Winesday App – aplicație mobilă dedicată pasionaților de vin

Winesday App

Astăzi, 1 martie 2022, prima zi de primăvară, este ziua cea mare: aplicația mobilă Winesday App este disponibilă gratuit în App Store și Google Play!

Ideea dezvoltării unei aplicații mobile mi-a venit spre finalul anului 2020. Am vrut să pun la un loc tot ce ar putea fi interesant pentru un pasionat de vin iar aceste informații să fie la îndemână oricui atunci când are nevoie de ele. Și dacă noi toți găsim cam tot ce vrem cu ajutorul telefonului mobil pe care îl avem întotdeauna cu noi, ei bine, cea mai bună idee este să pun totul într-o aplicație mobilă, nu? Am căutat atunci colaboratori, am analizat piața din România și din afară, iar pe parcursul lui 2021 am rafinat ideea și am pus-o în practică.

Winesday App pune la un loc tot ce au nevoie cei interesați de vin: de la cramele din România afișate pe hartă în funcție de regiuni, la unități de cazare de la crame sau din apropierea acestora, la restaurante cu liste generoase de vin situate pe întreg teritoriul României, la wine bar-uri, wine shop-uri, precum și organizatori de evenimente cu vin (degustări de vin, vizite la crame, târguri de vin, cursuri despre vin).

Cei care iubesc vinul precum și cei care acum îl descoperă au astfel un nou instrument la îndemână pentru descoperirea vinului. Practic, cei care descarcă acum aplicația Winesday App pot descoperi crame noi, pot alege o vizită sau o degustare de vin la o cramă fie direct de la cramă, fie prin intermediul organizatorilor de evenimente, pot alege un restaurant sau un wine bar la care să meargă pentru o masă specială cu vin sau o întâlnire cu prietenii, pot alege vin pentru acasă de la wine shop-uri, sau pot să își facă planuri de participare la târguri de vin sau chiar să învețe lucruri noi la cursuri de vin.

În aplicație au fost deja încărcate 100 de companii (crame, unități de cazare ale cramelor sau din apropierea acestora, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri, organizatori de evenimente cu vin) iar în perioada următoare numărul acestora va crește.

Pe lângă prezența acestor companii, aplicația include mai multe secțiuni prin care cei care o descoperă, au ocazia să învețe despre vin – cum este secțiunea „Despre vinuri” în care vei descoperi lucruri interesante despre vin în general, să citească articole dedicate vinului – în secțiunea „Wine Tales”, dar și să găsească informații despre „Abonamente de vin” disponibile în România sau să descopere cramele dintr-o anumită regiune, cum este secțiunea „Crame din Dealu Mare”. Toate aceste noutăți sunt disponibile chiar pe home page, pe pagina de început a aplicației, însă vei descoperi mai multe și în secțiunea „Descoperă” (vezi butonul cu acest nume din meniul din partea de jos a ecranului).

Nu este un secret faptul că, după atâția ani în industria de turism, atunci când am intrat în lumea vinului în 2015 mi-am pus în gând să găsesc modalități de a pune cap la cap cele două pasiuni și domenii în care activez astăzi. Astfel, mi-am dorit să încurajez pe cei pasionați de vin să descopere pe de o parte cum se face vinul iar pe de altă parte să se bucure de el chiar la locul în care acesta ia naștere, la cramă, dar și acasă, la un restaurant sau wine bar alături de cei dragi. Și uite așa am creat o aplicație mobilă dedicată atât vinului, cât și turismului viticol pe care îl încurajez cu drag de câțiva ani.

Așa că dacă și tu ești iubitor de călătorii și de vin, descarcă aplicația Winesday App și vezi ce ți se potrivește. Poate descoperi acolo crame noi, sau poate vreun eveniment cu vin la tine în oraș. Sau un restaurant de care nu știai. Sau poate un wine shop cu vinuri noi. Te încurajez să explorezi lumea aceasta aromată a vinului, să descoperi oamenii din spatele vinurilor preferate de tine, să mergi să vezi cum se îngrijește o viță de vie, dar și cum sunt culeși și pregătiți strugurii toamna și să fii curios (curioasă) să mergi la cursuri sau la degustări de vin. Trebuie să recunosc, în lumea vinului, practica este cea care te face să înțelegi cu adevărat diferențele între soiurile de struguri, să afli ce îți place ție în materie de vin și cum să îți îmbogățești gustul unei mese cunoscând cum să îmbini vinul cu mâncarea.

Aplicația Winesday App este disponibilă în limba română și în limba engleză și a fost dezvoltată împreună cu Eventya, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de aplicații mobile din România.

Mai multe detalii despre aplicație găsești si aici, pe pagina dedicată aplicației.

La final, am și o rugăminte. După ce descarci aplicația și te familiarizezi cu ea (recomand să ții deschis location-ul pe telefon pentru că în acest fel aplicația îți arată informații din apropierea ta – vezi pe hartă) aștept un email de la tine cu impresii pe adresa carmina@winesday.ro, dar și lucruri care ți-ar plăcea să le găsești în aplicație. Aplicația va fi dezvoltată continuu, iar scopul meu este ca aceasta să fie cât mai utilă iubitorilor de vin. Așa că mă ajută mult să știu ce este util pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.