Winesday împlinește 3 ani

Winesday împlinește 3 ani

Data de 20 aprilie a rămas în sufletul meu încă din 2018 când am susținut prima degustare de vin „cu acte în regulă”. Eram proaspăt absolventă a cursului Wine & Spirits Education Trust (WSET) Level 1 și aveam o mulțime de emoții. Am păstrat data în minte și în suflet iar, după 2 ani de la idee, am lansat proiectul Winesday pe 20 aprilie 2020.

Eram la începutul pandemiei iar eu visam să scriu despre vin, să povestesc despre vin și să fac evenimente cu vin. Dacă evenimentele mai aveau de așteptat, ei bine, siteul și poveștile despre vin au putut fi lansate primele.

Astăzi, 20 aprilie 2023 se împlinesc 3 ani de când, cu pași timizi și cu emoții cât casa, anunțam în mediul online că lansez Winesday. Site dedicat iubitorilor de vin și celor curioși în ale vinului care nu au îndrăznit încă să întrebe prea multe despre vin. Cum vine asta? Ei bine, și eu mă aflu printre cei care au făcut cunoștință cu vinul după împlinirea vârstei de 30 de ani iar la început nu înțelegeam mare lucru când ascultam o discuție despre vin sau când participam la degustări de vin. Îmi era rușine să întreb, așa că îmi notam și căutam eu apoi ce înseamnă acele cuvinte pe care nu le înțelegeam din prima.

Cred că sunt mai multe persoane care știu despre ce vorbesc și tocmai din acest motiv am vrut să lansez Winesday, un loc în care vinul este povestit în cuvinte simple, ușor de înțeles de toată lumea și, mai ales, savurat pe îndelete și cu măsură.

Anii ai trecut, pandemia a venit și a plecat, articolele și poveștile scrise despre vin au rămas aici, iar degustările de vin au avut loc constant (luând în calcul, bineînțeles, perioada de pauză din pandemie atunci când nu s-a putut organiza nimic).

Astăzi, la 3 ani de la lansare, viața mea este total schimbată, direcția „lumea vinului” este bine împământenită și creez zi de zi lucruri noi legate de vin. Astăzi atât eu personal cât și Winesday suntem la alt nivel.

Personal învăț zi de zi câte ceva nou despre vin și, pe măsură ce acumulez informații, aflu că mai am o mulțime de învățat pentru a acoperi cu adevărat lumea asta fascinantă a vinului. Astăzi dețin certificarea WSET Level 3, mă gândesc dacă să aplic pentru Level 4, scriu despre vin, creez concepte de degustare de vin, organizez degustări de vin publice în seria Winesday Specials, dar și degustări de vin private (pentru companii sau persoane iubitoare de vin ce doresc să organizeze un moment special la o aniversare sau o petrecere), sunt jurat în cadrul mai multor concursuri de vinuri din România și lucrez zi de zi să fac mai bună aplicația mobilă Winesday App, sora mai mică a proiectului Winesday ce a împlinit 1 an la 1 martie.

Proiectul Winesday a trecut de la publicarea de articole despre vin (acestea sunt publicate în continuare și vor fi o activitate permanentă) la organizarea de degustări de vin tematice și, de 1 an și puțin are o sora mai mică: aplicația mobilă Winesday App, dedicată iubitorilor de vin, gastronomie și călătorie la crame în România. Aplicația s-a dezvoltat mult în primul său an de existență (am povestit mai multe aici, inclusiv despre planurile de viitor) și mă bucur din suflet că este utilă iubitorilor de vin din toată țara. Ba chiar a ajuns și dincolo de granițele țării, lucru care nu poate decât să mă bucure și să îmi ofere noi orizonturi.

Înainte să scriu acest articol am citit articolele scrise la aniversarea de 1 an și de 2 ani a Winesday. Nu voi repeta ce am scris acolo, îți spun doar că sunt tare recunoascatoare că mă urmărești aici pe site, pe newsletter, că participi la degustările de vin pe care ți le propun și că ai descărcat și folosești aplicația mobilă Winesday App. Dacă mă întrebai acum 5 ani [de exemplu] unde „mă văd peste 5 ani” nu aș fi putut anticipa schimbarea aceasta ce a avut loc.

