La final de noiembrie 2019 am avut plăcerea de a încerca meniul de iarnă lansat de restaurantul Sardin cu ocazia evenimentului Degustă Sardin | Meniu de Iarnă + vin din partea casei Davino Nu numai că mi-au plăcut mult toate preparate, însă mi-a fost greu să îmi aleg preferatele: terină de foie gras cu pastă de trufe pastele cu trufe fălcuța de vită gătită la temperatură joasă cu sos de vin roșu. Cina a fost asortată superb cu vinurile Davino dintre care Domaine Ceptura Rouge 2015 mi-a rămas în suflet 🍷
Wine Tales
Descoperă vinurile Argentinei. Mendoza
La final de 2019 am avut ocazia să descopăr câteva vinuri argentiniene la degustarea organizată de Private Wine. Nu numai că știam soiul Malbec însă cu această ocazie am descoperit câte „fețe” poate avea. Malbec este un soi originar din sudul Franței (regiunea Cahors) însă a fost recunoscut că și soi important abia după ce Argentina a ieșit în evidență cu el. Astăzi aproximativ 75% din vinurile Malbec din lume sunt produse în Argentina. Cea mai cunoscută zonă în care se cultivă Malbec în Argentina este zona Mendoza cu subregiunile Uco Valley și Lujan de Cuyo. În cadrul evenimentului organizat...
Povestea primei mele degustări de vin
Ce înseamnă să participi la o degustare de vin? Cu întrebarea asta am pornit spre prima degustare de vin la care am participat. Se întâmpla în toamna lui 2013 și a avut loc la Pivnițele Rhein, în Azuga. Aveam să descopăr atunci 4 tipuri de spumante (o altă întrebare care mi-a trecut prin minte a fost „care e diferența între vinuri și spumante?) și să înțeleg că e mai bine să încerc vinul sau spumantul în asociere cu ceva de mâncare. A fost prima lecție, urmată de altele în anii viitori. Evident că mai băusem vin înainte de această experiență...