Noutăți și planuri pentru Winesday și Winesday App în 2024

Noutăți și planuri pentru Winesday și Winesday App în 2024

La mulți ani! Anul 2024 să vină cu sănătate, bucurie și multe împliniri!

Anul 2023 a însemnat un an de reală dezvoltare atât pentru mine personal (am primit certificarea WSET Level 3 in Wines), pentru Winesday cât și pentru aplicația mobilă Winesday App, „sora” mai mică a Winesday.

Concluzionând activitatea din 2023 încep noul an cu energie, idei noi și planuri pentru 1 an întreg. Este foarte interesant și util să merg an de an pe ideea planificării activității și să văd pe parcurs ce pot îmbunătăți și în ce direcție pot dezvolta proiectul. În fiecare an apar oportunități noi pe care nu le-am văzut dinainte dar pentru care sunt tare recunoscătoare!

Anul 2023 a însemnat pentru Winesday:

 • organizarea mai multor degustări de vin publice (seria Winesday Specials) dar și private
 • am lansat ideea degustarilor private pentru companii, dar și petreceri de familie, precum și a tururilor private la crame. Așa că dacă de aici înainte îți dorești petrecerea ta privată cu vin sau vrei să mergi în vizită la crame alături de familie sau prieteni, dă-mi de veste și hai să planificăm împreună. Poate fi vorba de o petrecere de companie, de o lansare, de aniversarea unui iubitor de vin în familie sau de un tur alături de colegii/prietenii tăi la o cramă sau mai multe.
 • redactarea și publicarea a 28 de articole pe site-ul Winesday

Anul 2023 a însemnat pentru Winesday App:

 • apariția unui nou tip de furnizor în aplicație: Organizatori de cursuri despre vin.Mă bucur mult pentru această apariție, educația în vin.
 • adăugarea de noi companii la secțiunile de furnizori de pe harta României: Crame, Cazare, Restaurante, Wine Shops, Wine Bars, Organizatori de cursuri despre vin, Organizatori de Evenimente cu vin
 • dezvoltarea secțiunii de Evenimente din aplicație: 12 categorii de evenimente și peste 1100 Evenimente publicate de la lansarea aplicației în martie 2022 până în prezent
 • dezvoltatea secțiunii Oferte Speciale din aplicație: periodic au apărut aici oferte punctuale la vinuri, evenimente cu vin și chiar și cărți despre vin
 • dezvoltarea secțiunii de Articole din aplicație prin apariția categoriilor: Cartea lunii, Povești despre crame, Concursuri de vinuri, Târguri internaționale de vin

 Planuri pentru 2024

Ca și în anii trecuți, Winesday va organiza degustări de vin publice în seria Winesday Specials. Planul este să organizăm câte o degustare de vin pe lună, iar vara (iulie, august) să luăm o scurtă pauză. E însă posibil ca în anumite luni să găsești între planurile noastre și câte 2 degustări de vin, însă acestea vor fi ca și excepție. Nu de-alta, dar în ultimii ani am dezvoltat colaborări frumoase cu oameni din lumea vinului și a gastronomiei și facem tot posibilul să ne punem planurile la punct alături de ei și în acest an!

Pentru început îți pot dezvălui datele primelor 3 degustări de vin pe care le vom organiza în 2024 (ca de obicei, acestea au loc MIERCUREA):

 • 21 februarie 2024: Degustare de Syrah/Shiraz (ziua acestui soi de strugure este pe 16 februarie, așa că îl sărbătorim cunoscând mai multe expresii ale acestuia)
 • 13 martie 2024: Degustare Cabernet Franc (monosoi, dar și în cupaje alături de Cabernet Sauvignon; vom încerca atât vinuri din România cât și internaționale)
 • 10 aprilie 2024: Degustare Africa de Sud

Detaliile despre degustări vor veni mai întâi prin newsletter. Așa că dacă nu ești încă abonat(a) la newsletter o poți face aici. Vei primi în fiecare săptămână (lunea, de obicei) câte un email de la mine cu noutăți: lansarea evenimentelor Winesday Specials, dar și articolele publicate în acea perioada sau câteva noutăți legate de aplicația mobilă Winesday App.

În ceea ce privește aplicația mobilă Winesday App am și aici planuri. Aplicația va împlini 2 ani la 1 martie 2024 iar până la acea dată voi avea mai multe noutăți de comunicat. Până atunci însă trebuie să știi că aplicația își continuă activitatea după cum urmează:

 • vor fi adăugate pe harta României din aplicație noi companii în cele 7 secțiuni de furnizori (Crame, Cazare, Restaurante, Wine Shops, Wine Bârș, Organizatori de cursuri despre vin, Organizatori de Evenimente cu vin)
 • continuăm publicarea de Evenimente cu vin în cele 12 categorii
 • în fiecare zi de luni vei primi push notification cu un articole cu „Evenimentele cu vin ale săptămânii” și în fiecare joi vei primi un push notification cu un articol săptămânal (acesta poate fi în oricare categorie abordata în aplicație, de la Povești despre crame, la Lansări de vinuri, Wine Tales, Târguri internaționale de vin, Concursuri de vinuri, Despre vinuri)
 • la fiecare dată de 1 a unei luni vom publica un articol cu o recomandare în categoria „Cartea Lunii”, articol ce va ajunge la tine tot prin push notification în momentul publicării.

Aplicația Winesday App este dedicată iubitorilor de vin, iar în cadrul acesteia:

 • poți vedea pe harta României crame, unități de cazare, restaurante, wine shops, wine bars, organizatori de cursuri și evenimente cu vin (trebuie să ai Location deschis pe telefon pentru că aplicația funcționează în baza Google Maps și îți arată toate aceste locuri cu vin în funcție de unde te afli tu într-un moment sau altul – vezi „Locuri cu vin din apropierea ta”),
 • te poți înscrie direct la Evenimentele cu vin publicate de fiecare companie în parte în aplicație
 • poți vedea „Evenimentele cu vin” pe categorii. Un exemplu este „Festival Vin & Gastronomie” unde vei regăsi marile târguri și festivaluri cu vin ce au loc în România (în măsura în care acestea sunt anunțate iar organizatorii acestora au cont activ în aplicație)
 • poți beneficia de Ofertele Speciale publicate periodic în aplicație
 • poți citi articole despre lumea vinului, poți beneficia de idei de cărți și alte lucruri de interes pentru iubitori de vin

Aplicația poate fi descărcată gratuit atât pe Android cât și pe iOS, de aici.

Îți mulțumesc că m-ai urmărit și în 2023, că ai citit articolele și newsletterele, că ai participat la cel puțin o degustare organizată de mine sau una recomandată de mine și promit că anul 2024 va fi mult mai bogat în evenimente cu vin, dar și informații utile și inspirație la vinuri savuroase consumate cu măsură atât ca atare cât și în compania preparatelor de gastronomie. Dacă ar fi să îmi pun o dorință pentru anul 2024 aceasta este ca degustările pe care le organizez să fie completate din ce în ce mai bine cu preparate delicioase (tendința aceasta a existat și în 2023 și îmi doresc să o dezvolt). Asocierea vinului cu mâncarea mă fascinează și mi-a oferit experiențe inedite până acum. Am început deja planificarea, rămâne să decizi tu dacă ți se potrivește  mai bine acest format de evenimente.

Un an 2024 așa cum îți dorești!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two + 10 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.