prelungit de Rusalii mă va găsi tot la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway (situate în județul Dâmbovița, la 120 km de București) ținând o degustare de vin cu vinuri numai bune pentru început de vară. Așa că dacă îți e dor de o degustare de vin și vrei să o îmbini și cu o vacanță la munte îți propun să faci cunoștință cu Potcoava și cu ai eu 13 cai blonzi din rasa Haflinger (cai veniți din Tirol și antrenați special pentru a ține lecții de echitație) și să ai parte în program, printre altele, și de o degustare de vin ce poartă semnătura Winesday. Programul de Rusalii are loc în perioada 18-21 iunie 2021, în acest moment mai sunt locuri disponibile, iar detalii găsești aici.

Degustare de vin la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (București). Mi-a fost dor de o degustare la Muzeul Hărților așa că, începând cu luna iunie, plănuiesc să revin lunar (cel puțin până în toamnă) cu degustări de vin și povești despre hărți. Nu am încă o dată fixată pentru această degustare, însă cel mai probabil va avea loc în a doua jumătate a lunii iunie, outdoor, în curtea muzeului. Totodată, tematica acestei degustări urmează a fi stabilită și mă gândeam la o temă cu adevărat specială. Ți-o voi dezvălui de îndată ce voi știi sigur că pot organiza această degustare (din punct de vedere al autorităților și a lucrurilor ce pot fi organizate la momentul respectiv).

Acestea fiind spuse, pe scurt, cam acesta este planul degustărilor până în luna iunie. Sper însă ca vara să fie generoasă în degustări în evenimente cu și despre vin, așa că ținem legătura! Abia aștept să ne (re)vedem și să încercăm câteva vinuri împreună! 🍷

PS. Ca și anul trecut, voi avea mare grijă ca toate degustările să fie organizate respectând toate condițiile de distanțare și măsurile în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four − one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.