Catleya: Perfect Simplu Cabernet Franc 2018

Catleya: Perfect Simplu Cabernet Franc 2018

Auzisem de gama nou lansată, Perfect Simplu, de la Catleya și eram curioasă în ceea ce privește noile vinuri.

Citisem și interviul de pe Crame România cu Laurent Pfeffer – enolog Domeniul Catleya și întâmplarea face ca în acea zi să fi pregătit pentru cină noul Cabernet Franc din gama Perfect Simplu.

Am desfăcut sticla și, turnând în pahar am observat culoarea vinului: un roșu violet destul de intens.

Primul nas m-a surprins. Am simțit un miros dulceag ce aducea a zahăr ars deși știam că vinul este sec. Am aerat vinul și am gustat. Vișinele și-au făcut apariția, împreună cu fructele de pădure negre – mure și coacăze – fiind completate de puțin piper și vanilie pe final.

Vinul este corpolent, cu 13,8% alcool frumos integrat și taninuri echilibrate.

Pe măsură ce vinul a stat în contact cu aerul, aromele de cremă de zahăr ars din miros au dispărut, rămânând aroma delicată de vanilie ce se simte la fel de bine atât în miros cât și în gust, în special în postgustul lung.

Aromele de vanilie sunt mereu semn că vinul a fost baricat, așa că am căutat mai multe detalii despre asta pe siteul Catleya. Din notele de degustare de pe site am aflat că 20% din vin a fost baricat timp de 10 luni în baricuri noi de stejar românesc cu ardere medie. Puțini producători de vinuri dau informații atât de exacte așa că m-am bucurat să descopăr asta.

Domeniul Catleya produce vinurile în județul Mehedinți (în Corcova, mai exact), zonă ale cărei vinuri le-am descoperit de curând și pe care îmi doresc să o cunosc mai bine.

Update-uri despre acest vin găsești și pe Vivino.

Vin degustat pe 25.04.2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + 10 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.