După ce am încercat „Terre Brulee – Le Blanc (Chenin Blanc)” realizat de Vincent Careme în Africa de Sud (am povestit despre acesta aici), m-am îndreptat și către vinurile roșii de la același producător și am încercat „Terre Brulle – Le Rouge”, un cupaj de Syrah/Shiraz și Cinsault, recolta anului 2018. Așa cum scriam și...
Categorie: Wine of the world
Kellerei Cantina Kaltern: Pinot Bianco 2021
Primăvara aceasta am avut ocazia de a încerca primul vin din soiul de truguri Pinot Bianco și, fiind un soi nou (cel puțin pentru mine), am zis să îi fac și câteva note de degustare. Pinot Bianco, Pinot Blanc, Weißburgunder sau Weissburgunder este unul și același soi de struguri ce a tot fost confundat cu...
Chenin Blanc – Terre Brulee Le Blanc (Africa de Sud)
De curând am avut ocazia să încerc câteva vinuri din soiul Chenin Blanc printre care și vinul „Terre Brulee Le Blanc” realizat de Vincent Careme în Africa de Sud. Cum soiul Chenin Blanc are cele mai mari plantații din lume în Africa de Sud, încep acest articol dedicându-i câteva rânduri. Prima mențiune a acestui soi...
Monastrell: Bilaire 2021 și Arbui 2020, Alejandro Bodegas
De când am intrat în lumea vinului caut să cunosc cât mai multe soiuri de struguri, atât românești cât și internaționale, iar la cele internaționale încerc să trec de cele mai cunoscute soiuri și să testez soiuri mai puțin știute. Astăzi povestesc despre soiul Monastrell, originar din Spania. Cunoscut și ca Mourvedre (Franța) și Mataro...
Tamellini: Soave 2021 + Le Bine de Costiola Soave Classico 2020
Atunci când vine vorba de vinuri internaționale m-a fascinat întotdeauna multitudinea de struguri locali. Știu că în majoritatea restaurantelor [de la noi] găsești vinuri din soiuri internaționale precum Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling și altele foarte cunoscute, însă atunci când ajung într-o destinație iubesc să descopăr vinurile din soiuri locale....
La nit de les Garnatxes – degustare comparativă a soiului Garnacha/Grenache
Aveam puse deoparte de câteva luni 4 vinuri din soiul Garnacha (Grenache) de la crama Celler de Capçanes (fondată în 1933 în zona Priorat), Spania. Vinuri din recolta 2018, cu alcool 14,5% fiecare, toate produse în același fel: cu fermentație alcoolică produsă în butoaie de stejar franțuzesc de 500 litri și învechire 4 luni în...
Spumante pentru zile speciale
Luna decembrie mi-a adus în cale o mulțime de zile de sărbătorit, așa că, dacă tot am încercat câteva spumante speciale, am zis să las aici scris despre ce este vorba, poate îți este și ție de folos informația. Nu de-alta, dar ocazii de sărbătorit îți doresc să tot ai și bine ar fi să...
Geometria Agiorgitiko 2017, Lafazanis – Grecia
Am fost și sunt cu gândul la călătorii mereu, iar cum pe 25 martie Grecia își aniversează ziua națională, anul acesta mi-am propus să sărbătoresc cu un vin grecesc și cu ceva de mâncare inspirat de însorita țară. Iubesc Grecia și de câțiva ani încoace mi-am făcut o „tradiție”: ajung pe aceste meleaguri măcar o...
Saperavi. Sau moștenirea Georgiei în materie de vin
Nu știu exact când am devenit pasionată de soiul Saperavi, însă de Georgia am fost mereu fascinată. Cele mai multe surse spun că aici s-au descoperit cele mai vechi urme legate de producția vinului în lume (anul 5000 î.Hr) și de aici a pornit curiozitatea mea față de vinurile din Georgia. Îmi amintesc că am...
Vranac Pro Corde 2012, Plantaze – Muntenegru
N-am fost până acum în Muntenegru însă cu vinurile sale m-am mai întâlnit. Rar, ce-i drept, pentru că nu le-am găsit în România, ci în Serbia. De data aceasta am încercat un vin din soiul de struguri Vranac: strugure roșu închis, cu boabe mari și pieliță subțire. Soiul este specific zonei Balcanilor și are indicație...
- 1
- 2