Evadare în Dealu Mare. Hai în vizită la crame pe 22 și 23 august 2020!

Evadare în Dealu Mare. Hai în vizită la crame pe 22 și 23 august 2020!

Am cam lipsit de aici în ultima vreme, însă a fost motivat!

Dacă în luna iulie te-am invitat să vii cu mine în prima tabără de echitație și vin organizată de Winesday (care a ieșit extraordinar de bine!), apoi la început de august te-am invitat la degustarea de vin de la Muzeul Hărților (urmează să se întâmple pe 12 august, dar și pe 19 august pentru că locurile de la prima ediție au fost deja epuizate), iată că a sosit timpul pentru o nouă invitație.

Astfel, pe 22 și 23 august 2020 Asociația Dealu Mare organizează evenimentul „Evadare în Dealu Mare – weekendu-ul cramelor deschise” și m-am alăturat lor ca și ghid al unui grup ce va vizita câteva crame emblematice din Dealu Mare în weekendul anterior menționat.

Am auzit de acest eveniment încă de la lansarea sa în urmă cu o lună, însă cum am fost aglomerată cu organizarea evenimentelor de mai sus, nu am apucat atunci să aflu toate detaliile.

Ei bine, am vrut să remediez acest lucru așa că săptămâna trecută am fost în Dealu Mare să văd despre ce este vorba, am vizitat cramele ce urmează a-și deschide porțile pentru vizitatori, am văzut cum se pregătesc și…am decis să mă implic în eveniment.

Susțin astfel inițiativă Asociației Dealu Mare de a face cunoscute cramele din zonă călătorilor și, cum lucrez de atâția ani în turism și la rândul meu crezând din tot sufletul în turismul viticol din România, mă bucur tare mult că aceste crame iau în calcul intrarea în circuitul turistic. Așteptam de foarte mult timp lucrul acesta și iată că…se întâmplă!

La ce să te aștepți de la evenimentul „Evadare în Dealu Mare – weekendul cramelor deschise”

Astfel, evenimentul propus are loc în zilele de 22 și 23 august 2020, asociația propunând 3 trasee din care se poate alege pentru a face vizitele. Cum vizita la crame merită făcută pe îndelete, în fiecare zi se va putea face un singur traseu din cele 3 propuse, fiecare traseu incluzând minim 3 crame.

Am verificat cu organizatorii și Traseul 1 are deja aproape toate locurile ocupate, așa ca am optat pentru Traseul 2 și 3 și îți voi da imediat toate detaliile despre acestea.

Menționez aici că evenimentul de pe Dealu Mare se împarte în două:

 • poți ajunge la crame individual, cu mașina ta (dar…cum e vorba de degustare de vin la cel puțin 3 crame diferite…nu prea e potrivit)
 • poți merge la crame cu transportul asigurat cu autocar și cu ghid însoțitor (iar aici intervin eu să te însoțesc și să îți povestesc despre vin pe parcursul drumului!)
 • în ambele cazuri se vor vizita aceleași crame pe fiecare traseu stabilit în parte (Traseul 1, 2 sau 3); chiar dacă vrei să vii individual, nu poți schimba cramele menționate în traseul pentru care ai optat pentru că cei de la fața locului respectă organizarea internă și vrem cu toții că lucrurile să meargă ceas!

Pe scurt, traseele propuse sunt următoarele:

 • Traseu 1: Dagon Clan, Davino, Gramofon Wine, SERVE (cum locurile la varianta pachetului cu autocar sunt vândute aproape toate, NU am optat de această dată pentru acest traseu, deși cunosc 3 dintre cramele menționate și tare mult mi-ar fi plăcut să ajung și la Davino. Daaar…va exista o dată viitoare când promit să aleg acest traseu!)
 • Traseu 2: Apogeum, Budureasca, Licorna Winery, Tohani, Viile Metamorfosis (aici se pot degusta și vinurile de la Domeniile Prince Matei, care nu poate primi oaspeți din cauza unor lucrări de restaurare și renovare)
 • Traseu 3: Aurelia Vișinescu Wines, The Iconic Estate, Lacerta

Astfel, dacă nu ai încă planuri pentru weekendul 22-23 august 2020 te invit să vii cu mine în Dealu Mare să faci cunoștință cu cramele, să le încerci vinurile și să petreci una sau 2 zile in mijlocul naturii.

