Terre Brulee – Le Rouge (Africa de Sud)

Terre Brulee – Le Rouge (Africa de Sud)

După ce am încercat „Terre Brulee – Le Blanc (Chenin Blanc)” realizat de Vincent Careme în Africa de Sud (am povestit despre acesta aici), m-am îndreptat și către vinurile roșii de la același producător și am încercat „Terre Brulle – Le Rouge”, un cupaj de Syrah/Shiraz și Cinsault, recolta anului 2018.

Așa cum scriam și în articolul anterior, Vincent Careme produce vinuri atât în Franța, în Vouvray – Valea Loarei, cât și în Africa de Sud, în regiunea Swartland datorită originii soției lui – aceasta este din Africa de Sud. Ca și în cazul vinului alb din soiul Chenin Blanc, am fost curioasă cum este și un vin roșu produs de un francez în Lumea Nouă, în Africa de Sud.

Soiurile de struguri Shiraz și Cinsault sunt foarte răspândite în Africa de Sud, mai ales Shiraz care, în regiunile cu climat cald dă vinuri complexe, corpolente, cu alcool ridicat și arome de fructe negre. Cinsault este mai puțin răspândit decât Shiraz în Africa de Sud și stă la baza unui soi nou creat in Africa de Sud (Pinotage – încrucișare între soiurile Pinot Noir & Cinsault).

Vinul Terre Brulee Le Rouge este realizat în regiunea Swartland din 60% struguri Syrah (pe etichetă apare denumirea Syrah deși în Africa de Sud se folosește în principal Shiraz, însă aceasta este și o indicație asupra stilului de vin) și 40% Cinsault și are o culoare rubinie medie.

În miros se deosebesc aromele de fructe roșii foarte coapte (cireșe negre, vișine), mure, coacăze, condimente (mai ales scorțișoară), puțină vanilie.

Gustul confirmă aromele de mure, cireșe negre, coacăze, scorțișoară. Vinul este sec, are 13,5% alcool, iar fructele se simt din plin; postgustul este lung. Vinul provine din agricultură sustenabilă, strugurii fiind recoltați manual. Fermentația alcoolică a fost realizată în tancuri de inox iar maturarea s-a făcut tot în inox, înainte de îmbuteliere. Vinul nu a fost expus la lemn și este foarte expresiv în ceea ce privește gustul fructului. Vinul este unul ușor, lejer iar faptul că fructele provin dintr-o zonă caldă se simte din plin. Vinul a fost savurat la 16° Celsius, temperatura optimă de servire.

Update-uri despre acest vin găsești și pe Vivino.

Găsești vinul acesta în magazinul online TheWinederers unde, dacă adaugi în comanda ta codul WINESDAY10 vei avea discount de 10% la toate produsele (oferta nu se cumulează cu alte oferte punctuale disponibile pe acest site).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.