Și asta pentru că schimbarea a fost de fapt o completare a domeniului în care lucrez din 2006 încoace: turismul. Iubesc să călătoresc și să mă bucur de fiecare moment din viață. De-a lungul timpului am lucrat în diferite agenții de turism și m-am ocupat de vacanțele a mii de oameni. În timp activitatea mea s-a dus spre zona de marketing, comunicare și customer service în turism (dacă te interesează zona aceasta să știi că mă găsești și în cadrul proiectului Turism Market), iar mai apoi, într-o călătorie, am descoperit vinul ce a devenit o nouă pasiune. Și tocmai pentru că am vrut să pun la un loc pasiunea pentru vin și pentru călătorii am creat aplicația Winesday App care nu a avut niciun model (că tot am primit întrebări despre asta), ci a fost produsul minții mele de a aduce la un loc două domenii frumoase care se completează unul pe altul.

Aniversarea de 3 ani a Winesday aduce cu ea multă recunoștință, dar și planuri de viitor. Pe de o parte m-aș bucura să aflu ce îți dorești tu de la proiectul Winesday, iar pe de altă parte vreau să împărtășesc cu tine ce am plănuit în ultima vreme – un produs nou pe care îl vei găsi de aici înainte pe siteul Winesday.

Chestionar Winesday

Voi începe cu ce îți dorești tu de la Winesday pentru că asta este cel mai important. Având în vedere activitea Winesday din ultimii 3 ani caut să o duc la nivelul următor: atât în ceea ce privește articolele scrise aici, cât și evenimentele cu vin pe care le organizez.

În acest sens am pregătit un chestionar aniversar cu câteva întrebări pe care îl las aici.

Chestionarul este adresat iubitorilor de vin care caută să se informeze despre vin și cărora le place să meargă la degustări de vin sau în vizite la crame. Chestionarul este adresat exclusiv persoanelor care au împlinit 18 ani (doar vorbim de vin, deci de alcool, care trebuie consumat numai de către persoanele adulte, cu măsură și în cunoștință de cauză).

Și pentru că vreau să îți mulțumesc în avans pentru că vei completa acest chestionar, află că poți câștiga unul din cele 3 premii pe care le ofer prin tragere la sorți celor care completează chestionarul până pe 30 aprilie 2023:

  • 1 loc la degustarea de vinuri din Georgia ce are loc pe 16 mai 2023 în București (cu această ocazie afli și tema următoarei degusatri de vin pe care o am în plan)
  • 2 carți din colecția „In Vino Veritas” publicată de Baroque Books & Arts. Detaliile sunt, bineînțeles, în chestionar.

Lansare excursii tematice Wine Explorer

Și pentru că de ceva vreme mă gândeam să duc degustările de vin la nivelul următor, iată că pe lângă seria de degustări de vin tematice Winesday Specials, lansez o serie de excursii tematice la crame. Am dorit să fac acest lucru încă de la lansarea proiectului Winesday [doar am amintit mai sus de domeniul turismului care îmi e drag și în care activez din 2006 încoace], însă abia acum i-a venit timpul să se îndeplinească.

Primul tur la crame pe care îl organizez se numește Wine Explorer: Dealu Mare, are loc în podgoria Dealu Mare în perioada 22-25 iunie 2023 și include vizită cu degustare la 8 crame. Programul include atât cazare cu mic dejun, cât și transport cu microbuzul (îmi doresc să fim un grup mic de maxim 14 persoane), precum și cele 8 vizite cu degustare la crame și câteva surprize. Ai toate detaliile programului aici iar astăzi, 20 aprilie, dau startul înscrierilor.

Excursia aceasta o organizez alături de agenția de turism Fresh Holidays, companie cu care lucrez pe zona de turism de câțiva ani și în care îmi încredințez călătoriile de fiecare dată, mai ales pe cele în afara țării. Și da, pe viitor vrem să organizăm și alte excursii la crame atât în România cât și în afară țării, excursii care să includă și partea gastronomică a destinațiilor vizitate. Stai pe aproape că aici pe site și pe newsletter anunțăm din timp toate aceste excursii la crame.

Acestea fiind spuse îți mulțumesc că îmi ești alături de 3 ani, sau poate de 2 ani, poate 7 luni, poate de 1 lună sau poate că acum ai ajuns prima oară pe siteul meu. Sper că ceea ce scriu aici să îți fie de folos iar dacă ai întrebări să știi că sunt la un click distanță pe email carmina@winesday.ro

O primăvară frumoasă îți doresc și te aștept să povestim despre vin la degustările și excursiile tematice la crame pe care le organizez!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + twenty =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.