Participare eveniment

Planul este următorul:

 • sâmbătă, 22 august, te invit să mergem împreună în Traseul 2 (transport autocar) care cuprinde următoarele crame: Apogeum, Budureasca, Licorna Winery, Tohani, Viile Metamorfosis (aici se pot degusta și vinurile de la Domeniile Prince Matei)
 • duminică, 23 august, te invit să mergem împreună în Traseul 3 (transport autocar) care cuprinde următoarele crame: Aurelia Vișinescu Wines, The Iconic Estate, Lacerta
 • poți alege să vii în una din zile sau în ambele zile.
 • programele sunt fiecare de câte o zi, se pleacă dimineața din București cu autocarul și întoarcerea se face seara.
 • în acest moment tariful pentru 1 zi la crame este 260 lei/persoană însă dacă alegi să vii în grupul meu beneficiezi de o reducere iar tariful final este 220 lei/persoană/zi
 • practic, dacă alegi să vii cu mine în ambele zile, costul va fi de 220 lei/persoană pe zi, adică 440 lei/persoană în total pentru ambele zile
 • pentru fiecare traseu în parte am câte 6 locuri disponibile în mod garantat, după cum urmează: 6 locuri la Traseul 2 în ziua de sâmbătă, 22 august și 6 locuri la Traseul 3 în ziua de duminică, 23 august.

Cum te înscrii?

Dacă îți surâde ideea să vii să faci cunoștință cu cramele din Dealu Mare completează formularul de mai jos până cel târziu 15 august 2020 (în această zi înscrierile se închid).

Perioada înscrierilor s-a încheiat, locurile au fost ocupate, iar formularul de înscriere a fost scos.

După completarea formularului vei primi un email automat în care ai toate detaliile legate de achiziționarea biletului.

Biletul sau biletele le vei achiziționa individual de pe platforma iabilet.ro.

În acest moment pe platformă apare tariful întreg, fără reducere, însă în emailul pe care îl vei primi automat de la mine după înscriere vei regăsi un cod de voucher valabil care, odată introdus în câmpul corespunzător din platformă, îți va oferi reducerea promisă, astfel încât costul unei zile(a unui tur) va fi 220 lei/persoană.

Dacă vrei să vii în ambele tururi trebuie să achiziționezi câte 1 bilet în parte, însă ai grijă să alegi corect:

 • Traseul 2 transport cu autocar pentru ziua de sâmbătă, 22 august
 • Traseul 3 transport cu autocar pentru ziua de duminică, 23 august
 • menționez că dacă alegi invers sau alt traseu (fie Traseul 1 transport cu autocar, fie oricare din trasee cu transport individual), codul nu va funcționa

Important:

 • În primul rând atât eu cât și organizatorii de la Asociația Dealu Mare am luat toate măsurile de distanțare și igienă pentru ca toată lumea să fie în siguranță, mai ales în contextul actual. În acest sens am și verificat lucrurile săptămâna trecută când am fost în recunoaștere la crame: am mers cu un microbuz de 21 de locuri din care au fost ocupate 11. Așa că din punct de vedere al transportului să știi că lucrurile sunt bine puse la punct. Toată lumea a purtat mască în microbuz și a existat dezinfectant la fața locului (plus că toate cramele aveau opțiunea de dezinfectant și ne-au aranjat astfel încât să stăm distanțați unii față de alții).
 • În acest moment nu s-a stabilit exact cu ce microbuz/autocar se va merge însă este clar că vor fi mai multe grupuri pentru fiecare zi și tur în parte. În funcție de numărul final de persoane înscrise se va stabili cu ce anume se merge și organizatorii au promis că nu vor încărca un mijloc de transport decât la jumătate din capacitate (ex. dacă avem un autocar de 50 de locuri, în acesta vor călători numai 25 de persoane).
 • Masca de protecție va fi obligatorie în microbuz/autocar și la vizitele în interiorul cramelor.
 • Toate detaliile despre locul de plecare, orele de vizită a fiecăror crame din fiecare zi de tur vor fi anunțate exclusiv pe email celor care se înscriu la tururi.
 • În fiecare zi se garantează vizitarea a minim 3 crame însă, dacă respectăm orele menționate de organizator, vom reuși să vizităm tot ce este inclus în program, mai ales că fiecare traseu este făcut astfel încât cramele să fie apropiate
 • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.