Winesday împlinește 2 ani

Winesday împlinește 2 ani

Astăzi, 20 aprilie 2022, Winesday împlinește 2 ani!

Fiind lansat la început de pandemie, am avut mari emoții în primele luni tocmai pentru că voiam să fie un proiect cu sens, să am ocazia de a povesti despre vin și de a organiza degustări de vin tematice, iar pandemia mi-a dat peste cap planul.

Îmi place însă să privesc în urmă să văd cum s-au conturat lucrurile în primul an de existență, cum s-au consolidat apoi degustările, colaborarea cu oamenii din lumea vinului și comunicarea legată de vin, precum și cum am mers mai departe dezvoltând o nouă ramură a Winesday, aplicația mobilă Winesday App ce a fost lansată acum mai puțin de 2 luni.

Scriind aceste rânduri am trecut peste gândurile așternute aici anul trecut pe vremea asta iar anul acesta completez în ceea ce privește acest ultim an, al doilea pentru Winesday:

 • a mai trecut 1 an de când mi-am îndeplinit un vis. Iar visul prinde aripi noi, aprofundează lumea vinului.
 • a fost 1 an ce a definit noi colaborări atât în ceea ce privește vinurile prezentate cât și cramele și furnizorii de vin cu care lucrez
 • a fost 1 an în care m-am bucurat să fac echipă la degustări cu mai mulți oameni dragi mie: Viorica Ombun (am avut-o alături de „Ziua Iei” la Muzeul Hărților), Svetlana Matvievici (am avut-o alături la „Hidden Wine: Rose for the Summer”, o degustare în orb de vinuri rose românești și moldovenești), Cosmin Dragomir și Daniel Ion (i-am avut alături la degustarea „Vin și zacuscă”)
 • a fost 1 an în care am continuat degustările la Muzeul Hărților ducând conceptul „Vin pe Hartă” mai departe, dar am inițiat colaborări și cu locații noi. Mulțumesc pe această cale Hidden, Winestone Victoriei 37 și Hanu’ lui Manuc pentru găzduire. Mai vin pe la voi!
 • a fost 1 an în care am continuat să țin degustări la Potcoava Mountain Hideaway, locul meu de suflet în care merg de ani de zile și de care mă leagă multe evenimente frumoase. Tot aici am primit primele aplauze în 2018 când am organizat primele degustări de vin. Așa că am susținut cu drag și în acest an ce s-a încheiat degustări de vin în cadrul pachetelor turistice ce se desfășoară aici, dar și în cadrul diferitelor evenimente private.
 • a fost 1 an în care am lucrat îndeaproape cu două magazine de vinuri ce oferă pe o perioadă nelimitată discounturi pentru cititorii Winesday. Dacă nu ai găsit până acum informația aici pe site o mai las o dată: adaugă codul WINESDAY10 pentru 10% discount în magazinele online TheWinederers și Produse Moldovenești
 • a fost 1 an în care am cunoscut o mulțime de oameni pasionați de vin și le mulțumesc pe această cale că au fost la degustările organizate de mine și că mă urmăresc în continuare. Să știți că 2022 aduce multe evenimente cu vin inedite!
 • a fost 1 an în care am participat pentru prima dată în Juriu la concursurile de vin. Mulțumesc Cezar Ioan pentru invitația în juriu la Premiile de Excelență Vinul.ro 2021 (despre experiența asta am povestit aici), mulțumesc Arcadie Scobioala și Adriana Popescu pentru invitația de a participa în Comisia Specializată la Campionatul Național de Vinuri Ediția 1- Fetească Neagră, mulțumesc Răzvan Stoenescu pentru invitația de a participa la Preselecțiile Concursului de Vinuri Rose 2022 organizat de Winelover România. Pe data viitoare!
 • a fost 1 an în care am continuat să scriu despre vin, să învăț despre vin și să dau câte puțin din pasiunea mea celor din jur. Continui și anul ce urmează!

Ce urmează?

 • 1 nou an plin cu recomandări legate de vin atât aici pe site cât și în aplicația mobilă Winesday App
 • 1 nou an plin cu degustări tematice pe care abia aștept să le dezvălui. Următoarele au loc în Bucureșți pe 11 mai și 2 iunie 2022. Trece-le în calendar, să nu zici că nu ți-am spus. Temele lor vor fi dezvăluite pe rând, cât de curând.
 • 1 an cu recomandări de a consuma vin cu moderație, de a încerca mai multe tipuri de vin tocmai pentru a afla ce vinuri îți plac, 1 an în care te îndemn să participi la diferite degustări (organizate de mine sau de alții), să mergi și la crame, să descoperi lumea vinului și să înveți despre vin
 • 1 an în care vei auzi din ce în ce mai des despre Winesday App, aplicația care îmbină vinul cu experiențele de gastronomie și de călătorie la crame în România. Și vei auzi atât de la mine, cât mai ales de la cei care o utilizează.

Astăzi mă simt tare norocoasă și împlinită și mulțumesc pe această cale tuturor celor care mi-au stat alături în toată această perioadă. Începând cu Călin Stan, soțul meu, care îmi știe pasiunea pentru vin, m-a ajutat să dau numele „Winesday” și m-a susținut din prima clipă în care am îndrăznit să mă gândesc la a face ceva creativ și util în lumea vinului și încheind cu toți cei care au spus „da” invitației de a participa la o degustare organizată sau recomandată de mine, de a citi despre vinurile pe care le descopăr, despre experiențele de călătorie și vin pe care le propun.

Promit ca și în anii ce urmează Winesday să fie aici, cât mai prezent în lumea vinului și cât mai implicat în a da mai departe câte puțin din lumea asta plină de arome. Și cât mai implicat în proiecte de învățare în lumea vinului și în turismul viticol.

La mulți ani, Winesday!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.